bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Platbektangen online bestellen bij Conrad

Een platbektang beschikt over een smalle bek die via een scharnier verbonden is met de benen. De tang is ideaal voor nauwkeurige werkzaamheden op lastig te bereiken plekken. Dit maakt de tang uitstekend geschikt voor het buigen en dichtknijpen van verschillende materialen. De tang wordt met name gebruikt door elektriciens, maar wordt ook veelvoudig toegepast bij andere doeleinden, zoals bij het maken van sieraden of bij werkzaamheden waar met ijzerdraad gewerkt wordt. Bent u op zoek naar een hoge kwaliteit platbektang? Bekijk dan het ruime assortiment aan verschillende A-merken tangen bij Conrad en vergelijk tal van topkwaliteit producten met elkaar. Lees waarvoor u een platbektang zoal kunt gebruiken, wat de voordelen zijn van de tangen en welke verschillende eigenschappen de platbektangen hebben. Kies vervolgens een type platbektang dat het beste aansluit bij uw wensen.

Welke verschillende soorten platbektangen zijn op de markt?

Platbektangen zijn zeer eenvoudig in gebruik en vergen weinig handkracht. Gezien de platbektang vaak gebruikt wordt voor het buigen en dichtknijpen van elektriciteitskabels en toebehoren is de tang vaak voorzien van elektrisch isolerende handvaten. Hierdoor is de tang veilig te gebruiken.

De platbektangen verschillen onderling in vormgeving. De verschillende type platbektangen waaruit u kunt kiezen zijn:

  • platbektangen
  • platte, rechte of gebogen rondbektangen
  • multifunctionele tangen

Bent u naast een platbektang ook op zoek naar andere type tangen? Bekijk dan ook het ruime aanbod aan verschillende soorten punttangen en haal meteen alles in huis voor een volledig uitgeruste gereedschapskoffer. Punttangen komen uitstekend van pas bij dezelfde soort werkzaamheden waarvoor platbektangen gebruikt worden en zijn ideaal voor het buigen van ijzer- en elektriciteitsdraden.

Waar moet u op letten bij het kopen van platbektangen?

Bij Conrad vindt u tal van verschillende soorten platbektangen. Elk type tang heeft zo zijn unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Voordat u uw platbektang koopt, is het daarom altijd raadzaam om te kijken welk type tang het beste bij uw type werkzaamheden past.

Naast het type tang is het ook belangrijk om rekening te houden met diverse eigenschappen van de tangen. De platbektangen verschillen onderling in afmeting, vormgeving en bekbreedte. Hoe breder de bek, hoe dikker het materiaal kan zijn dat de tang kan buigen of dichtknijpen. Daarnaast is de lengte van de platbektang belangrijk. Zo zijn er type tangen die een langere totale lengte hebben en over het algemeen vaak wat soepeler in de hand liggen, maar die wat lastiger te gebruiken zijn in kleine ruimtes en hoeken.

Daarnaast is het aan te raden om bij het kopen te kijken naar het type handvat van de tangen. Indien u de tangen gebruikt voor het knippen, buigen of dichtknijpen van elektrische kabels is het te allen tijde aan te raden om een tang te kiezen met isolerende handgrepen.

Naast de verschillende eigenschappen van de platbektangen kunt u bij Conrad kiezen uit tal van diverse A-merken tang modellen. Zo vindt u bij Conrad platbektangen van onder andere Bernstein, Erdi, Facom en Knipex. Alle merken uit het assortiment van Conrad zijn geselecteerd op basis van strenge criteria en voldoen dan ook aan hoge kwaliteitsstandaarden.

Bestel snel en eenvoudig uw platbektangen bij Conrad

Platbektangen en rondbektangen zijn onmisbaar in elke professionele werkplek, garage en in de huiselijke doe-het-zelfhobbyruimte. Bekijk daarom het ruime assortiment aan verschillende soorten platbektangen en rondbektangen, en zorg ervoor dat u altijd het juiste gereedschap tot uw beschikking heeft.

Komt u er niet helemaal uit met het aankoopproces of twijfelt u welk type tang voor u het meest geschikt is? Geen zorgen. Bij Conrad staan we graag voor u klaar met persoonlijk advies en helpen we u graag met het vinden en bestellen van de voor u geschikte tangen. Met advies van experts helpen wij u op uw manier – of dat nu online is, telefonisch of via een van onze adviseurs op de site. Wij vinden een passende oplossing voor u.