bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Nieuwe piepschuimsnijder nodig? Bekijk het grote aanbod bij Conrad

Een piepschuimsnijder is een instrument waarmee u, zoals de naam al zegt, piepschuim op maat kunt snijden. Hierbij gebruikt een piepschuimsnijder een dunne draad die verwarmd wordt tot een grote hitte. Met deze draad gaat u vervolgens over en door het piepschuim, waardoor het smelt en oplost. Naast piepschuim voor hobbydoeleinden zijn diverse soorten piepschuimsnijders eveneens goede werktuigen om isolatiemateriaal op maat te snijden.

Piepschuim is ook bekend onder de naam geëxpandeerd polystyreen. Het is van origine een isolatiemateriaal, maar door het lichte gewicht kunt u het voor veel doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld als bescherming tijdens transport.

Waarvoor wenst u een piepschuimsnijder te gebruiken?

Een piepschuimsnijder is ideaal om in diverse situaties piepschuim te bewerken. Denk bijvoorbeeld aan de isolatie of gevelafwerking van gebouwen, waarbij u piepschuim kunt gebruiken in combinatie met pleisterwerk. Om piepschuim op maat te snijden voor vloerisolatie of dakranden is dit instrument eveneens onmisbaar.

Voor decoratieve toepassingen is een piepschuimsnijder altijd een dankbaar werktuig. Denk maar aan het maken van bloemstukken of fotokaders met speciale vormen. Werken met piepschuim is gemakkelijker dan werken met hout en u ziet sneller resultaat.

Belangrijk is dat u met een piepschuimsnijder verschillende vormen kunt snijden. Daarnaast moet de snijdiepte voldoende groot zijn voor het soort piepschuim dat u wenst te snijden.

Welke merken van piepschuimsnijders bestaan er?

Bent u op zoek naar een piepschuimsnijder, dan heeft u de keuze bij toestellen van volgende merken. Elk merk heeft zijn eigen specialiteit, maar staat garant voor een professionele kwaliteit.

·         Basetech

·         Donau Elektronik

·         Proxxon Micromot

·         Rothenberger Industrial

·         Schiwa

·         Toolcraft

Bij deze toestellen heeft u de keuze tussen piepschuimsnijders om in de hand te nemen en piepschuimsnijders die stationair werken. Bij handmatige piepschuimsnijders neemt u de piepschuimsnijder in de hand en gaat ermee door het materiaal.
Stationaire piepschuimsnijders kunt u vergelijken met een zaagtafel. Hier beweegt u een blok piepschuim door de snijdraad.

Welke accessoires voor piepschuimsnijders bestaan er?

Om het meeste uit een piepschuimsnijder te halen, kunt u gebruikmaken van een aantal accessoires. Deze helpen u om bijvoorbeeld in specifieke vormen te snijden of om een bepaalde snijdiepte te behalen:

·         frames voor piepschuimsnijders

·         messen voor piepschuimsnijders

·         snijdraad voor piepschuimsnijders

·         bliksnijders voor piepschuimsnijders

Waar moet u op letten bij de aankoop van een piepschuimsnijder?

Bij de aankoop van een piepschuimsnijder kunt u op volgende zaken letten.

  • Vermogen. Bij de meeste piepschuimsnijders gaat dit van 5 W tot 250 W. Toestellen met een klein vermogen zijn geschikt voor hobbydoeleinden terwijl toestellen met een groot vermogen ideaal zijn voor industriële en professionele toepassingen.
  • Snijdraadtemperatuur. Is deze gemakkelijk te regelen en warmt de snijdraad gemakkelijk op? Verdeelt de snijdraad de warmte goed, zodat u een gelijkmatig resultaat krijgt?
  • Is de snijdraad gemakkelijk vervormbaar en aanpasbaar, om bijvoorbeeld decoratieve of specifieke vormen te maken? Want inderdaad, bij sommige piepschuimsnijders kunt u de snijdraad buigen.
  • Wenst u lange en rechte stukken piepschuim te snijden, dan bent u goed af met een piepschuimsnijder met geleiderails. Dankzij deze rail snijdt u kaarsrechte stukken.
  • Is de piepschuimsnijder geschikt om isolatiemateriaal te snijden? Isolatiemateriaal heeft een grotere dichtheid dan piepschuim voor hobbydoeleinden. U moet hier dan ook bij de aankoop van een piepschuimsnijder op letten.

Nieuwe piepschuimsnijder nodig? Bekijk het grote aanbod bij Conrad

Conrad is meer dan een online winkel, u vindt in onze voorraad van 450.000 producten zeker de piepschuimsnijder die u zoekt. Op ons sourcingplatform winkelt u 24 uur per dag al het elektrische gereedschap dat u nodig heeft voor uw project. Dat kunnen losse bestellingen zijn of aankopen in bulk voor uw school, bedrijf of werkplaats.

Simpel, snel en duidelijk werktuigen bestellen, daar staan we bij Conrad garant voor. Weet u nog niet precies welke piepschuimsnijder u zoekt, contacteer dan zeker onze klantendienst. Dat kan telefonisch, online of tijdens een bezoek op locatie. Hierbij doen we meer dan alleen koopadvies geven. We vinden namelijk steeds een gepaste oplossing en gaan voor projecten op maat. Wij spreken uw taal als onderneming en begrijpen daarom snel wat u zoekt. Veel succes met de aankoop van een piepschuimsnijder.