Meest gekocht

    Meest gekocht

    Best beoordeelde producten

    Best beoordeelde producten

    Advies

    Muziek maken is wereldwijd een van de meest beoefende hobby’s. Het is ook bewezen dat musiceren uitstekend is voor de ontwikkeling van de jonge hersenen en ook ouderen bij de tijd houdt. U wordt er gewoon slimmer van. En welk instrument is nou beter geschikt om het musiceren te leren dan de piano?

    Of het nou een digitale of akoestische variant is; toetsinstrumenten zijn ideaal om thuis of op het podium muziek te maken. Een groot voordeel is dat u ze kunt gebruiken met een koptelefoon, zodat u kunt spelen zonder iemand te storen. Daarnaast kunt u ze makkelijk meenemen. Conrad heeft de ideale collectie compacte toetsinstrumenten om deze mooie hobby mee op te pakken.

    Toetsinstrumenten voor de juiste toon

    Voor iedereen een instrument

    In ons assortiment zit ook voor u een passend keyboard of elektrische piano. Dus of je nu net begint of al een gevorderde speler bent, je zult uren plezier beleven aan het musiceren op deze instrumenten. Bij Conrad heeft u de keuze uit:

    Ook aan de allerkleinsten denkt Conrad. Er zijn mooie beginners-keyboards en zelfs een heel leuke digitale kinderpiano.

    Het verschil tussen een digitale piano en een keyboard

    Het enige wat u eigenlijk nog moet doen is kiezen of u een piano of een keyboard aanschaft. Maar wat is het verschil tussen die twee? Een digitale piano is gemaakt om een traditionele akoestische piano na te bootsen. Er zitten (meestal) 88 toetsen op het klavier en deze toetsen zijn “gewogen”. Dat wil zeggen dat het uitmaakt hoe hard je ze indrukt en dat u over een dood punt heen moet voordat ze geluid geven.

    Het klavier van een keyboard heeft meestal 61 toetsen of minder. Bij de betere keyboards zijn de toetsen naar keuze gewogen of ongewogen, maar vaak ontbreekt het “dode punt”. Waar een digitale piano (meestal) alleen een piano nabootst, kunt u met een keyboard allerlei instrumenten nabootsen. U kunt zelfs muziek maken met zelf gedefinieerde geluiden en een begeleiding laten meeklinken met uw spel.

    De keuze is aan u

    Het zal niet meevallen om een keus te maken uit onze toetsinstrumenten. Misschien wilt u als beginner eerst een eenvoudig, en wat goedkoper, keyboard proberen. Als u zeker weet dat u verder wilt kunt u dan later alsnog een professioneel instrument aanschaffen. Van de andere kant, als u nu eenmaal verknocht bent aan het mooie geluid van een piano…

    Aan u de keus dus. En die is er volop in het assortiment van Conrad. Veel speelplezier!