bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Philips Hue: 1000 slimme lichtideeën

Hecht u waarde aan sfeervolle verlichting op de werkplek of wilt u voor elke gelegenheid en stemming de juiste lichtsfeer? Met Philips Hue kiest u voor een even slim als efficiënt, intelligent en geavanceerd verlichtingssysteem dat veel meer kan dan alleen "aan" en "uit". Schakel meerdere lampen tegelijk in, verander de lichtkleur of dim de verlichting naargelang de gelegenheid en het gebruik van de ruimte. Meer dan een smartphone heb je daar niet voor nodig, want de Hue-lampen en -armaturen kunnen eenvoudig via Bluetooth in een kamer worden bediend. Voor meer opwindende functies, evenals verlichtingscontrole in het hele huis, sluit u uw Hue-lampen aan op de Hue Bridge.


Programmeerbare verlichtingsscènes voor elke gelegenheid verhogen de concentratie tijdens het werk, creëren een aangename sfeer voor een gesprek met warme tinten of maken u wakker en alert met koele kleuren. Naast 50.000 tinten wit kunt u ook kiezen uit 16 miljoen kleuren en zo uw woonruimte naar eigen inzicht inrichten.

En als er niemand in de buurt is, kunt u potentiële inbrekers afschrikken omdat de kamers er dankzij Hue levendig uitzien.

U kunt uw persoonlijke verlichtingsvoorkeuren instellen in de gratis Hue-app voor Android en iOS of via Hue draadloze schakelaars. Draadloze bewegingsmelders voor binnen en buiten regelen het licht naar behoefte zodra iemand nadert.

De slimme Hue-lampen kunnen nog steeds worden in- en uitgeschakeld via de bestaande lichtschakelaars. In de Hue-app geeft u aan of de lampen moeten oplichten met de laatste lichtinstelling wanneer de stroomtoevoer wordt onderbroken, in een normale witte toon of uw gewenste toon. Er zijn ook talloze Hue-lichtbesturingsapps van onafhankelijke ontwikkelaars - u kunt een overzicht krijgen door te zoeken naar "Hue" in de app store van uw smartphone.


Dimmen, van kleur veranderen of alle lampen tegelijk bedienen

De LED-technologie die Hue-fabrikant Signify (voorheen Philips Lighting) gebruikt, zorgt voor energiezuinige lichtbronnen. Ze verbruiken slechts enkele watt en geven een aangenamer licht dan normale spaarlampen. Als u meerdere Hue-lampen hebt, kunt u ze samen dimmen met behulp van een kamer- en groepsschakeling of hun kleur en helderheid volledig onafhankelijk van elkaar regelen.

De instellingen van de afzonderlijke lampen, spots en lichtstrips zijn programmeerbaar, zodat u verschillende lichtscènes kunt creëren. Een tik met de vinger in de Hue-app volstaat om een specifieke lichtscène op te roepen. Of u nu een enkele staande lamp, het licht in een kamer, een groep lampen of het hele huis wilt bedienen is nu helemaal aan u, want het Hue-systeem is schaalbaar en groeit met u mee. De Hue-app maakt het eenvoudig om deze verschillende opties te bedienen. Het toont de verlichting in alle kamers en u kunt uw systeem bedienen met slechts een veeg van het display.

Hue biedt een zorgeloos all-round pakket in die zin dat de app automatisch detecteert wanneer iemand het gebouw verlaat of binnenkomt via smartphone locatie aka geofencing indien gewenst, en regelt uw licht dienovereenkomstig voor u. U kunt uw Hue-systeem ook onderweg op afstand bedienen.

Voor verlichtingscomfort op verzoek kunt u uw Hue-systeem bedienen met spraakbesturing via Alexa (Amazon Echo, Echo Dot), Google Assistant (Google Home) en Siri (Apple HomeKit). Zo kunt u het licht aanpassen zonder een vinger uit te steken. Je activeert de bediening via de spraakassistenten van Amazon, Google en Apple in de respectievelijke apps - en je bent klaar om te gaan. Zeg gewoon "doe het licht in het kantoor aan", "dim het licht in de receptie tot 50 procent" of "zet de vergaderzaal oranje". Kamers kunnen individueel of collectief worden aangesproken, en u kunt ook scènes activeren om de verlichting in meerdere kamers tegelijk te regelen.

Philips Hue is direct klaar voor gebruik

Een groot voordeel van Philips Hue is de eenvoudige, snelle en vuilvrije installatie. Het draadloze verlichtingssysteem is ontworpen om te werken zonder structurele wijzigingen of technische aanpassingen aan bestaande armaturen, inbouwspots en de elektrische installatie.

Hue is in één minuut startklaar

Er is geen klassieke installatie en u hoeft ook geen expert te zijn. Het instellen van Hue vereist geen aanleg van kabels of ander verbouwingswerk: Vervang gewoon bestaande lichtbronnen door slimme Hue-lampen. Alle kabels en de vorige schakelaars blijven onaangeroerd.

Door simpelweg de Hue-lampen te plaatsen, creëert u een netwerkverlichtingssysteem dat u op elk moment kunt uitbreiden en meenemen als u verhuist. De waterdichte installatie maakt Hue bijzonder geschikt voor commercieel gebruik in nieuwe gebouwen, oude gebouwen, kantoren, trappenhuizen, buitenruimtes en winkels.

Tint voor nieuwbouw en renovatie
Het Philips Hue-verlichtingssysteem biedt vele opwindende mogelijkheden, vooral voor nieuwbouw of renovatie. Voor nieuwbouw, renovatie of verbouwingen kiest u gewoon voor complete LED-armaturen uit de Hue-serie. Deze modellen werken met energiezuinige LED's en zijn al vanaf de fabrikant uitgerust met Hue-intelligentie. Het assortiment omvat fraai vormgegeven wandarmaturen, plafondarmaturen, plafondspots, decoratieve armaturen, inbouwarmaturen, vloerarmaturen voor buiten en tuinspots. De LED's zijn ofwel permanent geïnstalleerd in complete Hue-armaturen of er is al een Hue-lichtbron in geplaatst. In beide gevallen heeft u geen extra accessoires nodig.

Een andere optie is om de armaturen van de fabrikant van uw keuze te kiezen en er slimme Hue-lampen in te doen - en de lampen zijn al slim. Dit werkt met alle modellen met het gangbare type voet E27, E14 en spots met GU10 voet. In het Hue-netwerk luisteren alle armaturen naar uw commando.


Slimme Hue lampen met twee harten: Bluetooth en ZigBee

Hue producent Signify biedt twee Hue series die verschillen in draadloze standaarden: ZigBee en Bluetooth modellen, en ZigBee modellen.

Hue-produkten met ZigBee

De ZigBee-radiostandaard, die even slim als veilig is, wordt door elk Hue-product ondersteund. De internationale industriestandaard ZigBee biedt u een grote flexibiliteit en een groot radiobereik voor verlichtingsregeling in het hele gebouw. De Hue Bridge dient als bedieningscentrum en ZigBee radio basis. De Bridge is als gateway verbonden met uw netwerk of wifi-router. Het bestuurt de Hue-lampen, bewegingsmelders, schakelbare stopcontacten en andere accessoires.

Bediening en automatisering gebeurt via de Hue-app voor Android en iOS. Via de Bridge kunt u het Hue-verlichtingssysteem desgewenst verbinden met vele populaire domotica-oplossingen zoals HomeMatic IP, Magenta SmartHome en Bosch Smart Home. Ook de interactie met IoT-automatiseringsdiensten zoals  IFTTT loopt via de bridge.

Bereik in overvloed: ZigBee werkt als een mesh-netwerk. Elke aangesloten Hue-lamp vergroot automatisch het bereik. Dit is een groot voordeel ten opzichte van systemen die alleen met Wifi of Bluetooth werken. Dankzij ZigBee hoeft een Hue-lamp die verder weg staat niet rechtstreeks met de Hue Bridge te communiceren, maar zendt hij naar de volgende lamp, die het signaal doorstuurt. Zo kunt u vaak volstaan met slechts één Bridge, die tot 50 lampen en 12 accessoires kan aansturen, zelfs voor kamers en kleinere bedrijfsgebouwen. Voor grotere verlichtingsinstallaties voegt u gewoon meer Bruggen toe.

Hue-produkten met ZigBee en Bluetooth

Hue-lampen van de laatste generatie hebben naast ZigBee ook de radiostandaard Bluetooth geïntegreerd. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan de Bluetooth-notitie in de productbeschrijving en het Bluetooth-symbool op de verpakking. De Bluetooth-modellen vereenvoudigen de instap in slimme kamerverlichting en laten alle mogelijkheden die Hue biedt voor u open.

De Hue-lampen communiceren rechtstreeks met uw smartphone of tablet via Bluetooth. U heeft geen Wifi of netwerk nodig en kunt dus zonder Hue Bridge aan de slag.

Signify heeft een eigen Bluetooth-app voor Android en iOS ontwikkeld voor Bluetooth-lichtbediening. Voor supersnel opstarten vindt de app na het inschakelen automatisch de armaturen en kun je meteen aan de slag. Je bedient tot 10 lampen in een kamer via de app, selecteert lichtscènes en past de lichtkleur en helderheid aan op basis van gelegenheid of stemming. Dit kan ook met de stem via Amazon Alexa en Google Assistant.

Met de Bluetooth-app kunt u uw Hue-lampen bedienen binnen een straal van maximaal 9 meter. Bluetooth is dus praktisch als u slechts enkele lampen op afstand wilt bedienen. De lichtinstellingen en scènes kunnen worden overgedragen naar andere smartphones. Zo kunnen collega's het licht ook via Bluetooth bedienen.

Schakel op elk moment over naar de Bridge

Als u uw Hue-verlichtingssysteem bent begonnen met Bluetooth, kunt u het eenvoudig en op elk moment laten uitbreiden met de Hue Bridge. Uw lichtinstellingen kunnen met één druk op de knop worden overgezet naar de klassieke Hue-app voor de Bridge. Met de integratie van de Hue Bridge communiceren de lampen via ZigBee en kunt u tot 50 lampen in uw hele huis en tuin bedienen. Geniet van extra functies door de verbinding met de Hue Bridge, zoals het instellen van timers, toegang op afstand onderweg of synchronisatie met muziek, games en films. Deze functies worden niet of niet volledig ondersteund door de Bluetooth app. Verlichtingscontrole via Bluetooth is de eenvoudige instap in Smart Home-verlichting en maakt het mogelijk om tot 10 Hue-lampen in één kamer te bedienen.


Accessoires voor de Hue

De selectie van intelligente Hue-producten is enorm. Dit betekent dat voor elke verlichtingssituatie en elke verlichtingsbehoefte binnen of buiten het juiste product kan worden gevonden. Het uitgebreide Hue assortiment omvat LED lampen met E27 en E14 schroefdraad, spots met GU10 voet en slanke LightStrips / LED strips voor indirecte verlichting van meubels, toonbanken, balies, verlaagde plafonds en nissen.

Met Hue White Filament met E27 voet zijn er chique vintage lampen in retro look. De gloeidraden, die gebaseerd zijn op traditionele Edison-lampen met zichtbare gloeidraad, zien er goed uit in armaturen zonder lampenkap.

Het hele Philips Hue-assortiment:

Dimmer / Afstandsbediening


Model GU10


Model Edison


Model Globe


Er zijn vloerspots, inbouwspots, inbouwspots, badkamerlampen, draagbare lampen met geïntegreerde oplaadbare batterij, buitenspots, padlampen en tuinlampen verkrijgbaar. Philips biedt in de Hue-familie ook complete wand-, tafel-, plafond-, hang- en decoratieve lampen en vrijstaande zuillampen. De Hue Play Lightbars projecteren individuele lichtscènes op muren.

Met de Hue Smart Plug worden ook armaturen zonder Hue-lichtbronnen onderdeel van het verlichtingssysteem. Plaats gewoon de draadloze Smart Plug tussen het stopcontact en het armatuur en het licht kan worden bediend via Bluetooth of de Hue Bridge.

Andere accessoires zijn dimmers, bewegingssensoren, buitenbewegingssensoren en een slimme knop om lampen met één klik te bedienen. Verdere accessoires voor het Hue-verlichtingssysteem zijn verkrijgbaar onder de naam Friends of Hue, zoals slimme schakelaars van Busch-Jaeger.