Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wetenswaardigheden over Philips Hue: 1000 slimme verlichtingsideeën

Waardeer je sfeervol licht op de werkplek of wil je voor elke gelegenheid en stemming de juiste lichtsfeer? Met Philips Hue kiest u voor een verlichtingssysteem dat even slim als efficiënt, intelligent en goed ontworpen is, en dat veel meer kan dan alleen "aan" en "uit". Schakel meerdere lampen tegelijk in, verander de lichtkleur of dim de verlichting naargelang de gelegenheid en het kamergebruik. Hiervoor heb je niet meer dan een smartphone nodig, want de Hue lampen en armaturen bedien je eenvoudig in een ruimte via bluetooth. Voor andere spannende functies, maar ook voor lichtregeling door het hele huis, sluit je je Hue-lampen aan op de Hue Bridge. 

Programmeerbare lichtstemmingen voor elke gelegenheid, verhoog de concentratie tijdens het werken, creëer een aangename sfeer voor gesprekken met warme tonen of maak mensen wakker en alert met koele kleuren. Naast 50.000 wittinten kun je ook kiezen uit 16 miljoen kleuren en je woonruimte naar eigen wens inrichten.

En als er niemand in de buurt is, schrik je potentiële indringers af omdat de kamers er levendig uitzien dankzij Hue.

Je kunt je persoonlijke verlichtingsvoorkeuren instellen in de gratis Hue-app voor Android en iOS of met de Hue draadloze schakelaar. Draadloze bewegingsmelders voor binnen en buiten regelen het licht naar behoefte zodra iemand nadert.

De slimme Hue-lampen kunnen nog steeds worden in- en uitgeschakeld met de bestaande lichtschakelaars. In de Hue app bepaal je of de lampen moeten oplichten bij de laatste lichtstand, in een normale wittint of op de door jou gewenste toon als de stroomtoevoer wordt onderbroken. Er zijn ook talloze Hue-apps voor lichtregeling van onafhankelijke ontwikkelaars - u kunt een overzicht krijgen door te zoeken naar "Hue" in de app store op uw smartphone.

  • Dimmen, kleuren veranderen of alle lampen tegelijk bedienen

  • Philips Hue is meteen klaar voor gebruik

  • Hue and Hue accessoires in één oogopslag

  • Hoe vind ik de juiste Hue-lampen?

  • Dat kunnen de Hue-lampen

  • Automatische lichtscènes en aanwezigheidssimulatie

  • Hoe kan ik direct aan de slag met de Hue Starter Sets?

  • Slim netwerken met Conrad Connect

Dimmen, kleuren veranderen of alle lampen tegelijk bedienen

De led-technologie van Hue-fabrikant Signify (voorheen Philips Lighting) zorgt voor energiezuinige lichtbronnen. Deze verbruiken maar een paar watt en geven een aangenamer licht dan normale spaarlampen. Als je meerdere Hue-lampen hebt, kun je deze met een kamer- en groepsschakelaar samen dimmen of hun kleur en helderheid volledig onafhankelijk van elkaar regelen.

De instellingen van de individuele lampen, spots en lichtstrips zijn programmeerbaar, waarmee je verschillende lichtscènes kunt creëren. Een tik met de vinger in de Hue-app is voldoende om een specifieke lichtscène op te roepen. Of je nu een enkele vloerlamp wilt aansturen, het licht in een kamer, een groep lampen of in het hele huis is nu helemaal aan jou, want het Hue systeem is schaalbaar en groeit met je mee. De Hue-app maakt eenvoudige bediening van deze verschillende opties mogelijk. Het toont de verlichting van alle kamers en u kunt uw systeem bedienen met slechts één veegbeweging over het display.

Hue biedt een zorgeloos allround pakket waarbij de app via smartphone locatie, alias geofencing, automatisch detecteert zodra iemand het gebouw verlaat of binnenkomt en jouw licht dienovereenkomstig voor je regelt. Als alternatief kunt u uw Hue-systeem op afstand bedienen wanneer u onderweg bent.

Voor lichtcomfort op aanvraag bedien je je Hue-systeem met spraakbesturing via Alexa (Amazon Echo, Echo Dot), Google Assistant (Google Home) en Siri (Apple HomeKit). Hoe het licht af te stellen zonder een vinger op te steken. Je activeert de bediening via de stemassistenten van Amazon, Google en Apple in de respectievelijke apps - en je bent klaar om te gaan. Zeg gewoon "doe het licht op kantoor aan", "dim het licht in de ontvangstruimte tot 50 procent" of "draai de vergaderruimte oranje". Ruimtes kunnen afzonderlijk of gezamenlijk worden aangesproken en u kunt scènes activeren en zo de verlichting in meerdere ruimtes tegelijk regelen. 

Philips Hue

 

 

Philips Hue is meteen klaar voor gebruik

Een groot voordeel van Philips Hue is dat deze snel, eenvoudig en vuilvrij te plaatsen is. Het draadloze lichtsysteem is ontworpen om rond te komen zonder structurele veranderingen of technische aanpassingen aan bestaande lampen, inbouwspots en de elektrische installatie.

Hue is binnen een minuut klaar voor gebruik

Klassieke montage bestaat niet en u hoeft geen specialist te zijn. Voor het opzetten van Hue hoeven geen kabels te worden gelegd of andere renovatiewerkzaamheden: vervang eenvoudig bestaande lichtbronnen door slimme Hue-lampen. Alle lijnen en de vorige schakelaars blijven onaangetast.

Door eenvoudig de Hue-lampen in te steken, ontstaat een verlichtingssysteem in een netwerk dat u op elk moment kunt uitbreiden en meenemen als u verhuist. Door de eenvoudige installatie is Hue bijzonder geschikt voor commercieel gebruik in nieuwbouw, oude gebouwen, kantoren, trappenhuizen, buitenruimtes en winkels.

Hue voor nieuwbouw en renovatie

Het Philips Hue-verlichtingssysteem biedt veel spannende opties, vooral als het gaat om het inrichten of renoveren van kamers. Kies voor nieuwbouw, verbouwing of renovatie gewoon voor complete ledlampen uit de Hue-serie. Deze modellen werken met energiezuinige leds en zijn door de fabrikant al voorzien van Hue-intelligentie. Er is keuze uit elegante wandlampen, plafondlampen, plafondspots, decoratieve verlichting, inbouwspots, staande buitenlampen en tuinspots. De leds zijn ofwel permanent geïnstalleerd in Hue complete lampen of er is al een Hue-lichtbron geplaatst. In beide gevallen heb je geen extra accessoires nodig.

Een andere optie: je kiest de lampen van je gewenste fabrikant die je het leukst vindt en gebruikt slimme Hue-lampen - en de lampen zijn slim. Dit werkt voor alle modellen met de gangbare basistypes E27, E14 en spots met GU10 voet. In het Hue-netwerk luisteren alle lampen naar jouw commando.

 

Smart Hue-lampen met twee harten: Bluetooth en ZigBee

Hue-producent Signify biedt twee Hue-series die verschillen qua draadloze standaarden: modellen met ZigBee en Bluetooth, en ZigBee-modellen.

Hue-producten met ZigBee

De draadloze standaard van ZigBee, die even slim als veilig is, wordt door elk Hue-product ondersteund. De internationale industriestandaard ZigBee biedt u grote flexibiliteit en een groot radiobereik voor lichtregeling door het hele gebouw. De Hue Bridge dient als controlecentrum en als ZigBee-radiobasis. De bridge is als gateway verbonden met je netwerk of wifi-router. Hij stuurt de Hue-lampen, bewegingsmelders, stopcontacten en andere accessoires aan.

De bediening en automatisering vindt plaats via de Hue-app voor Android en iOS. Als je wilt, kun je het Hue verlichtingssysteem via de bridge verbinden met veel populaire domotica-oplossingen zoals HomeMatic IP, Magenta SmartHome en Bosch Smart Home. De interactie met IoT-automatiseringsdiensten zoals Conrad Connect en IFTTT verloopt ook via de brug.

Volledig radiobereik: ZigBee werkt als een mesh-netwerk. Elke aangesloten Hue-lamp vergroot automatisch het bereik. Dit is een groot voordeel ten opzichte van systemen die alleen met WLAN of Bluetooth werken. Dankzij ZigBee hoeft een Hue-lamp verder weg niet direct te communiceren met de Hue Bridge, maar zendt deze door naar de volgende lamp, die het signaal doorstuurt. Dit betekent dat u zelfs in kamers en kleinere bedrijfsgebouwen vaak met slechts één brug rond kunt komen, waarmee u tot wel 50 lampen en 12 accessoires kunt bedienen. Voeg voor grotere lichtinstallaties eenvoudig meer bruggen toe.

Lees meer over de ZigBee-standaard

Hue-producten met ZigBee en Bluetooth

De nieuwste generatie Hue-lampen heeft naast ZigBee ook de Bluetooth draadloze standaard geïntegreerd. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan de Bluetooth-melding in de productbeschrijving en het Bluetooth-symbool op de verpakking. De bluetooth modellen maken het makkelijker om aan de slag te gaan met slimme kamerverlichting en geven je alle mogelijkheden die Hue biedt.

De Hue lampen communiceren via bluetooth direct met je smartphone of tablet. Je hebt geen wifi of netwerk nodig en kunt dus zonder Hue bridge aan de slag.

Signify heeft een eigen Bluetooth-app ontwikkeld voor Android en iOS voor Bluetooth-lichtregeling. Voor een supersnelle inbedrijfstelling vindt de app na het inschakelen automatisch de armaturen en kun je direct starten. Je bedient tot wel 10 lampen in een ruimte via de app, selecteert lichtscènes en regelt de lichtkleur en helderheid naargelang de gelegenheid of stemming. Dit kan ook met spraak worden gedaan via Amazon Alexa en Google Assistant.

Met de bluetooth app bedien je je Hue lampen binnen een straal van maximaal 9 meter. Bluetooth is dus handig als je maar een paar lampen op afstand wilt bedienen. De lichtinstellingen en scènes kunnen naar andere smartphones worden overgedragen. Collega's kunnen het licht ook via bluetooth bedienen.

Lees meer over de Bluetooth-standaard

Schakel op elk moment over naar de brug

Als je je Hue verlichtingssysteem met bluetooth hebt gestart, kun je deze op elk moment eenvoudig uitbreiden met de Hue bridge. Je lichtinstellingen kunnen met een druk op de knop worden overgedragen naar de klassieke Hue-app voor de bridge. Met de integratie van de Hue Bridge vonken de lampen via ZigBee en kun je tot wel 50 lampen door je huis en tuin aansturen. Door verbinding te maken met de Hue Bridge, kunt u genieten van extra functies zoals het instellen van timers, toegang op afstand terwijl u onderweg bent of synchronisatie met muziek, games en films. Deze functies worden niet of niet volledig ondersteund door de Bluetooth-app. Lichtregeling via Bluetooth is de gemakkelijke manier om aan de slag te gaan met slimme huisverlichting en stelt je in staat om tot 10 Hue-lampen in één kamer te bedienen.

 

Hue and Hue accessoires in één oogopslag

Het aanbod aan intelligente Hue-producten is enorm. Voor elke verlichtingssituatie en elke lichtbehoefte is er het juiste product te vinden, binnen of buiten. Het uitgebreide Hue assortiment omvat LED lampen met E27 en E14 schroefdraad, spots met GU10 sokkels en slanke LightStrips / LED strips voor indirecte verlichting van meubels, balies, balies, systeemplafonds en nissen.

Met Hue White Filament met E27 steel zijn er chique vintage lampen met een retro look. De filamenten, gebaseerd op traditionele Edison-lampen met een zichtbare gloeidraad, zien er goed uit in lampen zonder lampenkap.

Dimmer / afstandsbediening

Philips Hue afstandsbediening

 

Model GU10

Philips Hue gu10

 

Edison-model

Philips Hue Edison

 

Wereldbol model

Philips Hue Globe

 

Hue Bridge

 

Adapter-aansluiting

 

Vloerspots, inbouwspots, opbouwspots, badkamerverlichting, draagbare lampen met ingebouwde oplaadbare batterijen, buitenspots, tuinpadverlichting en tuinverlichting zijn beschikbaar. Philips biedt ook complete wand-, tafel-, plafond-, pendel- en decoratieve lampen en vrijstaande kolomlampen in de Hue-familie. De Hue Play Lightbars projecteren individuele lichtsferen op muren.

Met de Smart Plug van Hue worden lampen zonder Hue lampen ook onderdeel van het verlichtingssysteem. Steek de draadloze smart plug gewoon tussen het stopcontact en de lamp en de lamp is te bedienen via Bluetooth of de Hue Bridge.

Andere accessoires zijn onder meer dimschakelaars, bewegingssensoren, bewegingssensoren voor buiten en een slimme knop om lampen met één klik te bedienen. Verdere accessoires voor het Hue verlichtingssysteem zijn verkrijgbaar onder de naam Friends-of-Hue, zoals slimme schakelaars van Busch-Jaeger.

 

Hoe vind ik de juiste Hue-lampen?

Waardeert u bijzonder lichtcomfort in uw kamers en wilt u genieten van alle voordelen van het Hue-systeem op het gebied van wit en kleur, dan zijn de lampen uit de serie Hue White en Color Ambiance de beste aankoop. De White Ambiance lampen zijn een goede keuze als een sfeergerelateerde lichtsfeer belangrijk voor je is, waarbij je naast de helderheid ook de lichttint kunt instellen van koel naar warm wit. De Hue White-lampen bieden u aangenaam warm wit LED-licht dat naar wens kan worden gedimd.

 

Dat kunnen de Hue-lampen

Bij Hue heb je de keuze tussen drie basislampvarianten:

Philips Hue White 

De Hue White LED lampen geven een hoogwaardig warmwit licht (2700 Kelvin) af en zijn geschikt voor het gehele woongedeelte. Met de automatische lichtregeling via de Hue app kun je niet alleen je licht aan- en uitzetten, maar ook dimmen zoals je wilt. Met tal van accessoires, zoals de Hue-dimschakelaar, geniet u van een comfortabele en flexibele bediening. 

Philips Hue White Ambiance 

De dimbare Philips Hue White Ambiance LED-lampen bieden een breed scala aan witte varianten van warm wit tot neutraal wit tot koud wit. Kies uit 50.000 wittinten en heb altijd perfect op elkaar afgestemd wit licht beschikbaar voor elke gelegenheid: of het nu een etentje is of een ontspannen einde van de dag, creëer de ideale ruimtesfeer met Philips Hue.

Philips Hue White en Color Ambiance

Met de Philips Hue White & Color Ambiance LED-lampen kun je kiezen uit 16 miljoen kleuren of een grote verscheidenheid aan wittinten, van warm tot koel wit, om je woonruimte de juiste sfeer te geven. Dim het licht zoals je wilt, stel kant-en-klare lichtscènes in of synchroniseer het met films, muziek en games. Geniet van de volledige smart home-ervaring voor uw huis met Hue White & Color Ambiance en ontdek vele andere functies.

 

Automatische lichtscènes en aanwezigheidssimulatie

Een breed scala aan automatiseringsopties is voor u beschikbaar in de Hue-app onder "Routines". Hier vindt u voorgedefinieerde acties voor "Thuis en weg" en "Ga slapen". Als u op “Meer routines” tikt, kunt u tijdprogramma's en timers instellen en ook een aanwezigheidssimulatie opzetten om inbrekers af te schrikken.

Door middel van een tijdprogramma schakelt het licht op een bepaald tijdstip of bij zonsondergang in en uit. U kunt aangeven welke kamers of groepen in de inbraakbeveiliging moeten worden opgenomen, op welke dagen van de week de routine moet gelden, hoe de lichten moeten worden gedimd en wanneer ze weer moeten uitgaan. Door de instelbare variantie is het automatische licht voor buitenstaanders niet zo gemakkelijk te herkennen.

U kunt ook praktische korte-termijn-timers instellen. Als de tijd is verstreken, knippert het Hue-systeem in de gewenste kamers.

 

Hoe kan ik de Hue Starter Set meteen gebruiken? 

Philips Hue

Aan de slag.

De eenvoudigste manier om een app-gestuurd Hue verlichtingssysteem op te zetten met een bridge en meerdere lampen is met de Hue startersets. De startersets voor beginners zijn verkrijgbaar in drie kleurenspectra voor de fittingtypen E27 en GU10. Ze bevatten naast LED lampen (E27 of GU10) een draadloze dimmer schakelaar en de Hue Bridge.

 

Onze praktische tip: gebruik Meethue

Om uw persoonlijke Hue-systeem onderweg op afstand te bedienen, maakt u een gratis online account aan op de officiële Hue-website op http://www.meethue.com. Hier kunt u ook lichtscènes van andere gebruikers bekijken. Het enige dat u nodig heeft om aan de slag te gaan, is een gebruikersnaam en wachtwoord.

 

Slim netwerken met Conrad Connect

Wilt u uw eigen smarthome-systeem netwerken, maar heeft u apparaten van verschillende fabrikanten? Wij helpen u om uw apparaten te integreren in een smart home-systeem!

De smarthome-aanbieder Philips Hue & Hue Living Colors heeft een interface met ons IoT-platform Conrad Connect. Ontdek kant-en-klare projecten waarmee u uw apparaten kunt combineren of maak uw eigen individuele projecten volgens uw behoeften!

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U heeft de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord