Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Interessante feiten over pc-upgradekits

PC-upgradekits zijn perfect op elkaar afgestemde hardwarecomponenten voor het achteraf inbouwen van functies op computers. Met zo'n upgradekit kun je je bestaande computer upgraden, wat meestal een stuk goedkoper is dan het kopen van een compleet nieuwe pc.
Er zijn pc-afstemcomponenten beschikbaar voor gaming, media en kantoortoepassingen. Dit zijn gecombineerde complete kits die bestaan uit verschillende gecoördineerde pc-componenten.

 • Hoe werken pc-upgradekits?

 • Welke pc-upgradekits zijn er?

 • Voordelen van de pc-upgradekits

 • Hoe worden pc-constructiekits geïnstalleerd?

 • Zo vindt u de juiste upgradekit voor uw pc

 • Een overzicht van de componenten en aansluitingen

Hoe werken pc-upgradekits?

Een pc-upgradekit kan oudere pc's naar een veel hoger prestatieniveau brengen en moderne slots toevoegen. Door uitbreiding van de hardwarecomponenten kunnen bijvoorbeeld meer RAM, betere CPU-koeling of compleet nieuwe moederborden worden geïnstalleerd.

De eisen voor pc's overtreffen elkaar met steeds kortere tussenpozen. Om up-to-date te blijven en de nieuwste software voor games, multimedia en kantoorprogramma's te kunnen gebruiken, is er geen weg meer om nieuwe componenten uit een bepaald pc-tijdperk te omzeilen. U kunt nieuwe hardware aanschaffen door een volledig nieuwe pc aan te schaffen - of u kunt de prestatieverbetering goedkoper en gemakkelijker beveiligen met een upgradekit die alleen de betreffende componenten bijwerkt.

Door complete kits te installeren met de nieuwste hardware van de merkfabrikanten, kunt u een bestaande pc afzonderlijk upgraden en deze lange tijd blijven gebruiken met de nieuwste technologie.
De uitgebreide kits voor pc-tuning bevatten vaak: 

 • Moederbord (vaak met ingebouwde grafische kaart)
 • Processor
 • Werkgeheugen
 • CPU-koeler
 • Bijpassende kabelset
 • Driver

Omdat de afzonderlijke componenten door de merkfabrikanten voor pc-componenten zelf in een kit worden samengevoegd, kost het veel moeite om geschikte componenten te selecteren. Desalniettemin zijn er enkele selectiecriteria waarmee rekening moet worden gehouden met betrekking tot de gewenste uitbreidingen.

Welke pc-upgradekits zijn er?

Bij het kiezen van de juiste afstemmingsset voor uw pc, kunt u individuele prioriteiten stellen voor het achteraf inbouwen van uw pc.
Afhankelijk van het doel van de upgrade zijn pc-afstemmingskits onderverdeeld in kits voor gaming, media of op kantoor.

Hoewel afstemming voor gamers en multimediagebruikers vaak gaat om prestatieverbetering en betere graphics, hebben kantoortoepassingen soms nieuwe stuurprogramma's en externe interfaces nodig.

Afbeelding: Uitbreiding van de verbindingen met een kantoorupgradekit

Afbeelding: Mediakit inclusief koelcomponent

Voordelen van de pc-upgradekits

 • De geprefabriceerde kits bevatten perfect op elkaar afgestemde hardwarecomponenten, in vergelijking met het achteraf inbouwen van grafische kaarten, RAM, processors enz.

 • Bestaande componenten van de pc (behuizing, schijven ...) kunnen gewoon worden gebruikt. 

 • Upgraden met een afstemmingskit is veel goedkoper dan het kopen van een nieuwe pc.

Hoe worden pc-constructiekits geïnstalleerd?

Hoe u een individuele verbetering van de prestaties van uw pc kunt bereiken:
Met de upgradekits zijn alle componenten al volledig gemonteerd. Je hoeft hem alleen maar in je pc te steken, d.w.z. sluit hem aan op de juiste aansluitingen in de pc-behuizing.
De meegeleverde conversie-instructies begeleiden ook niet-professionals stap voor stap naar de succesvolle vervanging van pc-componenten door de upgradehardware.
De stuurprogramma's voor de nieuwe pc-componenten installeren zichzelf wanneer de pc is ingeschakeld of zijn beschikbaar op internet als downloads van de fabrikanten.

Aanwijzing:

Houd er rekening mee dat elke garantie op uw pc ongeldig kan worden als u componenten vervangt.

 

Onze praktische tip:

PC-upgradekits

Als u een algemene upgrade wilt of tijd wilt besparen om de compatibiliteit van afzonderlijke componenten in detail te bekijken, dan is een upgradekit precies wat u zoekt. In sommige gevallen is het ook voldoende om alleen individuele componenten te vervangen, zoals een werkgeheugen of een grafische kaart. Hier vindt u afzonderlijke pc-componenten in onze winkel

Zo vindt u de juiste upgradekit voor uw pc

Gebruik deze vragen om erachter te komen welke kit je nodig hebt:

1) wat is jouw doel?

Is de ingebouwde grafische kaart voor u bijzonder belangrijk of moeten er toch extra grafische kaarten worden ingebouwd? Wilt u het processortype omschakelen van AMD naar Intel? Hoeveel cores en welke timing moet het zijn? Hoeveel prestaties wil je? Heeft u extra aansluitingen nodig voor multimedia-, kantoor- of game-accessoires?

2) Hoeveel prestaties wil je?

Hoeveel vermogen u nodig heeft en wilt, moet niet alleen worden bepaald op basis van de andere pc-componenten en uw applicatieprofiel, maar ook op het gebied van kosten-batenefficiëntie.

Voor alle componenten geldt: van beginnersniveau tot luxe klasse, er is van alles. Upgradekits verschillen in moederbord, processortype (Intel of AMD), klokken, aantal cores en nog veel meer.

3) Houden uw bestaande componenten bij?

Controleer van tevoren of de componenten van de pc-upgradekit in uw pc passen:

 • Is er voldoende ruimte in de behuizing van de pc voor de nieuwe componenten?
 • Past de grootte van het moederbord (vormfactor)?
 • Zijn alle benodigde aansluitingen en insteekkaartsleuven (vooral PCI-interfaces voor grafische kaart) beschikbaar voor de upgradekit?
 • Houden de monitor en andere input / output hardware het nog bij en hebben ze de juiste aansluitingen?
 • Levert de voeding van de pc voldoende stroom voor alle componenten?
 • Werken alle componenten met uw besturingssysteem?

Servicetip: Weet u niet zeker welke pc-kit u moet kiezen? Maak je geen zorgen, veel mensen voelen hetzelfde met complexe technologie. We laten je niet alleen. Neem online contact op met ons serviceteam of bezoek de gespecialiseerde adviseurs in een van onze vestigingen ter plaatse. Samen met uw vertrouwde IT-consultant kunt u de juiste retrofit-componenten voor uw pc kiezen.

Een overzicht van de componenten en aansluitingen

CPU

Kies een systeem met een Intel- of AMD-processor en kies met hoeveel processorkernen uw nieuwe systeem moet werken, van single core tot hexa core, u heeft alles om uit te kiezen.

 

Aansluitingen

Er zijn USB-, PS2-, SATA-, IDE-, LAN- en audio-aansluitingen op elk moederbord. Afhankelijk van de afstemmingskit zijn er mogelijk ook eSATA-, USB 3.0-, FireWire-, DVI-, VGA- en HDMI-aansluitingen op het moederbord.

 

Afbeelding

Afhankelijk van het model is er al een geïntegreerde on-board graphic die u kunt gebruiken om uw monitor rechtstreeks op het moederbord aan te sluiten. Als er geen on-board graphics beschikbaar zijn, past u eenvoudig een grafische kaart aan via een PCI-Express x16-slot.

 

Boards, CPU's

Kleine vormfactor - volledige prestaties
Prestaties en energie-efficiëntie in de kleinste ruimte! Het enige 17 x 17 grote moederbord is de ruimtebesparende allround oplossing voor uw multimedia-, kantoor-, multitasking-, internet- en gametoepassing.

 

Slots

Breid uw systeem uit met plug-in en grafische kaarten via de moederbordsleuven. Elke afstemmingskit bevat minimaal één PCI Express x16 en één PCI-slot.

 

Stem de prestaties van de processor af op uw exacte behoeften. Kies uit reeds ingebouwde Intel Atom-processors die duizenden keren zijn uitgeprobeerd en getest in mini-notebooks of rust eenvoudig uw mini-ITX-bord uit met de processor van uw keuze. Afhankelijk van de versie kan snel geklokte pc of notebook RAM worden geïnstalleerd.

Een afbeelding is al aan boord en kan nog verder worden geüpgraded met een krachtigere grafische kaart op Mini-ITX-kaarten met PCI-Express x16-slot. Om de Mini-ITX moederborden zo ruimtebesparend mogelijk te gebruiken zijn er zelfs speciale Mini-ITX behuizingen leverbaar. U kunt ook gemakkelijk uw bestaande pc-behuizing blijven gebruiken, ontworpen voor ATX of Micro-ATX.