bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

N batterijen bestellen bij Conrad

Op zoek naar een N batterij? Bij Conrad verkopen we diverse N batterijen. De N batterijen op deze pagina zijn NiMH batterijen. Dit betekent dat het oplaadbare batterijen zijn van metaalhydride en nikkel. N batterijen hebben een diameter van 11,5 mm en zijn 29 mm hoog. De batterijen zijn dus erg klein en behoren daardoor zelfs tot de kleinste batterijen die er bestaan. Vanwege deze afmetingen worden de batterijen ook wel ladybatterijen genoemd. De batterijen zijn geschikt voor verschillende apparaten, zoals alarmsystemenklokken of domoticasensoren.

Oplaadbare of niet oplaadbare batterijen?

Het aanbod N batterijen bij Conrad bestaat uit oplaadbare batterijen. Of een N batterij wel of niet oplaadbaar is, kunt u zien aan een internationale batterijcode. De batterijcode voor niet-oplaadbare batterijen is LR1 en voor oplaadbare batterijen is dat HR1. Oplaadbare batterijen hebben verschillende voordelen in vergelijking met niet-oplaadbare batterijen. De batterijen zijn vaak wat duurder in aanschaf dan wegwerpbatterijen, maar gaan wel veel langer mee. U kunt de batterij telkens opnieuw opladen. Daarom zijn oplaadbare batterijen beter voor het milieu dan wegwerpbatterijen.

Welke capaciteit en voltage?

Bij Conrad verkopen we N batterijen met een capaciteit van 500, ook wel mAh genoemd. Dit betekent dat de batterij een uur lang 500 mAh kan leveren of bijvoorbeeld 2 uur lang 250 mAh. Het voltage van de batterijen is 1.2 volt. Dit wordt ook wel de spanning genoemd.

Waarom een voltage van 1,2 en niet van 1,5?

Veel niet-oplaadbare lithium batterijen hebben een voltage van 1,5, terwijl de oplaadbare N batterijen op deze pagina een voltage hebben van 1,2. Dat komt omdat de laadspanning van de opladers van de N batterijen altijd hoger moet liggen dan de werkspanning. Bij oplaadbare batterijen van 1,5 volt zou er een hogere laadspanning zijn dan de werkspanning. Gelukkig werken heel veel apparaten prima met een voltage van 1,2 en kunt u de batterijen gebruiken voor dezelfde apparaten als waar u batterijen van 1,5 volt voor gebruikt.

NiMH batterijen of lithiumbatterijen?

De batterijen die u ziet op deze pagina zijn NiMH batterijen, maar daarnaast verkopen we bij Conrad ook lithiumbatterijen. De NiMH batterijen hebben een voltage van 1,2 en kunnen honderden keren opgeladen worden. De batterijen zijn vooral geschikt voor apparaten die in een korte tijd veel stroom gebruiken. Een nadeel van oplaadbare NiMH batterijen is dat ze een hogere zelfontlading hebben dan lithiumbatterijen. Dit betekent dat de batterijen ook energie verbruiken als u de batterijen weinig of helemaal niet gebruikt. Om deze reden kunt u de batterijen beter niet gebruiken in apparaten die voor een langere tijd maar heel weinig stroom nodig hebben. Voor dit soort apparaten kunt u beter lithiumbatterijen gebruiken.

Kan ik de N batterijen in elke batterijoplader opladen?

Door de afmetingen van de N batterijen is het vaak niet mogelijk om de batterijen in elke batterijoplader op te laden. Om toch de batterijen op te laden in een reguliere batterij oplader kunt u een accucell gebruiken. U hoeft alleen maar de N batterij in de accucell te plaatsen en de accucell met batterij vervolgens in de batterijoplader te doen om de batterij op te laden.

N batterijen opbergen

N batterijen aangeschaft, maar gaat u de batterijen niet direct gebruiken? Dan is het belangrijk dat u de batterijen goed opbergt. Leg de batterijen op een droge en donkere plaats, en zorg ervoor dat de batterijen niet in aanraking komen met vocht. Om dit te voorkomen, kunt u bijvoorbeeld een speciale opbergbox gebruiken. De beste omgevingstemperatuur om batterijen op de bergen, is zo’n 17 graden Celsius. De oplaadbare N batterijen kunnen het beste niet volledig ontladen worden voordat u de batterijen opbergt.

Verschillende soorten batterijen en accessoires bij Conrad

Behalve N batterijen verkopen we bij Conrad meer batterijsoorten. Denk bijvoorbeeld aan platte batterijen of knoopcelbatterijen. We verkopen daarnaast ook nog allerlei accessoires voor batterijen en accu’s, zoals knoopcelhouders, batterijtesters of laadregelaars.