bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Kijk onderweg tv-programma's en films

  • Vereisten voor ontvangst van mobiele televisie

  • Welke soorten zijn er?

  • Mobiele tv en draagbare dvd-spelers - belangrijke kenmerken voor de aankoopbeslissing

  • Veelgestelde vragen: veelgestelde vragen over mobiele tv en draagbare dvd-spelers

  • Conclusie: hoe u het juiste apparaat voor uw behoeften kunt kopen

Vereisten voor ontvangst van mobiele televisie

Wil je je favoriete series of belangrijke voetbalwedstrijden niet missen, dan hoef je tijdens de uitzending niet thuis te blijven. Een groot aantal mobiele apparaten maakt ontvangst onderweg mogelijk via een antenne en het nieuwe DVB-T2-signaal. Let bij het kopen op het groene DVB-T2-logo, dat de compatibiliteit met de nieuwe standaard bevestigt. Een alternatief is om via internet televisieprogramma's op smartphones of tablet-pc's te streamen. Voorwaarden hiervoor zijn echter voldoende datavolume en een goede mobiele internetsnelheid, mits er geen wifi-hotspot in de buurt beschikbaar is. Gebruikt u een televisietoestel op de camping of in een caravan, dan is televisieontvangst via satelliet ook mogelijk met een paraboolantenne en een ontvanger.

DVB-T TV-ontvangst in uw regio

TV draagbaar

Hoe goed de DVB-T-ontvangst in uw regio is en welke antenne u daarvoor nodig heeft, vindt u op www.ueberallfernsehen.de. De verscheidenheid aan programma's is afhankelijk van de locatie.

1)  DVB-T-zender | 2. DVB-T-ontvanger

Welke soorten zijn er?

Voor mobiel televisie- en filmplezier zijn de volgende toestellen beschikbaar:

  • Portable televisie;
  • Portable dvd-speler;

Als je gewoon tv wilt kijken, is een draagbare tv voldoende. Maar draagbare dvd-spelers hebben vaak ook een tv-tuner en zijn daardoor veelzijdiger.

Mobiele tv en draagbare dvd-spelers - belangrijke kenmerken voor de aankoopbeslissing

soorten

Afhankelijk van waarvoor een draagbare ontvanger of afspeelapparaat wordt gebruikt, zijn bepaalde functies belangrijk waarmee u rekening moet houden bij de aankoop. Dit zijn naast het type ontvangst bijvoorbeeld aansluitmogelijkheden voor andere apparaten of de levering van energie. Combinatieapparaten zijn praktisch, d.w.z. dvd-spelers met een ingebouwde tv-tuner.

Schermdiagonaal en beeldformaat      

Mobiele tv-toestellen en dvd-spelers hebben meestal een schermdiagonaal tussen de 7 en 15 inch, gemeten vanaf twee diagonaal tegenover elkaar liggende hoeken. Dit beschrijft de grootte van het scherm, waarbij de waarde moet worden bekeken in relatie tot het beeldformaat. Afhankelijk hiervan kunnen de afmetingen van de monitor uiteindelijk verschillen: Een apparaat met het beeldformaat 4: 3 heeft andere afmetingen dan een met 16: 9. Als televisies of afspeelapparatuur vaak worden vervoerd, worden kleinere schermformaten van 7 tot 10 inch aanbevolen. Grotere monitoren zijn daarentegen handig voor gebruik in stacaravans of voor langdurig kamperen. Films worden meestal opgenomen in het formaat 16: 9. Apparaten met dit beeldformaat geven ze daarom zonder zwarte strepen weer.

Scherm

Dvd-spelers en draagbare televisies die buitenshuis worden gebruikt, worden vaak blootgesteld aan fel omgevingslicht. Daarom moet het scherm een hoog contrast hebben en een goede helderheid bieden. Bij grotere apparaten is ook een grotere kijkhoek aan te raden zodat mensen die vanaf de zijkant naar de monitor kijken een duidelijk beeld kunnen zien. Apparaten met meer dan één monitor worden aanbevolen voor gebruik in de auto, zodat passagiers achterin kunnen genieten van de film.

Interfaces                                 

Sta draagbare apparaten met verschillende interfaces toe
veel meer mogelijke toepassingen. De volgende zijn bijzonder interessant
Verbindingen:

·Uitgang voor koptelefoons of mobiele boxen

·USB-poort voor het afspelen van media vanaf een USB-stick, externe harde schijf of ander afspeelapparaat

·Geheugenkaartsleuf voor het afspelen van media vanaf een SD Secure Digital Memory Card (SD-kaart, SDHC-kaart, microSD-kaart, enz.) Of een multimediakaart (MMC)

·HDMI-poort of video-uitgang om het mobiele apparaat indien nodig op een grotere televisie aan te sluiten

Naar de tv-sticks en tv-wifi-ontvangers

1) | DVB-T-kanalen
2. | DVB-T TV-WLAN-ontvanger
3. | Wifi verbinding
4e | Mobiele apparaten met DVB-T tv-stick  

Stroomvoorziening

De draagbare tv-toestellen en dvd-spelers hebben meestal een ingebouwde oplaadbare batterij die wordt opgeladen via een USB- of stroomkabel. Lithium-ionbatterijen komen veel voor en hebben in vergelijking met nikkel-cadmiumbatterijen slechts een klein capaciteitsverlies (geheugeneffect). In het geval van apparaten die ook in de auto worden gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze op het lichtnet kunnen worden bediend en via een 12 volt voertuigaansluitkabel op de sigarettenaansteker kunnen worden aangesloten.

Andere eigenschappen:

Afhankelijk van het beoogde gebruik kunnen de volgende kenmerken van belang zijn:

·draaibare of kantelbare monitor

·Inclusief bevestigingen voor auto-hoofdsteunen

ingebouwde luidsprekers

·een ingebouwde FM-zender die het audiosignaal naar de autoradio stuurt zodat het via de autoluidsprekers kan worden afgespeeld

· Afstandsbediening

DVB-T-antenne.

Mobiele tv en draagbare dvd-spelers - belangrijke kenmerken voor de aankoopbeslissing

Wil je je favoriete series of belangrijke voetbalwedstrijden niet missen, dan hoef je tijdens de uitzending niet thuis te blijven. Een groot aantal mobiele apparaten maakt ontvangst onderweg mogelijk via een antenne en het nieuwe DVB-T2-signaal. Let bij het kopen op het groene DVB-T2-logo, dat de compatibiliteit met de nieuwe standaard bevestigt. Een alternatief is om via internet televisieprogramma's op smartphones of tablet-pc's te streamen. Voorwaarden hiervoor zijn echter voldoende datavolume en een goede mobiele internetsnelheid, mits er geen wifi-hotspot in de buurt beschikbaar is. Gebruikt u een televisietoestel op de camping of in een caravan, dan is televisieontvangst via satelliet ook mogelijk met een paraboolantenne en een ontvanger.

1) | DVB-S-verbinding
2. | Netwerk tuner SAT naar IP
3. | WLAN-router
4e | Wifi verbinding  

Gebruik alle gratis SAT-programma's thuis met uw smartphone, tablet of notebook

Om DVB-S (satelliettelevisie) op uw mobiele apparaten te kunnen gebruiken, heeft u een bijbehorende netwerktuner (SAT toIP) nodig. Deze netwerktuner zet inkomende SAT-signalen om in internetgegevens.

Met een WLAN router in je netwerk kun je, afhankelijk van het bereik, ook in de tuin satelliettelevisie kijken op je smartphone, tablet of notebook. U kunt apps voor smartphones en tablets gebruiken, zoals B. Elgato, DVB Viewer, Watch TV Pro, etc.

Onze praktische tip

Niet alle dvd-spelers kunnen dvd's van over de hele wereld afspelen. De reden hiervoor is de landcode die is ingevoerd door de filmindustrie. Dvd's met landcode 1 (VS en Canada) kunnen daarom meestal niet worden afgespeeld op apparaten die alleen landcode 2 ondersteunen (inclusief Europa). Er zijn echter dvd-spelers die kunnen worden geactiveerd met behulp van bedieningsopdrachten via de afstandsbediening.

   

Veelgestelde vragen: veelgestelde vragen over mobiele tv en draagbare dvd-spelers

Kun je tv kijken op een smartphone zonder internettoegang?

Ja dat is mogelijk. Er zijn kleine DVB-T-ontvangers met antennes die via de micro-USB-poort op een compatibele smartphone of tablet-pc kunnen worden aangesloten. Het is belangrijk dat de mini-ontvanger al geschikt is voor DVB-T2 en dat er een geschikte app is voor uw mobiele apparaat.

Waarom speelt de draagbare dvd-speler geen films af vanaf een USB-stick?

Dit kan te wijten zijn aan het afspeelformaat van de films die op de stick zijn opgeslagen. Films worden vaak in AVI-indeling op de computer opgeslagen, maar veel dvd-spelers kunnen dit niet lezen, maar hebben in plaats daarvan bestanden in MPEG-indeling nodig, bijvoorbeeld MPEG-4. Om de films toch te kunnen afspelen, moeten ze op de computer worden geconverteerd met geschikte software, bijvoorbeeld Video Converter Ultimate.

Kan ik een Playstation op een draagbare dvd-speler aansluiten?

Dit werkt als de dvd-speler een HDMI-poort of andere ingangen voor videosignalen heeft.

Conclusie: hoe u het juiste apparaat voor uw behoeften kunt kopen

SAT-netwerktuner

Of het nu op het strand is, tijdens het kamperen of tijdens lange autoritten - dankzij de mobiele afspeel- en tv-apparaten hoeft u niet zonder uw favoriete films of belangrijke evenementen te kijken. Voordat u tot aanschaf overgaat, dient u echter na te denken over het beoogde gebruik om het apparaat precies zo te kunnen gebruiken als u wilt. Let ook op de huidige DVB-T2-standaard voor mobiele tv-toestellen, anders kunnen er onaangename verrassingen ontstaan.

SAT-netwerktuner

WiFi-router

Met de multituner wordt elk stopcontact een antenneaansluiting.

WiFi-router

Met een router kunt u uw internetverbinding door het hele huis delen.