Advies

Meetdecades kopen bij Conrad

Diverse weerstanden testen? Gebruik dan meetdecades. Bij Conrad verkopen we verschillende meetdecades die gebruikt worden ter educatie op scholen of bij opleidingen. Daarnaast hebben we ook meetdecades die bijvoorbeeld ingezet worden in de autotechniek. De meetdecades worden dan onder andere gebruikt voor de controle van een isolatiebewaker in voertuigen met een elektrische aandrijving. Ook kunnen de meetdecades bij veel andere toepassingen ingezet worden. De meetdecades op deze pagina variëren als het gaat om de prijs en de specificaties. De prijzen van de apparaten liggen tussen de 50 en 5000 euro. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe meer mogelijkheden de meetdecade heeft, hoe duurder het apparaat is.

Meetdecades van verschillende merken

Bij Conrad verkopen we meetdecades en weerstandsdecades van verschillende merken. U kunt bij deze merken denken aan CMT, Consinus en VOLTCRAFT. Al deze merken verkopen hoogwaardige meetdecades en weerstandsdecades waarmee u verschillende weerstanden meet, zoals de capaciteit of elektrische weerstand.

Waar bestaan decades precies uit?

Decades zijn elektrische apparaten waarbij de weerstand getest kan worden met behulp van meetkabels, meetpennen en schuifschakelaars. Het apparaat bestaat vaak uit een serie geschakelde weerstanden. Denk bijvoorbeeld aan 1, 20 en 40 ohm. Deze kunnen gekozen worden door de bijbehorende schuifschakelaar om te zetten. Bij decades die in staat zijn om grote stromen te verwerken, komt het voor dat de weerstand gekozen moet worden door het plaatsen van pluggen.

Gekalibreerd met certificaat of zonder certificaat?

De meetdecades op deze pagina kunnen een officieel certificaat hebben, maar we hebben ook decades zonder certificaat. Een aantal meetdecades is gekalibreerd in een DakkS kalibratielaboratorium. Ook hebben we decades die zijn gekalibreerd volgens de ISO-norm. De meetdecades die zijn gekalibreerd in een DakkS kalibratielaboratorium of volgens de ISO-norm worden geleverd met een certificaat. Er is ook een aantal meetdecades gekalibreerd volgens de fabrieksstandaard. Deze meetdecades hebben geen certificaat.

Wel of niet een decade met certificaat kopen?

Het belang van het hebben van een meetdecade met certificaat is afhankelijk van de metingen die u met de meetdecade gaat verrichten. Wanneer dit om metingen gaat op professioneel niveau, dan is het vaak verplicht om een gecertificeerde meetdecade te gebruiken. Bovendien moet u dan meestal het apparaat periodiek laten testen op geschiktheid. Wanneer de decade wordt ingezet voor educatieve doeleinden, dan is een certificaat vaak niet nodig.

Diversiteit in het instelbereik

Met de meetdecades op deze pagina kunnen diverse weerstanden getest worden, maar er is hierbij wel een aantal verschillen tussen de mogelijkheden van de meetdecades. Zo kan bijvoorbeeld het instelbereik van meetdecades verschillen. We verkopen decades met een instelbereik van 1 tot 10 milliohm en met een maximale netspanning van 60 V/DC. Daarnaast hebben we ook meetdecades met een veel hoger bereik van 1 tot 11,11111 megaohm en met een maximale netspanning van 250 V/AC/DC. Bovendien zijn er verschillen als het gaat om de belastbaarheid van de meetdecade. De apparaten hebben wel allemaal een tolerantie van 1 procent. Voor alle mogelijkheden en het instelbereik van de apparaten raadpleegt u de specificaties van de desbetreffende meetdecade.

Veilig testen van verschillende weerstanden

Bij het meten van verschillende weerstanden is het belangrijk dat dit op een veilige manier mogelijk is. De weerstandsmeters die we bij Conrad verkopen, hebben een robuust en veilig design van ABS-kunststof of van andere stevige materialen. Veel apparaten worden door middel van een zekering beschermd tegen overbelasting. De decades voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Werken met elektrische apparaten betekent dat u altijd alert moet blijven. Berg de decade altijd stofvrij op en controleer de apparaten regelmatig op defecten.

Ook meettechniek accessoires en inbouw meetinstrumenten bij Conrad

Behalve verschillende meetdecades en weerstandsdecades verkopen we bij Conrad nog veel meer producten voor het uitvoeren van diverse metingen. Denk bijvoorbeeld aan meettechniek accessoires en inbouw meetinstrumenten. Onder de meettechniek accessoires en inbouw meetinstrumenten vallen bijvoorbeeld meetsnoeren, maar ook bedrijfsurentellers of meetshunts.