bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Verleng de levensduur van loodaccu’s met behulp van loodaccu refreshers van Conrad

Met loodaccu refreshers verlengt u de levensduur van diverse soorten loodaccu’s aanzienlijk. U sluit loodaccu refreshers met twee polen aan op de polen van de loodaccu. Door het sturen van impulsstroom krijgt de loodaccu veel minder met de opbouw en afzetting van sulfiet te maken. Ook bij gebruikte loodaccu’s kunt u zodoende de hoeveelheid sulfiet afbouwen. Bovendien regenereert dit de accu en kan het bijvoorbeeld startproblemen helpen oplossen. Bij Conrad heeft u een grote keuze in loodaccu refreshers. Bestel ze vandaag en verleng zodoende de levensduur van uw loodaccu.

Heeft het gebruik van een loodaccu refresher wel nut?

Sulfaatafzettingen als gevolg van langdurig niet-gebruik voorkomt u met loodaccu refreshers. Online vindt u in diverse forumberichten discussies over het nut van loodaccu refreshers. In het algemeen zijn alle accu's, dus ook loodaccu's, voor slijtage gevoelig. Of de aanschaf van loodaccu refreshers de moeite waard is, hangt af van hoe vaak de desbetreffende loodaccu in gebruik is of wat de werking ervan beperkt:

  • Bij loodaccu’s die vaak in gebruik zijn, wisselt het opladen en het ontladen elkaar zodanig af dat er geen sulfaatafzettingen ontstaan. In dat geval is het gebruik van loodaccu refreshers niet nodig.
  • Is de loodaccu als het ware opgebruikt door veelvuldig gebruik, dan verlengt u met loodaccu refreshers de levensduur evenmin.
  • Loodaccu refresher kunnen geen celstructuren repareren. Wanneer een loodaccu hoge stromen trekt, en dat is nou juist de bedoeling, dan treden kleine kortsluitingen op. Als de batterijcellen daardoor veranderen, is deze herstructurering onomkeerbaar.

Wanneer is het wél nuttig om loodaccu refreshers te gebruiken?

In onderstaande situaties bewijst een loodaccu refresher zijn nut:

  • Voor loodzuur-batterijen die niet vaak ontladen, is het gebruik van loodaccu refreshers interessant. We denken bijvoorbeeld aan de accu’s in caravans, motorfietsen, boten en andere seizoensgebonden voertuigen die langere tijd ongebruikt blijven. Oldtimers of zelfs eigentijdse personenwagens die u niet regelmatig gebruikt, kunnen ook baat hebben bij het gebruik van een loodaccu refresher. Heeft u een nieuwere auto in bezit die u niet zo vaak gebruikt, dan vermijdt u mogelijk startproblemen met een loodaccu refresher.
  • Als loodaccu's lange tijd ongebruikt blijven, kan de zuivere druppellading van de aangesloten laadtechniek onvoldoende zijn om de uitgangssituatie te herstellen en een volledige prestatie van de accu te garanderen. Er kunnen zich sulfaten afzetten op de platen van de loodaccu, waardoor de capaciteit van de batterij afneemt en de prestaties verminderen. Loodaccu refreshers gebruiken megapulsen om deze afgezette sulfaten te bestrijden.

In bovenstaande situaties bespaart u dankzij een loodaccu refresher geld op een nieuwe batterij en verlengt u de levensduur van loodaccu's aanzienlijk. Hoe minder loodaccu’s u hoeft te vervangen, hoe beter dit trouwens is voor het milieu.

Goed uitkijken voor lekken in loodaccu’s

Extra voorzichtigheid is geboden bij het hanteren van loodaccu's, aangezien deze zeer giftige chemische bestanddelen bevatten. Loodcomponenten in combinatie met zwavelzuur hebben een bijtende werking op de huid en irriteren de slijmvliezen. Als u schade vaststelt aan een loodaccu waar zuur uit lekt, moet u deze met de nodige zorg verwijderen.

Conrad, uw online specialist in loodaccu refreshers

Conrad biedt u meer dan enkel producten of een goede service. Wij zijn specialist in oplossingen op maat voor al uw elektrische of elektronische projecten. Onder één dak vindt u bij ons meer dan 450.000 producten. U kunt dus bij ons terecht voor de bestelling van losse producten, maar ook voor reserveonderdelen of voor bulkbestellingen. Uw business kan op ons rekenen.

Heeft u vragen over loodaccu refreshers, loodaccu’s of modelbouw laadkabels? Aarzel dan niet en neem contact op met onze klantendienst – online, telefonisch of via een van onze adviseurs bij u ter plekke. Eén ding is zeker, we vinden steeds een passende oplossing voor uw probleem. Als groothandel verdiepen we ons bovendien graag in nieuwe trends en ontwikkelingen. Zo houden we met ons Technology In Focus-programma de vinger aan de pols van de nieuwste trends in de wereld van elektriciteit en elektronica. Bestel vandaag nog uw loodaccu refreshers bij Conrad.