bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wetenswaardigheden over LED-besturingen

  • Hoe werkt een LED-controller?

  • Waarvoor gebruikt LED-besturingen worden toegepast?

  • Waar u bij de aanschaf op moet letten

  • Conclusie:

Lichtdioden, kort led's, hebben in de loop der jaren gloeilampen steeds verder van de markt verdrongen. Weliswaar zijn LED's iets duurder, maar in vergelijking met gloeilampen overtuigen lichtdioden met een langere levensduur en betere energie-efficiëntie. Vandaag moet er zelfs voor klassieke fittingen die voor gloeilampen werden ontworpen, oplossingen met LED's. Led's kunnen niet alleen als gewone lamp worden gebruikt. Of er in kleur voor sfeerverlichting, klassiek als gewone gloeilampen of met een pulserend effect voor de partykelder - met een passende LED-besturing kunt u uw lamp veelzijdig gebruiken.

Met een LED-besturing pas afhankelijk van het type van de controller en de aard van de LED's de helderheid en de kleur van uw lichtdioden naar wens aan. Complexere apparaten kunt u eenvoudig via de afstandsbediening of met de smartphone besturen. Zo kunt u in hun gebouwen altijd de juiste lichtsfeer instellen en gericht accenten plaatsen. Ook geautomatiseerde processen kunt u met de passende LED-besturing programmeren.

 

Hoe werkt een LED-controller?

LED-besturingen overnemen verschillende functies voor de regeling van de verlichting. Eenvoudigere controller gebruiken deze als LED-dimmer. Complexere apparaten kunnen ook de kleurtemperatuur regelen of bij RGB-LED's die kleur instellen of de snelheid bij een pulserend licht aanpassen. Bij gewone gloeilampen kan de helderheid eenvoudig wijzigen door de spanning veranderen. Dit is bij lichtdioden niet mogelijk, omdat u zich bij lage volt cijfers als gewone dioden gedrag en pas vanaf een zekere netspanning branden. Om toch een DIMM-effect te bereiken, komt het principe van de pulsbreedtemodulatie (PWM) gebruikt. Bij deze worden de led's meerdere honderden keren per seconde aan- en uitgeschakeld.

Hoe langer de fase duren, waarin de lichtdiode uitgeschakeld is, hoe donkerder werkt u. Het flakkeren van is daarbij zo snel dat er met het blote oog niet zichtbaar zijn. Daarmee wordt het licht eenvoudig donkerder. Bij de RGB-LED's kunt u met de passende LED-controller de kleur variëren. Daarbij stuurt de controller die apart de rode, groene en blauwe enkele LED's aan. Doordat hij de basiskleuren verschillend helder branden laat, kunt u het hele kleurenspectrum weergeven. Zoals bij het mixen van kleuren lichten de LED's zo door de juiste afstemming in de kleur die u wenst. Bovendien bieden LED-besturingen voor RGB-diodes nog extra functies zoals het instellen van kleurverloop. Ook kunt u het licht in verschillende snelheden voor het pulseren brengen. Welke functies uw LED-besturing precies doet, leest u in de artikelbeschrijving.

De betrokken instellingen voor de LED kunnen op de controller afhankelijk van de complexiteit van het apparaat op verschillende manieren uitvoeren. Tijdens eenvoudigere besturingen handmatig op het onderdeel zelf worden bediend, beschikken duurdere rekeneenheden vaak over draadloze- of IR-afstandsbedieningen, waarmee gemakkelijk op afstand tussen de verschillende modi kan worden gewisseld. Complexere LED-besturingen kunt u via W-LAN of Bluetooth eenvoudig vanaf de mobiele telefoon via APP besturen. Moderne LED-controllers beschikken over veel verschillende functies waarmee ook meerdere LED-lampen en LED-strips met elkaar verbinden en eenvoudig via de afstandsbediening kunnen worden bediend.

 

Waarvoor gebruikt LED-besturingen worden toegepast?

Bij het gebruik van LED-controllers kent uw creativiteit geen grenzen. Apparaten die complexe functies zoals de besturing van RGB-LED's kunnen overnemen, kunnen ook voor LED's gebruikt, die bijvoorbeeld alleen kunnen worden gedimd. Sommige apparaten kunnen ook programmeren, zodat u automatisch naar de door u bepaalde tijd altijd de passende lichtomstandigheden hebben. Met afstandsbediening of smartphone kunnen toch altijd de led's aan uw wensen aanpassen.zo kunnen bijvoorbeeld bij een presentatie op de led's dimmen, zodat de presentatie van alle partijen optimaal te zien is.

Of u programmeert uw verlichting op een uitschakeltijd, zodat u in uw kamers niet op moeten letten om 's avonds het licht uit te schakelen. Met kleurverloop of een pulserend licht creëer atmosferische effecten of een passende optische begeleiding geschikt voor dans muziek. Met de juiste kleurtemperatuur en helderheid bereiken u voor elke ruimte de juiste sfeer. Terwijl in de lounge eerder warm, gedempt licht ontspannen werkt, zorgt in werkkamers thuis kouder, helderder licht de optimale omstandigheden voor productief creëren.

 

Waar u bij de aanschaf op moet letten

Afhankelijk van welke LED's u wilt gebruiken en voor welk doel u de lichtdiodes wilt gebruiken, bieden zich andere controllers. Heeft u bijvoorbeeld alleen witte led's, hoeft u niet onnodig geld bespaart voor complexe RGB-LED-besturingseenheid uitvoeren. Uitgebreide informatie en informatie over de specificaties van de controller vindt u in de beschrijvingen en het gegevensblad van uw apparaten. Afhankelijk van de soort aangesloten LED's en het toepassingsgebied zijn verschillende controller voor u. Controleer dus, welke functies voor uw toepassingsgebied zinvol zijn en kies daarna.

Eenvoudig controllers kunnen voor weinig geld witte led's controleert met een knop of regelaar dimmen. Wilt u RGB-LED's gebruiken, hebt u een overeenkomstig ingewikkelder controller. Deze controle over elk kleurkanaal afzonderlijk aan. Bij de duurdere dimmers kunt u op aangename comfortfuncties terugvallen. U kunt bijvoorbeeld programmeren, dat de kleur van de led's afhankelijk van de tijd van de dag veranderd. Of u kunt met bijbehorende software de lichtdiodes met uw smartphone besturen.

Enkele fabrikanten bieden waterdichte behuizing aan die de LED-besturing tegen regen beschermen. Zo kan de verlichting ook buitenshuis plaatsen en u heeft de mogelijkheid, bijvoorbeeld in de tuin of entree van uw gebouw gekleurde accenten te plaatsen. Daarnaast dient u op enkele indicatoren die u in het gegevensblad van producten raadpleegt. Zo is het maximale uitgangsvermogen van de LED-besturingen vaak beperkt. Verbruiken de led's, die op de computer wordt aangesloten, meer stroom, kan de controller permanent schade oplopen. In dit geval moet u op een ander apparaat terugvallen.
Eveneens belangrijk is de voedingsspanning. De LED-besturingen heeft een voorgeschakelde netvoeding. Deze moet de juiste DC-spanning leveren, zodat de controller werkt. Indien u zich bij aanschaf onveilig zijn of nog vragen hebt, staat onze klantenservice u ook graag met persoonlijke raad ter beschikking.

 

Conclusie:

LED-besturingen kunt u overal binnen en buiten uw gebouw gebruiken om de stemming van het licht in uw huis individueel en passend bij de tijd van de dag of bepaalde starten te maken. Zo kunnen met RGB-LED's onopvallende accenten plaatsen.
Met een instelbare wittint creëert u op ieder tijdstip de optimale kleurtemperatuur voor uw behoeften. Naar wens kunt u de LED's op elk moment met draadloze afstandsbediening of smartphone besturen of na tijd programmeren.  

WAS zijn LED's?

Led's zult tegenkomen ons tegenwoordig overal: ongeacht of stoplichten, televisie of de verlichting in persoonlijke en zakelijke ruimtes. Door hun lange levensduur, hun geringe formaat en de varianten zijn voldoende vormen en kleuren spectra hebben zich LEDs in korte tijd ten opzichte van gloeilampen, halogeen- en spaarlampen doorgezet. Achter elke LED zit een heel stuk techniek die wij u ons on line Inktcartridgeadvies kort uit.