Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over KVM-switches

  • Wat is een KVM-switch?

  • Welke soorten en soorten KVM-switches zijn er?

  • Aankoopcriteria voor KVM-switches - wat is belangrijk?

  • Onze praktische tip: comfortabel gebruik van meerdere apparaten

  • FAQ - Veelgestelde vragen over KVM-switches

  • Conclusie: hoe u de juiste KVM-switch koopt

Wat is een KVM-switch?

KVM-schakelaars

Met een KVM-switch kunnen twee of meer computers worden bediend met slechts één toetsenbord, muis en monitor. De afkorting KVM staat voor Keyboard Video Mouse, d.w.z. voor de randapparatuur die doorgaans nodig is om een computer te bedienen.

Met KVM-switches is het mogelijk om tussen twee of meer computers te schakelen door op een knop op het apparaat te drukken of door toetscombinaties op het toetsenbord te gebruiken. De KVM-switch blijft de computer of computers die momenteel niet worden bestuurd simuleren dat zowel de muis als het toetsenbord nog steeds zijn aangesloten. Deze emulatie is belangrijk om te voorkomen dat er storingen optreden tijdens het gebruik van de afzonderlijke computers.

KVM-switches functioneren soms ook als USB-hubs en hebben vaak extra aansluitmogelijkheden voor audio.

Met behulp van KVM-switches kunnen meerdere computers tegelijkertijd worden bediend.

Welke soorten en soorten KVM-switches zijn er?

KVM-switches zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Een zogenaamde kabel KVM switch integreert een permanent aangesloten kabelset met een kleine behuizing. Dergelijke KVM-switches zijn meestal ontworpen voor twee of maximaal vier computers.

4-poorts HDMI-

KVM-switches voor 8, 16 of 24 aan te sluiten computers hebben een grotere behuizing nodig vanwege het grotere aantal connectoren. Ze zijn verkrijgbaar als tafelmodel en voor montage in 19 ”-rekken. Om het gemakkelijker te maken om te identificeren welke computer momenteel actief is, hebben veel desktopapparaten afzonderlijke knoppen en dienovereenkomstig gekoppelde LED-bedieningsdisplays. De zogenaamde KVM-consoles vertegenwoordigen een verder ontwerp. Deze zijn bedoeld voor installatie in netwerkkasten en integreren een compleet besturingssysteem, bestaande uit een uitschuifbaar toetsenbord, touchpad en uitklapbaar display samen met een KVM-switch in een platte behuizing.

Voor netwerktoepassingen zijn er speciale KVM-over-IP-switches die kunnen worden gebruikt om andere computers via een netwerk aan te sturen - soms ook van buitenaf, dus wereldwijd. Sommige hiervan zijn ontworpen als computerinsteekkaarten voor standaard PCI-slots.

Een HDMI KVM-switch wordt vaak gebruikt om verschillende beeldweergaveapparaten zoals projectoren en apparaten uit de entertainmentelektronicasector te bedienen.

Aankoopcriteria voor KVM-switches - wat is belangrijk?

Overzicht van KVM-switchaansluitingen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de KVM-switch over voldoende poorten beschikt. Een 4-poorts KVM-switch bedient maximaal vier computers, maar kan net zo goed worden gebruikt als er slechts drie of twee computers op zijn aangesloten. Om toekomstige uitbreidingen mogelijk te maken, is het beter om meteen een overeenkomstige reserve te plannen. Zorg ervoor dat de afzonderlijke poorten compatibel zijn met de respectieve hardware. Zo helpt een KVM switch met 15-pins VGA-aansluitingen weinig als de bestaande hardware werkt met HDMI-, DVI- of Displayport-video-aansluitingen. Hetzelfde geldt voor de overige poorten, die in voldoende aantallen beschikbaar moeten zijn en geschikt voor de gehanteerde standaarden.

Afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem moet de KVM-switch dit ook aankunnen. Een KVM-switch speciaal voor Sun / Oracle-besturingssystemen is bijvoorbeeld niet geschikt voor Microsoft Windows-omgevingen - en vice versa. Er zijn echter KVM-switches die geschikt zijn voor meerdere besturingssystemen. Dergelijke modellen worden aanbevolen wanneer toekomstige wijzigingen waarschijnlijk zijn en / of andere besturingssystemen worden gebruikt.

Beeldformaten met hoge resolutie spelen een steeds belangrijkere rol. HD-resoluties van 1920 x 1080, 1920 x 1200 of 1920 x 1440 zijn momenteel standaard, afhankelijk van het weergaveformaat. Bij bepaalde toepassingen, bijvoorbeeld in de medische technologie en in ontwikkelings- en architectuurtoepassingen, zijn zelfs hogere resoluties gebruikelijk. Hierbij moet erop worden gelet dat de KVM-switch, indien mogelijk, voldoende reserve heeft, zodat deze kan worden gebruikt voor toekomstige hardware-updates.

Tegenwoordig is audio-uitvoer via luidsprekers op de werkplek vaak standaard. Bij gebruik voor videoconferenties via Skype en andere applicaties is de audiofunctie van de KVM-switch essentieel. De vereiste audio-aansluitingen moeten daarom beschikbaar zijn in het vereiste aantal; voor zowel luidsprekers als microfoons.

Onze praktische tip: comfortabel gebruik van meerdere apparaten 

Het parallel gebruiken van meerdere computers op één werkplek is tegenwoordig niet meer ongebruikelijk. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld een verhoogde beveiliging wanneer gevoelige klant- of patiëntgegevens worden behandeld en een van de computers daarom "geïsoleerd" wordt gebruikt, d.w.z. bewust niet verbonden met internet. KVM-switches maken razendsnel schakelen tussen de computers en de geïnstalleerde applicaties mogelijk zonder dat er een tweede of zelfs derde werkstation hoeft te worden ingericht. Het voorheen omslachtige en foutgevoelige handmatig heen en weer schakelen met meerdere mechanische schakelaars behoort nu tot het verleden. Een enkele druk op een knop of een sneltoets is voldoende om gemakkelijk van computer te wisselen. Er moet daarom altijd goed worden afgewogen of een KVM-switch kan worden gebruikt in plaats van een extra werkplek. Vaak is dit de meer economische en gemakkelijk te gebruiken oplossing.

  

FAQ - Veelgestelde vragen over KVM-switches

Is een KVM-splitter hetzelfde als een KVM-switch?

Nee. Met een KVM-splitter kunnen, precies het tegenovergestelde van KVM-switches, meerdere toetsenborden en muizen op één pc worden aangesloten. KVM-splitters zijn vereist als een computer vanaf meerdere werkstations moet worden bediend.

Ik heb zelden een switch-optie nodig. Of kan ik niet gewoon het toetsenbord, de muis en de monitor verplaatsen in plaats van een KVM-switch te gebruiken?

Afgezien van het feit dat veel randapparatuur (bijvoorbeeld PS / 2-muizen) niet meer worden herkend nadat ze van de poort zijn losgekoppeld terwijl de computer draait en er elke keer opnieuw moet worden opgestart, zijn er ook andere problemen met het besturingssysteem, stuurprogramma's en Hardware te verwachten.

Conclusie: hoe u de juiste KVM-switch koopt

KVM-switch

Als er weinig ruimte beschikbaar is, worden compacte KVM-switches met reeds aangesloten kabels aanbevolen. Als de KVM-switch niet op het bureau kan of mag worden geplaatst, heb je een model nodig dat met het toetsenbord kan worden geschakeld.

Als geluidsuitvoer via luidsprekers of een koptelefoon vereist is, moet de KVM-switch de juiste aansluitingen voor audio hebben. Hetzelfde geldt voor eventuele extra USB-apparaten. Let op de maximaal mogelijke videoresolutie: als de KVM-switch niet de gewenste resolutie biedt, blijft het scherm gewoon donker. Verschillende besturingssystemen stellen ook verschillende eisen aan KVM-switches. Beiden moeten overeenkomen. De respectievelijke productbeschrijvingen geven hierover informatie.

Heb je de benodigde bureauruimte, dan komen KVM-switches goed van pas met knoppen en led-indicatoren die duidelijk laten zien welke poort en computer op dat moment actief is.