bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Kogelkranen worden in verschillende soorten materiaal vervaardigd. De kranen van messing zijn over het algemeen goed geschikt voor hoge temperaturen en een hoge werkdruk (bar). Kunststof is daarentegen vaak prijsvriendelijker en goed bestand tegen agressieve stoffen. Kijk daarom goed welk materiaal het beste bij uw toepassing past.

Kogelkranen online bestellen bij Conrad

Een kogelkraan, ook wel een kogelklep of bolkraan genoemd, dient doorgaans ter afsluiting van gas- of vloeistofleidingen. De kogelkraan dankt zijn naam aan een doorboorde kogel in de kraan die om zijn as draait. Door de boring van de kogel al dan niet loodrecht op de opening van de leiding te draaien, kunt u het doorlaten van vloeistoffen en gassen beheren. Omdat de kraan met een kwartslag volledig open of dicht kan worden gezet, is deze snel te bedienen.

De bediening kan elektrisch, pneumatisch en handmatig worden aangestuurd en wordt voornamelijk toegepast voor onder andere wasmachines, CV-verdelers en buitenkranen. Bij Conrad hebben wij zowel elektrische als handmatige kogelkranen in het assortiment. Beiden staan bekend om hun lange levensduur en betrouwbare afsluiting.

Kies het juiste materiaal

Kogelkranen worden in verschillende soorten materiaal vervaardigd. De kranen van messing zijn over het algemeen goed geschikt voor hoge temperaturen en een hoge werkdruk (bar). Kunststof is daarentegen vaak prijsvriendelijker en goed bestand tegen agressieve stoffen. Kijk daarom goed welk materiaal het beste bij uw toepassing past. Daarnaast is het voor sommige toepassingen noodzakelijk dat er een KIWA keurmerk aan de bolkraan hangt. Het KIWA keurmerk toont de kwaliteit van het product aan. Controleer dus voorafgaand aan uw klus goed of het keurmerk noodzakelijk is.

Aansluitingen van de kogelkraan

Het assortiment van Conrad bevat kogelkranen met een schroefdraadverbinding en met een insteek voor een slang, bijvoorbeeld een luchtdrukslang. Op de kranen met een schroefdraadverbinding kunnen met behulp van verbindingsstukken andere aansluitingen worden gedaan. Bovendien biedt Conrad kogelkranen die geschikt zijn voor drinkwater. Deze worden vaak aangeduid met een blauwe hendel.

Voor vragen kunt u te allen tijde bij ons terecht

Bij Conrad vinden we het belangrijk om u van veel keuze te voorzien. Daarom hebben we binnen iedere categorie verschillende kwalitatieve merken en toepassingen. Welke u ook kiest, het zijn allen toppers in hun vak. Heeft u vragen over een bepaald merk of product? Neem dan contact met ons op.