bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Batterijen met knoopcellen zijn in verschillende varianten te bestellen


De naam verklapt het eigenlijk al, de batterijen met knoopcellen herkent u aan de kleine ronde vorm. Deze batterijen zijn in de webshop in verschillende varianten te bestellen. In het Engels worden deze modellen ook wel een button cell of een coin cel genoemd. De bestelling die u plaatst, mag u snel in huis verwachten.

In welke soort verpakkingen worden de knoopcellen geleverd?

De knoopcellen worden in verschillende soorten verpakkingen geleverd. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de knoopcel per stuk te bestellen, maar er zijn ook verpakkingen te verkrijgen die bestaan uit bijvoorbeeld vier, zes, acht en tien stuks. Daardoor haalt u direct een handige voorraad in huis. De kans is namelijk erg groot dat een nieuwe knoopcel ook in de toekomst maar al te goed van pas gaat komen in een apparaat.

Alkaline knoopcellen, zilveroxide knoopcellen, lithium knoopcellen of zinklucht knoopcellen?

Vandaag de dag is een knoopcel batterij te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. U heeft namelijk de keuze uit keuze uit alkaline knoopcellen, zilveroxide knoopcellen, lithium knoopcellen en zinklucht knoopcellen. We lichten deze batterijen graag even kort voor u toe:

  • Alkaline knoopcel: De modelnummers van deze batterijen zijn altijd te herkennen aan AG of LR. Deze batterijen worden het vaakst gebruikt in horloges. Let er echter wel op dat bijvoorbeeld een zilveroxide knoopcel drie tot vijf keer langer mee kan gaan vergeleken met alkaline batterijen.
  • Zilveroxide knoopcel: Een zilveroxide knoopcel herkent u aan een model dat start met SR. Het kan ook zo zijn dat de batterij uit een driecijferig getal bestaat. In dat geval start deze code met het cijfer drie. Dit type batterij leent zich erg goed voor het gebruik in horloges en voor het gebruik in apparaten die erg veel energie eisen. Wilt u graag een alkaline knoopcel vervangen voor een zilveroxide knoopcel? Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een type LR44 vervangt voor een type SR44.
  • Lithium knoopcel: Een lithium knoopcel herkent u aan een model dat start met BR of CR. Vervolgens wordt deze code opgevolgd door drie tot vier cijfers. Kiest u bijvoorbeeld voor een CR2032 knoopcel? De diameter bedraagt 20 mm, de dikte 3,2 mm.
  • Zinklucht knoopcel: Ten slotte is er ook nog een zinklucht knoopcel. Deze batterijen zijn enkel voor gehoorapparaten geschikt en worden ook wel hoortoestelbatterijen genoemd. Voor dit model heeft u de keuze uit de typen 10, 13, 312 en 675. Let er wel op dat u de batterij een minuut laat ontluchten voordat u ze in een hoortoestel plaatst.

Voor welke doeleinden zijn batterijen met knoopcellen te gebruiken?

De batterijen met knoopcellen kunt u voor een zeer breed scala aan doeleinden inzetten. Daarbij kunt u denken aan onder meer:

  • afstandsbedieningen
  • speelgoed
  • horloges

Let altijd op een correcte plaatsing van de batterijen in het apparaat

Heeft u een knoopcel batterij in huis gehaald? Let altijd op een correcte plaatsing van de batterijen in het apparaat. De min-kant van de batterij bevindt zich altijd aan de onderkant van knoopcellen, waar u dus altijd rekening mee kunt houden tijdens het plaatsen van de batterijen in het apparaat.

Meer weten over een van de batterijen met knoopcellen uit het assortiment? Neem contact op

In de webshop kunt u de knoopcellen eenvoudig en snel filteren op onder meer kenmerken zoals de resolutie, de capaciteit en de voedingsspanning. Wilt u op dit moment graag net even wat meer weten over een van de batterijen met knoopcellen uit het brede assortiment? Neem in dat geval even contact op. Dankzij onze uitstekende kennis over het assortiment kunnen we u meteen vertellen wat voor soort batterijen u nodig hebt voor een bepaald apparaat. Dat maakt Conrad als sourcingplatform de perfecte partner.