bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bestel uw knoopcelhouders voor alle types van knoopcelbatterijen bij Conrad

Knoopcelbatterijen hebben een positieve en negatieve zijde die u op een elektrisch circuit moet kunnen aansluiten. Hiervoor heeft u een knoopcelhouder nodig. De batterijcontacten van de knoopcelbatterij zijn dankzij de knoopcelhouder verbonden met het elektrische circuit in het toestel. Wanneer de contactpunten tegen de positieve en negatieve pool van de knoopcel drukken, komt een elektrische verbinding tot stand. Bij Conrad bestelt u diverse types knoopcelhouders. Dit kan per stuk, maar ook in bulk, bijvoorbeeld voor scholen of productiecentrales.

Hoe zien knoopcelhouders bij Conrad eruit?

De meest voorkomende onderverdeling in knoopcelhouders gebeurt op basis van de contacten. We zien bijvoorbeeld houders met

·         veercontacten

·         platte lipjescontacten

Soms wilt u een batterij rechtstreeks op een printplaat of toestel aansluiten in plaats van in een knoopcelhouder. Voor deze toepassingen bestaan er knoopcelhouders die u rechtstreeks op een printplaat kunt solderen. Zodra de knoopcelhouder op de printplaat is gesoldeerd, sluit u de batterij er rechtstreeks op aan.

Veel apparatuur gebruikt standaard knoopcelbatterijen voor functies die continu actief moeten zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan computers, waar u dankzij een knoopcelbatterij altijd de correcte tijd ziet. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om niet alleen een knoopcel maar ook een knoopcelhouder te vervangen. Dit is een kleine investering om een vaak duur apparaat een tweede leven te geven.

Knoopcelhouders met een vast of een flexibel ontwerp?

Knoopcelhouders kunnen een vast of een flexibel ontwerp hebben. Flexibele contacten zoals bladveercontacten hebben een robuust ontwerp en bieden ruimte voor de lichte uitzetting van de batterij bij ontlading. Deze eigenschap maakt het mogelijk een betrouwbare verbinding te creëren en laat u eveneens toe om de knoopcelhouder desgewenst voor verschillende types knoopcelaccu's te gebruiken.

Wanneer gebruikt u knoopcelhouders?

U vindt bij Conrad verschillende soorten knoopcel houders. Deze kunnen uiteenlopen qua afmeting en zijn verkrijgbaar als enkelvoudige contacten of speciaal voor meerdere knoopcellen. Knoopcelhouders zijn verder gemaakt uit verschillende materialen en met een scala van platingmateriaal.

Welke merken verkopen knoopcelhouders?

Bij Conrad heeft u de keuze tussen diverse merken als u op zoek bent naar knoopcelhouders. Met een knoopcel en een knoopcelhouder van hetzelfde merk bent u zeker van een optimale compatibiliteit. Bij Conrad kunt u knoopcelhouders kopen van:

·         Keystone

·         PMD

·         Renata

·         Takacchi

De knoopcelhouders zijn geschikt voor verschillende types CR batterijen, waaronder CR2032 en CR1620. Hoe specifiek uw project ook is, er is altijd een geschikte knoopcelhouder en knoopcelbatterij. Op onze website vindt u probleemloos welke knoopcelhouder geschikt is voor welk type knoopcelbatterij. Heeft u vragen over bepaalde knoopcelbatterijhouders en hun compatibiliteit met batterijen, dan kunt u steeds contact opnemen met onze klantendienst.

Kunt u knoopcelhouders op verschillende manieren aansluiten in een elektronisch project?

Knoopcelhouders kunt u op verschillende inbouwen. We noemen hier enkele van de belangrijkste manieren om knoopcelhouders aan te sluiten:

·         aansluiting met contactpolen

·         doorsteekmontage THT

·         horizontale montage

·         verticale montage

·         aansluiting met veercontacten

·         oppervlaktemontage op printplaten volgens de SMD standaard (surface mount device)

Bij deze en andere knoopcelhouders heeft u de keuze tussen items geschikt voor één knoopcel of voor twee knoopcellen.

Knoopcelhouders bestelt u individueel of in bulk bij Conrad

Knoopcelhouders behoren tot de meest verkochte batterij- en accu accessoires. Dit gespecialiseerde technische materiaal bestelt u bij Conrad in enkele muisklikken. Zodoende hoeft u niet lang te wachten op de oplossing van uw probleem. Wist u dat u bij Conrad maar liefst 450.000 verschillende artikelen kunt bestellen? Bovendien breiden we dit assortiment elke dag uit.

Dankzij ons toegewijde Technology In Focus-program en in samenwerking met onze leveranciers volgen we de nieuwste trends op de voet, waardoor u in onze online winkel de meest geavanceerde en vernieuwende producten vindt. Heeft u slechts één knoopcelhouder nodig of wenst u een bulkaankoop van knoopcelhouders te plaatsen voor uw bedrijf, onderzoeksinstelling of school? Het kan allemaal bij Conrad. Bij alle knoopcelhouders op onze website ziet u precies hoeveel exemplaren we nog in voorraad hebben. Bestel vandaag nog uw knoopcelhouders voor al uw types knoopcellen bij Conrad.