bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Met een klopboormachine boort u moeiteloos in diverse materialen. De versnellingen doen de rest. U koopt hem via conrad. Extra voordelig ✓ Altijd voorradig ✓

Eenvoudig boren met een klopboormachine

Met een klopboormachine boort u moeiteloos gaten in diverse materialen, en dat voor zowel gips, hout of zelfs beton. Dat laatste weet de klopboormachine eenvoudig te doen dankzij de toevoeging van de zogenaamde klopfunctie. Het kent immers verregaande gelijkenissen met de klassieke accuboormachine, terwijl de klopfunctie het mogelijk maakt om ook in harde materialen te boren. Toch blijft het ook dan belangrijk om een geschikte klopboormachine te kopen, want niet elke klopboormachine is geschikt voor een specifieke bouwklus.

De geschiktheid van de klopboormachine

Hoe zwaarder de taak is, hoe krachtiger de klopboormachine moet zijn. Toch zegt het vermogen van de klopboormachine niet alles. Wanneer de klopboormachine erg zwaar is, gaat er nog vermogen verloren. Daarom geven de fabrikanten steeds vaker de boorcapaciteit in verschillende materialen weer. Hierbij zullen de meeste klopboormachines geen probleem hebben om te boren in hout, metaal, gips, zacht steen of zelfs baksteen. Boren in beton blijft toch een specifieke klus voor de zware klopboormachine. Het gaat dan om een stevige machine met meerdere koppelstanden en een hoge maximale koppel.

Meerdere versnellingen

In zijn meest eenvoudige vorm heeft een klopboormachine slechts één versnelling. Zo'n klopboormachine is vooral geschikt voor de doe-het-zelver die graag de handen uit de mouwen steekt voor boorklussen in huis. U kunt de klopboor echter niet afstellen in functie van de werkzaamheden. Een klopboormachine met slechts één versnelling is dan ook meestal niet geschikt voor de zwaardere boorwerkzaamheden. Beton ligt bijvoorbeeld vaak buiten het bereik van deze machine. Professionals kiezen daarom voor een klopboormachine met minimaal twee versnellingen, waarbij ze eenvoudig tussen schroef- en klopboorwerk switchen. Bevat het toestel een nog fijnere PowerControl? Dan kan u deze nog efficiënter afstemmen voor een eenvoudige afwerking van elke boorklus.

De bewegingsvrijheid van een accuklopboormachine

De klopboormachine vergt heel wat kracht en wordt dan ook vaak uitgerust met een netsnoer. Ook bij ons kunt u nog steeds een klopboor met snoer bestellen. Het voordeel is dat zo'n klopboormachine vaak veel krachtiger én goedkoper is. Hou er echter rekening mee dat dit snoer soms in de weg kan komen te zitten.

Kiest u daarom voor een accuklopboormachine? Dan gaat u best voor een boormachine met maximale bewegingsvrijheid. Ook op plaatsen zonder elektriciteitsvoorziening kan u dan aan de slag. Hoewel ze een beperkte kracht hebben, zijn deze boormachines uiterst geschikt voor lichte en kleine boorklussen. Houd er wel rekening mee dat de klopboormachine met een batterij vaak een hoger prijskaartje heeft. Ook is capaciteit meestal beperkt door het hoge vermogen van de klopboormachine. Het is daarom aan te raden om meerdere accu's aan te schaffen om steeds te kunnen doorwerken. Een accuklopboormachine met extra accu’s is een slimme oplossing voor de doe-het-zelver die vooral praktisch en snel wil werken.

Ook accu's, bits en boren bestellen via conrad.be

Het is niet alleen belangrijk dat u over een geschikte klopboor beschikt. U kunt immers geen schroeven draaien zonder de correcte bits. En boren zonder de juiste boor? Dat blijkt eveneens een onmogelijke klus te zijn. Daarom kunt u zowel de bijhorende bits als boren bestellen via Conrad. Ook een extra gereedschapsaccu behoort tot de mogelijkheden, zodat u nooit zonder stroom hoeft te zitten. Gaat u liever niet op zoek naar een volledig assortiment aan bits, boren en accu's? Geen zorgen. Via conrad.be bestelt u een complete set met bijvoorbeeld bits, boren en een extra accu. Zo gaat u in no time aan de slag met uw nieuwe professionele uitrusting.