bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Met kabelstrippers zijn kabels in geen tijd klaar om te monteren

Werkt u veel met kabels als geleidingsdraad voor elektriciteit of voor digitale signalen, dan is een goede uitrusting met kabelstrippers belangrijk. Afhankelijk van het model hebben kabelstrippers diverse toepassingen. Zo zijn er modellen die u voor elke klus kunt inzetten, terwijl andere slechts voor een of enkele types geleidingsdraad geschikt zijn. Eén ding is zeker: gebruikt u robuuste en sterke kabelstrippers, dan is het werk op een bouwplaats een stuk eenvoudiger en sneller gedaan.

Grote keuze in kabelstrippers bij Conrad: kabelstrippers, kabelstriptangen en kabelstripmachines

Bij Conrad hebben we een groot aanbod kabelstrippers. We maken hierbij een onderscheid tussen een aantal soorten:

  • De klassieke kabelstrippers. Hiermee past u de grootte van de bek aan, waardoor u de behuizing van een bepaalde kabel voor een stuk verwijdert zonder de kabel zelf te beschadigen.
  • Kabelstriptangen. Deze zijn vaak voor een type kabel uitgerust, maar werken voor dit ene type dan extra gebruiksvriendelijk en zonder moeite.
  • Kabelstripmachines. Wenst u op een grotere schaal kabels te gebruiken en is het strippen van de behuizing een echt seriewerk, dan doet u er goed aan het aanbod kabelstripmachines te bekijken. Deze kunnen u in uw werksituatie heel wat kostbare tijd besparen.

Wat bepaalt de prijs van goede kabelstrippers?

Wat de prijs betreft, is het zo dat kabelstripmachines vooral gericht zijn op professionals en dan ook een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld klassieke kabelstrippers. Wenst u slechts heel af en toe een kabelstripper te gebruiken, dan investeert u het beste in een klassieke kabelstripper of kabelstriptang. Let wel: bij typische elektriciteitswerken moet u al snel heel wat stukjes kabel strippen, dus ook in dit geval wint u veel tijd als u investeert in sterke kabelstrippers.

Zijn er alternatieven voor kabelstrippers?

Er zijn ook nog andere werktuigen waarmee u de mantel van geleidingskabels kunt verwijderen:

  • Een ontmantelaar verwijdert eveneens de behuizing van kabels.
  • Een kabelmes is eveneens voor dit doel geschikt.

Kabelstrippers geschikt voor diverse types van kabels

Kabelstrippers bij Conrad zijn geschikt voor de volgende kabeltypes:

·         RG11

·         RG58

·         RG59

·         RG59/U

·         RG6

·         RG62

·         RG7

·         RG71

De juiste kabelstrippers kopen bij Conrad

Aan welk werktuig u de voorkeur geeft, hangt hierbij voor een groot deel van uw eigen voorkeur af:

  • Bekijk zeker de technische specificaties en de afmetingen van de kabels die u kunt strippen.
  • Zijn er bepaalde extra functies? We denken hierbij aan een klein liniaal of een reservemes. Zo maakt u van een kabelstripper een veelzijdig instrument.
  • Softgriprubber op het handvat is handig als u vaak en intensief met een kabelstripper werkt.
  • Kiest u voor een automatisch model of niet? Bij veel repetitief werk is een automatisch model een goed idee.

Hoe moet u veilig werken met kabelstrippers?

Werken aan elektrische leidingen? Dan is veiligheid een absolute prioriteit. Knipt u te ver met kabelstrippers, dan kan de leiding beschadigd zijn, wat tot defecten of onveilige situaties kan leiden. Let er ook goed op dat kabelstrippers nauwkeurig werken en dat zowel ervaren als minder ervaren gebruikers het toestel altijd op dezelfde manier gebruiken.

Kabelstrippers bij uw online groothandel in elektronica en elektronisch gereedschap

Conrad is uw online specialist in elektriciteit en elektronica. We willen dan ook dat u met het beste gereedschap werkt om elektrische leidingen zo goed en professioneel mogelijk te plaatsen. Kabelstrippers of kabelstriptangen; u vindt een grote keuze in onze online groothandel met meer dan 450.000 producten. Het sourcingplatform Conrad staat garant voor een professionele keuze in werktuigen. 24 uur per dag koopt u alle technische benodigdheden voor uw project. Met de juiste werktuigen is het halve werk gedaan en werkt u steeds op een consistente en uniforme manier. Als professional werkzaam in reparatie, research en development of in het plaatsen van elektrische leidingen doet u daarom steeds een beroep op Conrad. Bestel vandaag nog uw kabelstrippers en maak kennis met onze transparantie en professionele service.