bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Kabels, touwen en draden bij Conrad

Touw, kabels en draad worden voor veel toepassingen gebruikt. Zo gebruikt men het om voorwerpen te hijsen, trekken of slepen, maar ook als scheeps- of terras touw. Bij Conrad hebben we een breed assortiment aan staal-, polypropyleen- en polyester draad.

Polyester draad & Polypropyleen draad

De synthetische touwen, polyesterdraad en polypropyleendraad, zijn door het samenbinden van vezels van een sterk materiaal. Daardoor zijn ze uitstekend inzetbaar als hijstouw, sleeptouw of trektouw. Polyesterdraad heeft een hoge breekkracht en wordt niet door vocht aangetast. Polyesterdraad wordt voornamelijk in de scheepvaart en industrie gebruikt. Daarnaast is polyesterdraad ook geschikt voor decoratieve toepassingen in de buitenlucht, vanwege de UV-bestendigheid.

Polypropeen is minder sterk dan polyester. Polypropyleendraad is licht in gewicht en blijft, in tegenstelling tot polyester, drijven. Daarnaast is het product ook een stuk soepeler. Omdat dit materiaal soepeler is en blijft drijven, kan het gebruikt worden voor boten en/of als sleeplijn. Het zijn twee ijzersterke bindtouwen die ook prima buiten gebruikt kunnen worden.

Staaldraad & Staalkabels

Staaldraad of staalkabels worden gebruikt om trekkracht over te brengen, bijvoorbeeld bij hijswerk of kabelbanen. Staalkabels zijn ontwikkeld voor plaatsen waar geen corrosie mag ontstaan en waar hoge temperaturen op kunnen treden. Bij staalkabels geldt: hoe dikker de kabel, hoe sterker de kabel. Bekijk ons aanbod aan staalkabels, polyester draad en polypropyleen draad.

Kabels, touwen en draden bij Conrad

Of u nu in de scheepvaart werkt of in een industrie waar trekkracht ook ontzettend belangrijk is; bij Conrad vindt u diverse soorten kabels die passen bij elke type klus.