Advies

Kabelmeter accessoires

Met een kabelmeter meet je de lengte van een kabel. Daarnaast zijn er kabelmeters waarmee het mogelijk is om defecten in een kabel op te sporen. Deze kabelmeters worden ook wel kabeltesters genoemd.

Defect opsporen met een kabeltester en repareren met kabelmeter accessoires

Wanneer een installatie niet of niet goed functioneert, kan dat komen door een defecte kabel. Helaas is het vaak lastig om defecte kabels op te sporen. In dat geval gebruik je een kabeltester. Met een kabeltester is het bijvoorbeeld mogelijk om te controleren of een installatie niet of niet goed werkt, omdat er problemen zijn met de kabels. De kabeltesters zijn vaak geschikt voor allerlei soorten kabeltypen, zoals coax- of netwerkkabels. Een kabelmeter of kabeltester brengt verschillende voordelen met zich mee. Door zelf een defect in een kabel op te sporen en te repareren, kunt u bijvoorbeeld veel geld besparen. Dat komt omdat u de klus niet uit hoeft te besteden. Houd er wel rekening mee dat voor complexe metingen vaak wel enige technische kennis vereist is.

Kabelmeters, kabeltesters en kabelmeter accessoires bij Conrad

Bij Conrad verkopen we verschillende soorten kabelmeters en kabeltesters, maar ook kabelmeter accessoires. Kabelmeter accessoires worden meestal tijdens of na het meten van een kabel ingezet. De kabelmeter accessoires zijn vaak nodig om een meting beter uit te voeren of om een kabel te repareren.

Kabelmeter accessoires van diverse merken

De kabelmeter accessoires op deze pagina zijn van diverse merken. U kunt bij deze merken bijvoorbeeld denken aan HT Instruments, Klein Tools, Megger en Trend Networks. Deze merken hebben allemaal hoogwaardige producten van een goede kwaliteit in het assortiment.

Welke kabelmeter accessoires zijn er allemaal?

De kabelmeter accessoires op deze pagina bestaan onder andere uit sets met verschillende accessoires die bij diverse klussen goed van pas komen. Deze sets zijn onder meer van het merk Tempo Communications. In zo'n set wordt bijvoorbeeld een kevlarschaar verkocht die bedoeld is voor het knippen van glasvezelkabels. Ook bevat een aantal sets universele kabelsplitters. Andere items die u in een set met kabelmeter accessoires van Tempo Communications kunt vinden, zijn een kabelmes, zijkniptang, optische vermogensmeter en een glasvezel reinigingsstift. Het voordeel van zo’n set is dat u in één keer de belangrijkste benodigdheden in uw bezit heeft. Een ander voordeel is dat de kabelmeter accessoires direct netjes opgeborgen zijn in een handige koffer of tas. U kunt daardoor de kabelmeter accessoires ook gemakkelijk meenemen als u op een andere locatie een klus gaat uitvoeren.

Losse kabelmeter accessoires

Het komt ook vaak genoeg voor dat er maar één soort gereedschap nodig is om een klus uit te voeren. Daarom verkopen we bij Conrad ook losse kabelmeter accessoires voor verschillende werkzaamheden aan kabels. We verkopen onder andere universeel gereedschap voor het strippen en knippen van kabels, maar ook een automatische snijmachine voor glasvezelkabels en verschillende codeerstekkers met patchkabels.

Nieuwe kabels voor een goed werkende installatie

Meestal hopen we met een kleine reparatie een installatie weer te laten werken. Soms is het bijvoorbeeld alleen nodig om de glasvezelconnectoren van vuildeeltjes te ontdoen. Een glasvezel reinigingsstift is dan een handig hulpmiddel dat op een eenvoudige manier een uitkomst biedt. Deze reinigingsstiften kunnen vaak meerdere keren gebruikt worden. Helaas komt het ook voor dat uit een kabelmeting blijkt dat de kabel onherstelbaar beschadigd is. Dat kan bijvoorbeeld komen door ongedierte. De kabels moeten dan meestal in zijn geheel vervangen worden. Bij Conrad verkopen we ook nieuwe kabels, zoals adapterkabels en coax kabels van verschillende afmetingen.

Alles voor goed werkende kabels bij CONRAD

Of het nu gaat om apparaten om een defect aan een kabel op te sporen, gereedschap om mee te repareren of spullen die nodig zijn om een kabel in zijn geheel te vervangen; het is te koop bij Conrad. Bekijk het aanbod met verschillende kabelmeter accessoires of de andere benodigdheden voor goed werkende kabels, zoals kabel testapparatuur of kabellengte-meetinstrumenten.