bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

De beste installatiekabels vindt u bij Conrad. Of u nu op zoek bent naar een aardingskabel, grondkabel of mantelkabel, in onze webshop vindt u altijd de juiste kabel. Daarnaast voeren we een ruim assortiment aan flatcables, halogeenkabels, telecommunicatiekabels en uiteraard verwarmingskabel. Kortom: elke mogelijke installatiekabel, geschikt voor al uw klussen.  Conrad verkoopt alleen bewezen kwalitatief hoogwaardige merken zoals BKL Electronic, Bedea, Faber Kabel, Kopp, LAPP, Nexans, WAGO en XBK Kabel. Allemaal kwaliteitsmerken die u niet in de steek zullen laten.

Voordelen en types installatiekabels

Installeer veilig en makkelijk elk soort gewenste apparaat met de juiste installatiekabel. 
Bij Conrad kiest u eenvoudig uit verschillende kenmerken en types installatiekabels:

  • Aantal aders: 1 tot 30
  • Doorsnede per ader: van 0.8 mm² tot 300 mm²
  • Flexibel
  • Halogeenvrij
  • Hittebestendig, vlambestendig, UV- bestendig

Nieuw in het assortiment bij Conrad zijn ruim twintig installatiekabels, zoals de mantelkabels van Kopp of diverse grondkabels en flatcables van hetzelfde merk. 

Bestsellers installatiekabels

Een van onze alltime bestsellers is mantelkabel XBK Kabel 40021306, XLPE 3 G met een doorsnee van 2.5 mm². Hij wordt per meter geleverd en is alleen verkrijgbaar in de kleur grijs. Dit is een lichte installatiekabel, waarmee u veilig verbindingen maakt in onder andere de professionele woningbouw en utiliteitsbouw. Ook perfect geschikt voor alle soorten schuren, apparaten in de tuin, vochtige ruimtes en bijvoorbeeld kruipruimtes. Een zeer geschikte installatiekabel voor het gebruik bij het aansluiten van wandcontactdozen, verlichting et cetera. Deze bestseller MvK kabel is dankzij de isolatie ook probleemloos buiten te gebruiken. Hiermee koopt u dus zowel een binnenkabel als een buitenkabel, een echte allrounder. Hij kent een aantal belangrijke specificaties, zoals XLPE (VPE) isolatie en KEMA KEUR. Ook is hij uitgerust met een veilige PVC-buitenmantel en is hij ontwikkeld volgens de 2006/95/EG-richtlijn (laagspanningsrichtlijn). 

Een andere bestseller (en nu ook in de aanbieding) is Kabel 031847 Installatiekabel van het bekende merk Faber, Li2GYw, 2 x 1.5 mm². Deze kabel is vooralsnog alleen verkrijgbaar in zwart. Bespaar nu op deze uitstekende verbindingskabel voor laagspanningssystemen zoals tussen transformator en halogeenlampen. Deze installatiekabel is vlambestendig, hittebestendig en werkt op een nominale spanning van 24 V. Hij is niet halogeenvrij, het isolatiemateriaal is PVC en hij kent een temperatuurbereik van ‑40 °C (vast) tot +90 °C (vast). Het Type is HALOFLE X SiHYw PV/P en hij wordt geleverd in een lengte (aan een stuk) van maximaal 100 m.