bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Handboren zijn onmisbaar voor het maken van kleine gaatjes in uw werkstukken

Voor bijzonder fijn werk gebruiken professionals graag een handboormachine. Hiertoe behoren speciale boortjes die u bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van zeer kleine of fijne gaatjes of om schroefdraden te retoucheren. De mini-handboormachine is uw ideale gereedschap voor het boren van gaatjes voor servoschroeven. Het is een instrument dat u met de nodige precisie en zonder al te veel krachtinspanning kunt gebruiken. Het hoeft dan ook geen verrassing te zijn dat handboren bijzonder geliefd zijn bij liefhebbers van modelbouw of elektronica. Juwelenmakers of ontwerpers van creatieve toepassingen zijn eveneens fans van handboormachines

Hoe zijn handboren ontstaan?

Oorspronkelijk was een handboor een soort boor die u met een dwars geplaatst handvat moest ronddraaien. De punt is daarbij schroefvormig, waardoor de boor zich tijdens het draaien in het werkstuk trekt. Tegenwoordig zijn handboren veel meer gespecialiseerd en ergonomisch gebouwd. Een ander woord voor een manueel aangedreven handboor is een fretboor.

Handboren en elektronicaprojecten, een goede combinatie?

Waar printplaten vroeger vrij groot waren en de nodige ruimte hadden om de nodige gaten of inkepingen te maken, is alles wat elektronica betreft nu een stuk compacter geworden. Dat brengt met zich mee dat ook instrumenten compact moeten zijn en u bijvoorbeeld kleine gaatjes moet boren. In veel gevallen gaat dit het best met een handboor, omdat u dit toestel gemakkelijk in de palm van uw hand kunt houden.

Voor wie zijn handboormachines ideaal?

Handboormachines zijn een uitkomst voor:

  • ontwerpers en herstellers van elektronica, om aangepaste gaatjes te maken in de behuizing van een toestel of in printplaten om bijvoorbeeld chips of andere componenten te plaatsen
  • juwelenmakers, om bijvoorbeeld gaatjes te maken in metalen
  • liefhebbers van modelbouw: het is geen toeval dat een merk zoals Reely, dat allerlei accessoires voor modelbouw produceert, ook een van de meest verkochte handboormachines verkoopt

Hoe werkt een handboormachine?

Zo werk een handboormachine:

  • U schroeft de kop los.
  • U plaatst het boortje en kunt beginnen met werken. Dit doet u door draaiende bewegingen te maken, zoals u met een minischroevendraaier draait. Het is een arbeidsintensieve klus, vandaar dat u idealiter de nodige aandacht besteedt aan de ergonomie van de handboormachine.

Wat zijn de diverse types van gereedschapsopname bij handboren?

Bij de handboren vindt u diverse types qua gereedschapshouder:

  • snelspanboorhouder
  • spantangen
  • zeskantboorhouder

Van welke merken koopt u handboormachines bij Conrad?

Bij Conrad kiezen we resoluut voor kwaliteit. Daarom gaan we voor handboormachines van bekende merken in de wereld van elektronica of modelbouw, namelijk:

·         Donau Elektronik

·         Reely

Waar kunt u nog meer op letten bij de aankoop van handboren?

Voordat u een handboor kopen gaat, geeft u voor uzelf antwoord op een aantal vragen. Voor welke toepassingen en opname van boren zijn ze geschikt? Kunt u de handboren gebruiken voor modelbouw of voor printplaten. Zijn ze geschikt om bijvoorbeeld ruwe randen te polijsten of enkel om gaatjes te boren? Hoe is de grip op het handvat? Is dit volledig in metaal uitgevoerd of is het handvat belegd met softgriprubber? Juist omdat u met uw handen werkt, is ergonomie hier extra belangrijk.

Een andere vraag die relevant is: welke accessoires krijgt u bij de aankoop meegeleverd? Als er een aantal boren of boorkopjes meegeleverd zijn, dan is de aankoop van een specifieke handboor mogelijk verstandig.

Conrad, de online specialist in handboren

Bent u op zoek naar handboren voor al uw projecten, dan moet u bij Conrad zijn. Conrad ademt techniek en is uw online leverancier van alle handgereedschap. We zijn dan ook specialist in accessoires die het werken aan elektronicaprojecten of andere technische projecten gemakkelijk maken. Als groothandel in elektronica zijn we veel meer dan een online winkel. We zijn een heus sourcingplatform waar u 24 uur per dag welkom bent voor alle technische benodigdheden en onderdelen. Of u nu op zoek bent naar handboren of andere werktuigen om fijn werk te leveren, we adviseren u graag bij de aankoop. U kunt ons dan ook telefonisch of online contacteren als u vragen heeft over handboren. We houden onze vinger continu aan de pols om nieuwe toestellen te ontdekken en deze aan u voor te stellen. Bestel vandaag nog uw handboren online bij Conrad.