bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

De hakmachine is hét apparaat dat fruitsalades bekend heeft gemaakt. Een iets modernere versie wordt op de markt gebracht onder de naam Slap Chop. U kunt voor zoveel ingrediënten een hakmachine gebruiken. De moderne, elektrische versies hebben vooral meer vermogen en kracht. In de moderne keuken is dat wel nodig. 

Hakmachines voor verschillende toepassingen

Wie kent ze niet? De kleine, handige ronde apparaten met een zigzag mes mooi weggewerkt en een doorzichtige plastic ring. Dat apparaat zet u op een hakbord met wat groente of fruit eronder. U drukt een paar keer stevig op de uitstekende knop en uw groente of fruit wordt fijngehakt. Erg handig voor het maken van salades. De hakmachine is hét apparaat dat fruitsalades bekend heeft gemaakt. Een iets modernere versie wordt op de markt gebracht onder de naam Slap Chop. U kunt voor zoveel ingrediënten een hakmachine gebruiken. De moderne, elektrische versies hebben vooral meer vermogen en kracht. In de moderne keuken is dat wel nodig. 

Verschillende hakmachines

De Grundig® hakmachine, een bekend merk geeft toch wel vertrouwen. Dit apparaat kan met een vermogen van 400 watt ook de zwaardere klussen in de keuken aan. De matzwarte uitvoering ziet er bovendien goed uit en past bij elk keukeninterieur. Roestvrijstalen messen en bediening met één hand zorgen voor een zeer bruikbare, handige keukenhulp. Een ander bekend merk, Moulinex®, heeft verschillende hakmachines op de markt gebracht. De hakmachine van Moulinex heeft een iets minder vermogen (120 watt), maar met de bijgeleverde inzet-raspen kan er toch nog heel wat mee fijngehakt worden. Het is vooral heel bruikbaar in een kleinere keuken. Moulinex heeft ook een hakmachine met het grootste vermogen, 1000 watt. Dit vermogen is te vergelijken met professionele keukenmachines bijvoorbeeld in een hotelkeuken. Er blijft weinig van over, dat niet gehakt kan worden in deze hakmachine. Philips® heeft een hakmachine, die vergeleken kan worden met zijn Grundig-tegenhanger. Deze heeft een vermogen van 500 watt. Kortom, er zijn hakmachines in alle soorten en maten, variërend van minder bekende tot zelfs onbekende merken.

Nieuwe hakmachine kopen

Wanneer u een nieuwe hakmachine gaat kopen zijn er een paar punten, waar u op moet letten. Het heeft weinig nut een apparaat te kopen met veel meer vermogen en mogelijkheden dan wat u werkelijk nodig heeft. Maakt u dagelijks salades en fruitsalades en houdt u van nieuwe recepten uitproberen? Koop dan een hakmachine, die sterker is en meer mogelijkheden biedt dan het apparaat dat u wilt vervangen. Gebruikt u de hakmachine ook voor andere zaken dan alleen salades, bijvoorbeeld om vlees te hakken? Dan heeft u een heel ander apparaat nodig. Maakt u alleen voor uzelf een keer per week fruitsalade? Denkt u dan eens aan een hakmachine, die misschien niet zo veel vermogen heeft. Het moet wel handig en gemakkelijk in gebruik zijn. Het is mogelijk, dat u wat vaker salades gaat maken. U gebruikt het apparaat ook een keer om groenten te hakken voor het koken. Voegt u ook eens gehakte noten aan de salade toe. Let u erop, dat uw hakmachine ook gemakkelijk schoon te maken is. Zeker als u niet zo vaak gebruikmaakt van het apparaat. Hygiëne is nu eenmaal heel belangrijk in de keuken.