Advies

Alles over gereedschapskoffers: berg uw gereedschap netjes op

Met een gereedschapskoffer heeft u altijd al uw gereedschap bij elkaar én bij de hand. Daarnaast beschermt een stevige gereedschapskoffer uw kostbare tools. U vindt ze in diverse uitvoeringen. Met voering, voorzien van wieltjes en van verschillende merken vindt u gegarandeerd de tool die u nodig heeft.

Wat zijn gereedschapskoffers?

Gereedschapskoffers zijn een praktisch vervoermiddel waarmee professionals en doe-het-zelvers meerdere gereedschappen tegelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Vaak worden gereedschappen in een koffer gegroepeerd, die keer op keer samen worden gebruikt, bijvoorbeeld in een boorkoffer. Naast de eigenlijke boormachine bevinden zich hier vaak de bijbehorende voedingseenheid en een reserveaccu. Bovendien herbergt zo'n koffer een grote verscheidenheid aan hulpstukken, boorkoppen en accessoires waarmee de boor verschillende taken kan uitvoeren. Dergelijke koffers zijn niet alleen een praktisch vervoermiddel, maar helpen ook om de zaken netjes te houden. Alle onderdelen van een set blijven bij elkaar zodat de doe-het-zelver of ambachtsman direct aan de slag kan.

Welke soorten gereedschapskoffers zijn er?

Gereedschapskoffers worden gemaakt van verschillende materialen in verschillende formaten. Het grootste verschil met alle modellen is of ze gevuld of zonder inhoud worden aangeboden. Dit is terug te zien in aanzienlijke prijsverschillen. Verder zijn er de volgende onderscheiden:

 • Lege gereedschapskoffer
  In deze categorie vindt u een groot aantal lege gereedschapskoffers die u zelf kunt vullen. De indeling van het interieur van de afzonderlijke modellen varieert enorm, zodat voor elke behoefte geschikte koffers te vinden zijn. Schroevendraaiers, tangen, testpennen, beitels of steeksleutels in verschillende maten bevinden zich vaak in de bovenkant of het deksel van de koffer. Soms is het deksel ook voorzien van insteekvakken, zodat gereedschap daar op meerdere niveaus kan worden opgeborgen. In het onderste deel zijn er versies met of zonder schuimrubberen inzetstukken die onder bepaalde omstandigheden technische apparaten kunnen beschermen. Ook hier wordt vaak een duidelijke indeling of kleine doosjes gebruikt zodat de vakman op elk moment alles direct kan terugvinden.
 • Gereedschapspaneel
  Een gereedschapspaneel is een term die wordt gebruikt om houders in verschillende uitvoeringen te beschrijven die geschikt zijn voor verschillende gereedschappen, zoals steeksleutels, een duimstok, schroevendraaiers en nog veel meer. Een gereedschapspaneel is meestal uitgerust met apparaten om het gereedschap aan beide zijden vast te houden. De planken worden gebruikt als accessoires voor verschillende gereedschapskoffers en kunnen zo de opslagruimte binnenin vergroten. Sommige gereedschapsborden zijn zo ontworpen dat de vakman een zakrekenmachine, schrijfblokken en visitekaartjes kan bewaren en deze netjes bij de hand heeft in zijn gereedschapskoffer.
 • Gevulde gereedschapskoffer
  Volledig gevulde gereedschapskoffers voor verschillende toepassingsgebieden overtuigen door hun perfect op elkaar afgestemde inhoud en slimme lay-out. Er zijn modellen voor elektriciens, allrounders voor de doe-het-zelver of VDE-gereedschapskoffers, die u altijd zorgvuldig op hun inhoud moet controleren. Bijzonder ruimtebesparend en uitgerust met tal van extra functies, zijn uitgeruste gereedschapskoffers een goede oplossing, vooral voor beginners.
 • Gereedschapspilotenkoffer
  Een gereedschapspilotenkoffer verschilt aanzienlijk van andere gereedschapskoffers. Alle andere koffers worden meestal helemaal opengevouwen zoals normale koffers of het deksel wordt geopend. Bij een pilotenkoffer daarentegen heeft u van bovenaf toegang tot het interieur. Het deksel beslaat vaak maar een derde van het totale oppervlak en kan worden gebruikt als gelaagde plank of als scharnierend deksel. Het grote interieur kan zowel voor technische apparatuur als voor documenten worden gebruikt, terwijl gereedschappen overzichtelijk in de veelzijdige deksels kunnen worden gerangschikt.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een gereedschapskoffer?

Bij een gereedschapskoffer is de inhoud net zo belangrijk als de robuuste afwerking en veerkracht. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor uitgeruste of lege gereedschapskoffers. In het geval van uitgeruste modellen, moet u ervoor zorgen dat de inhoud aan al uw behoeften voldoet. U moet modellen zonder uitrusting selecteren op basis van uw bestaande tools. Let ook op de extra functies, het formaat en andere informatie, zoals:

Gereedschapskoffer met wielen
Het totale gewicht kan enorm zijn, vooral bij grootformaat en volledig uitgeruste gereedschapskoffers. Modellen met geïntegreerde wielen en een uitschuifbare handgreep kunnen het transport veel gemakkelijker maken. Voor alle klantenservicemonteurs en degenen die regelmatig van locatie wisselen, zijn deze gereedschapskoffers een enorme verademing in het dagelijks leven. 

Gereedschapskoffer met cijferslot
Vooral op grote bouwplaatsen met tal van bedrijven wordt keer op keer gemeld dat er gereedschap verloren gaat of zelfs gestolen wordt. Een geïntegreerd cijferslot is een geweldige manier om uw bezittingen te beschermen. Modellen met een cijferslot bieden ook meer veiligheid voor doe-het-zelvers die hun gereedschap in de kelder van appartementsgebouwen bewaren.

Gereedschapkoffer met schuim inzetstukken
In een grote verscheidenheid aan uitvoeringen zorgen schuimstof inzetstukken in gereedschapskoffers ervoor dat er niets wordt bekrast of beschadigd. Eenvoudige schuimrubberen inzetstukken beschermen gevoelige machines en apparaten in het onderste deel van de koffer tegen slecht bevestigde, vallende gereedschappen van het kofferdeksel tijdens een hectisch vertrek.

Outdoor koffer
Hier vindt u koffers, waarvan sommige zijn ontworpen voor het leger, die waterdicht, zuurbestendig, luchtdicht, drukbestendig, schokbestendig en extreem veerkrachtig zijn. Deze modellen zijn extreem robuust voor handmatig werk buitenshuis of voor zeer speciale bouwplaatsen.

Laptop koffer
Vooral professionele vakmensen maken steeds meer gebruik van het gemak om alle gegevens, documenten en plannen bij zich te hebben op een notebook of tablet. E-mails kunnen worden opgevraagd en verwerkt, de bestelling wordt op kantoor opnieuw aangevraagd of aanbiedingen worden toegevoegd en nieuwe plannen worden gemaakt. Een laptopkoffer scheidt op charmante en veilige wijze de gevoelige technologie van het robuuste gereedschap.

Veelgestelde vragen over gereedschapskoffers

Welke gereedschapskoffers zijn het meest geschikt voor beginners of hobbyisten?

Gereedschapskoffers in de categorieën "Doe-het-zelver", "Universeel" of "Leerling" zijn bijzonder geschikt voor beginners. In zogenaamde universele gereedschapskoffers wordt vaak een goede basisset met gereedschap geleverd waarmee de beginner in huis en tuin kan werken.

Kan een gereedschapskoffer worden uitgebreid?

Veel gereedschapskoffers kunnen worden verrijkt met zogenaamde "gereedschapspanelen" met extra vakken of planken. Dit moet natuurlijk wel passen bij de maat van de koffer.

Gereedschapskisten

Wilt u uw gereedschap zowel op uw werkplek als onderweg goed beschermd en overzichtelijk geordend hebben? Kies dan voor een gereedschapskist. In ons assortiment vindt u meer dan 120 gereedschapskisten van tientallen merken, waaronder Bosch Professional, Keter en Stanley by Black & Decker.