bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Stel de juiste diagnose voor problemen met kwaliteitsvolle endoscoopaccessoires

Wilt u een verstopte leiding inspecteren of wilt u aan de hand van camerabeelden een diagnose voor een defecte motor stellen? Misschien heeft u een hulpmiddel nodig om een spouwmuur te inspecteren? Dan kan een endoscoop uitkomst brengen. Een endoscoop is een onmisbaar hulpmiddel om op moeilijk bereikbare plaatsen te filmen. Dankzij een endoscoop kunt u een goede diagnose stellen van een probleempunt in een leiding of een machine. Om een endoscoop goed te gebruiken, moet u ook over een arsenaal endoscoopaccessoires beschikken. Conrad is daarbij een specialist in de meest uiteenlopende endoscoopaccessoires.

Een endoscoop heeft veel voordelen als u de juiste endoscoopaccessoires gebruikt

Het grote voordeel is bovendien dat u de leiding niet hoeft open te breken om tot een juiste diagnose te komen. U hoeft het onderdeel dat u wenst te onderzoeken niet te beschadigen of leidingen uit te graven. Om ten volle het nut van een endoscoop te hebben, beschikt u idealiter over een aantal goed gekozen accessoires. In dit artikel overlopen we enkele verschillende types.

Endoscoopaccessoires zoals camera’s met optische zoom

We verkopen bijvoorbeeld gepaste inspectiecamera’s die de beeldkwaliteit aanbieden die u verwacht van een endoscoop. U heeft de keuze tussen diverse sterktes en kunt bijvoorbeeld kiezen voor een camera met optische zoom. Dat maakt het stellen van een diagnose gemakkelijker. Gebruikt u een geavanceerde camera, dan moet de endoscoopsonde ook van een hoge kwaliteit zijn, anders kan de gegevensoverdracht minder goed verlopen.

Zwanenhalsverlenging is onmisbaar endoscoopaccessoire

Andere bekende accessoires zijn bijvoorbeeld zwanenhalsverlengingen. Zo kunt u nog beter op moeilijk bereikbare plaatsen filmen en beelden maken. Daarnaast zijn er ook nog andere opzetstukken. We denken bijvoorbeeld aan haakvormige opzetstukken, waarmee u niet alleen uw endoscoop gebruikt om beelden te maken, maar de sonde meteen ook kunt inzetten om een verstopping op te lossen of een bepaald object uit een leiding of motor verwijdert. Want inderdaad, ook voor deze doeleinden kunt u een endoscoop camera gebruiken.

Camerastukken en sondes behoren tot de standaard endoscoopaccessoires

Camerastukken en sondes behoren ook tot de standaard accessoires voor endoscopen. Sondes kunt u kopen in verschillende lengtes en met verschillende eigenschappen. Zo is er het verschil tussen een starre en een flexibele endoscoop. Voor uw endoscoop station (dat u gebruikt om de beelden in real time te bekijken) kunt u een specifieke accu of vervangings-accu kopen.

Spiegel-opzetstukken: endoscoopaccessoires voor een vlotte workflow

Om een perfect beeld te krijgen op moeilijk bereikbare plaatsen is een spiegel-opzetstuk voor de tip van uw endoscoop een must. Zo krijgt u een goed zicht op plaatsen waar u normaal zelfs met een endoscoop niet bij kunt. Kogelopzetstukken maken het dan weer heel makkelijk om de camera door een leiding te begeleiden of bij een moeilijk bereikbare plaats te komen.

Welke merken endoscoop accessoires biedt Conrad?

Bij Conrad verkopen we endoscoopaccessoires van diverse en bekende merken. De voornaamste merken voor endoscoopaccessoires zijn:

·         Flir

·         Fluke

·         Voltcraft

Welke endoscoopaccessoires passen het beste bij uw project?

U merkt het, bij Conrad hebben we heel wat endoscoopaccessoires in de aanbieding om het werk met een endoscoop gemakkelijk te maken. Conrad is dan ook veel meer dan een online shop. We zijn een echt sourcingplatform met maar liefst 450.000 verschillende stukken in onze magazijnen. Of u nu op zoek bent naar een wisselstuk of een volledige workflow met endoscoopaccessoires wilt uitwerken: we helpen u graag met uw keuze en staan u graag bij met advies. Dat kan per telefoon of via e-mail, maar indien gewenst komen we ook langs in uw bedrijf om u bij de keuze van endoscoopaccessoires te begeleiden.

Als specialisten in beeld- en testapparatuur spreken we uw taal en begrijpen we uw vragen en wensen met een half woord. Heeft u al bepaalde endoscoopaccessoires die u wenst te bestellen, dan ziet u online steeds de voorraad die beschikbaar is. Bovendien weet u ook meteen wanneer u de endoscoopaccessoires bij u thuis mag verwachten.