bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

 

    

Wetenswaardigheden rondom elektrische deuropeners

  • Hoe werken elektrische deuropener?

  • Extra veiligheid technieken voor de deur

  • Varianten van de deuropener: werk- en ruststroom

  • Voor- en nadelen in één oogopslag

  • Typische toepassingsgebieden:

  • Vragen en antwoorden

 

Hoe werken elektrische deuropener?

Elektrische deuropener

De automatische nc kan comfortabel in het deurpost worden ingebouwd. Bevindt zich de huisdeur in gesloten toestand, is de E-nc met de val van de turblatts verbonden. Een elektromagnetische procedure geeft zich daarvoor verantwoordelijk, die deur indien nodig te openen.

De deurvergrendeling, welke zich in deurkozijnen bevindt, wordt elektromagnetisch van plaats via een as beweegt. Als gevolg daarvan wordt de deur ontgrendeld en kan van buitenaf worden geopend. Nadat de deur weer, maar wordt bij een nieuwe bezoeker de remhardware nodig.

Veel nc maken ook openen via de afstandsbediening. Zo kunt u op een knop drukken om de deur te openen. In dit geval wordt met de afstandsbediening in contact met de deur gemaakt.

Wist u het al? De elektrische nc ziet er op het eerste gezicht helemaal niet elektronisch uit, zoals afbeelding 1 wijst. Daarom stoort hij ook een nostalgische sfeer in een bestaande woning niet het geval.

 

Extra veiligheid technieken voor de deur

Extra grendel

Zodra de deur wordt afgesloten of vanzelf in het slot, is ze vergrendeld als ooit tevoren. Voor betere beveiliging die vooral 's nachts nodig is, is er nog een extra vergrendeling. Deze wordt eveneens naar voren geduwd om het gebouw maximaal tegen inbrekers te zorgen ervoor dat.

Een ander veiligheids- en ook comfort aspect is de verbinding van de opener met een intercom en/of een videobewaking . U hoort en/of zien wie om inlaat vraagt en kunnen vervolgens bepalen of de persoon aan de ook toegangscontrole mogelijk mag worden. Dit gebeurt dan gewoon via een schakelaar.

 

Varianten van de deuropener: werk- en ruststroom

Ruststroom-deuropener

Ruststroom-deuropener

Deze variant (afbeelding 3) kan wel ook bij een stroomuitval worden geopend, waardoor u zich voor de altijd open moet staan uiteinden vlucht deuren is. Zichtbaar zijn u aan de hand van uw klik geluid, dat bij mechanische ontgrendeling ontstaat.

Werkstroom-deuropener

Dit model ontgrendelt de portieren, zolang het contact tussen de opener en het portier bestaat. Dit wordt door een zoemend uiteinden geluid weergegeven, de vele bezoekers al bekend is. Bij stroomuitval blijft deze variant echter gesloten en is dus niet geschikt voor vlucht deuren.

Goed om te weten

Bij veel publiek wordt geadviseerd voor de deuropener een zogenaamd dagen ontgrendeling, die de deur voor de gehele dag vrij is. Met behulp van de omschakeling van een kleine hendel op de deurslot wordt deze verandering bereikt. Het nadeel: een gecontroleerde toegang is op deze manier niet mogelijk. De meeste moderne modellen beschikken over de dagen ontgrendeling indien nodig.

 

Voor- en nadelen in één oogopslag

Voordelen Nadelen:

· U bieden veel comfort in de hoogste massa

· Moet de deur niet handmatig worden geopend, onbevoegden kunt toch niet · eenvoudig optreden

· Vrijwel alle modellen zijn zowel voor links als voor rechts huisdeuren te gebruiken

· Deuropener bieden een hoge veiligheid, met name door extra's zoals vingerprintsensor

· Een eenvoudige inbouw is mogelijk

· Meestal liggen kleine inbouwmaten tegen

· Elektrische deuropener vereisen meestal een stroombron

· Ze functioneren afhankelijk van het model niet bij stroomuitval, zijn daarom voor vlucht deuren ongeschikt

· Ze bieden vaak slechts met extra grendel voor een maximale bescherming tegen inbraak

· Bij publiek om regelmatig verkeer is een dagen ontgrendeling als extra belangrijk

 

 

Typische toepassingsgebieden:

Recht in grote woon-blocks met meergezinswoningen komen E-deuropener voor het gebruik, omdat u de bewoners de weg naar de hoofddeur besparen. Bovendien zijn ze voor bedrijven.

Bovendien kan door de combinatie met een intercom of een videocamera ervoor worden gezorgd dat de commerciële gebied uitgebreid wordt bewaakt - een enorm veiligheidsvoordeel.

 

Vragen en antwoorden

Hoe wordt de deuropener gemonteerd en gebruikt?

De deuropener kan op een aanwezige, mechanisch deurslot aanbrengen, doordat hij op de bestaande geval in het portierframe wordt gericht. Hij heeft een stroombron en kan zowel via gelijk- als via wisselspanning worden gebruikt. Het verschil kan door de manier waarop de vorentrekker vaststelt: wisselspanning werkende deuropener sommen, die met gelijkspanning zorgen alleen voor een klikgeluid. Ook een blik op de intercom helpt om te controleren hoe de deuropener worden aangebracht.

Hoe wordt een defecte nc repareert?

Een elektrische deuropener kan bij een defect in de regel gemakkelijk worden vervangen. Het betreffende onderdeel vindt u bij Conrad. Wij helpen u graag u om de geschikte reserveonderdeel te vinden. De meeste producten beschikken over een spanning, die zich tussen 6 en 12 Volt beweegt. Moderne apparaten worden soms ook met 10 of 24 volt worden.

Onze tip: kijk op de behuizing van de deuropener om de juiste spanning te bepalen of neem zich eveneens aan graag onze service-team.