bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Doorslijpmachines zijn onmisbare werktuigen bij elke bouw- en verbouwklus

Met doorslijpmachines kunt u tijdens een verbouwing elke klus aan. Een muurtje doorslijpen om een doorgang te maken of sleuven in een muur aanbrengen om elektriciteitsleidingen netjes in de muur te plaatsen; het kan allemaal met deze krachtpatsers. Bij Conrad hebben we een groot aanbod doorslijpmachines. Bent u actief in de bouwsector of staat u voor een grote verbouwing of nieuwbouw, check dan online het aanbod doorslijpmachines bij Conrad.

Wat zijn de belangrijkste aankoopcriteria voor doorslijpmachines?

Bij de aankoop van doorslijpmachines vindt u steeds enkele terugkerende criteria:

  • De diameter van de schijf. Deze kan 250 of 125 mm zijn. Voor grote bouwwerken kiest u een toestel dat geschikt is voor de opname van schijven van 250 mm. Voor kleinere klussen is een diameter van 125 mm voldoende.
  • De diameter van de slijpschijf bepaalt eveneens de maximale snijdiepte. Bij een toestel met een slijpschijf met een diameter van 125 mm is dit bijvoorbeeld een snijdiepte van 27 mm.
  • De motor is eveneens een belangrijk onderdeel van doorslijpmachines. Een elektromotor komt het meeste voor. De nieuwere toestellen hebben een koolborstelloze motor, die als voordeel heeft dat het toestel minder lawaai maakt en dat de motor langer meegaat. De 'kooltjes' vervangen behoort bij deze toestellen definitief tot het verleden.
  • Bij Conrad gaat u voor kwaliteit. We verkopen dan ook doorslijpmachines van topmerken, zoals bijvoorbeeld het Duitse Metabo dat bekendstaat om toestellen met een hoog vermogen die geschikt zijn om er de hele dag mee te werken.

Waar moet u op letten bij de aankoop van doorslijpmachines?

Let hierop wanneer u een doorslijpmachine kopen gaat:

  • Is er een stevige afzuigkap voorzien die tegen een stootje kan? De afzuigkap mag niet breken en is idealiter gemaakt van stevig metaal. Het gat waarop u de slang van uw afzuiginstallatie aansluit moet groot genoeg zijn en u moet er de slang stevig op kunnen fixeren. Deze slang mag niet los komen terwijl u werkt.
  • Wat is het materiaal van de meegeleverde slijpschijf? Een diamant doorslijpschijf UP is altijd de beste keuze, omdat deze door zowat alle materiaal gaat. Wenst u specifiek door metaal of door gewapend beton te slijpen, dan kunt u slijpschijven aankopen die speciaal voor deze doeleinden geschikt zijn.
  • Is er een extra handgreep, waardoor u de doorslijpmachine gemakkelijk met beide handen kunt gebruiken? Veiligheid staat boven alles tijdens het slijpen, en dankzij een extra handgreep werkt u niet alleen veiliger, maar krijgt u in de meeste gevallen ook een mooier eindresultaat.
  • Zijn technische componenten als de steunflens, de afstandsringen en de tweegatsmoer stevig en tegelijk bruikbaar om de doorslijpmachine te demonteren en bijvoorbeeld een stuk te vervangen? Het is goed als u de slijpschijf zelf op een handige manier en met zo weinig mogelijk gereedschap kunt vervangen. Hierdoor wordt uw doorslijpmachines een echt allround werktuig dat u voor verschillende klussen kunt gebruiken. De ene keer voor gewapend beton, de andere keer voor baksteen: het kan allemaal.
  • Wordt er een handige opbergkoffer meegeleverd? Tijdens de momenten waarop u uw doorslijpmachines niet gebruikt, moet u deze kunnen opbergen. Dat kan in een koffer, waar een vaste plaats is voor het toestel, de schijf en de sleutels om de schijf te vervangen. Bepaalde merken zoals Bosch voorzien in koffers die u kunt stapelen. Handig om verschillende doorslijpmachines mee te nemen naar de werkplek. Bovendien blijft uw materiaal beter beschermd tegen vocht en de bijhorende roestvorming.

Doorslijpmachines, de specialiteit van online groothandel Conrad

Bent u op zoek naar professionele werktuigen waarmee u uw klus snel en efficiënt klaart, zoals bijvoorbeeld doorslijpmachines, schuurmachines of schaafmachines? Check dan het grote aanbod bij Conrad. Op ons sourcingplatform winkelt u 24 uur per dag de nieuwste tools en werktuigen. Conrad is veel meer dan een online winkel. Bij ons winkelt u oplossingen op maat voor uw bedrijf of werkplek. Wij ademen techniek en helpen u graag met het beste gereedschap voor iedereen die zijn werk professioneel aanpakt. Hoogwaardig gereedschap zorgt voor de beste resultaten en maken dat u het beste uit uzelf haalt. Bestel vandaag nog uw nieuwe doorslijpmachines bij Conrad.