Advies

Een decoupeerzaag gebruikt u voor verfijnde zaagwerken. Net zoals de bijhorende zaagbladen koopt u hem via conrad.be. Snelle levering ✓ Offertes op maat ✓

Decoupeerzaag: absolute vrijheid tijdens het zagen

Bij verfijnde zaagwerken is de wipzaag of decoupeerzaag het instrument bij uitstek. Het is een speciale elektrische zaag die zich moeiteloos laat hanteren. U gaat er dan ook vlot mee aan de slag om cirkels, hoeken of onregelmatige zaagsneden te maken. De optimale wendbaarheid is echter slechts één van zijn voordelen, want daarnaast is een wipzaag heel krachtig maar gebruikt u het ook voor verfijnde werken. Daarbij is geen enkele decoupeerzaag identiek, zodat u steeds een geschikt exemplaar vindt voor uw klus.

Van kleine klussen tot het doorzagen van metaal

Een decoupeerzaag moet krachtig genoeg zijn voor de gewenste toepassingen. Voor de kleine huishoudelijke klussen volstaat een vermogen van 400 watt. Particulieren, klusjesmannen en doe-het-zelvers zullen meestal kiezen voor zo'n licht model. Voor hout- en metaalbewerkers die ook hardhout of metaal moeten doorzagen, is zo'n decoupeerzaag echter niet geschikt. Zij verkiezen dan een decoupeerzaag met een vermogen van meer dan 600 watt. Indien het gaat om een tafeldecoupeerzaag, mag het vermogen uiteraard een stuk lager liggen.

Een verstelbare snelheid en verschillende pendelstanden

Een moderne decoupeerzaag heeft bijna altijd verschillende pendelstanden, net zoals een verstelbare snelheid. Deze eigenschappen zijn niet onbelangrijk. Door te spelen met de snelheid varieert u immers eenvoudig tussen het verfijnde werk met een lage snelheid en de grovere werkzaamheden met hoge snelheid. Vergeet daarvoor niet even na te gaan wat de snelheidslimiet van de desbetreffende decoupeerzaag is.

De pendelstand gebruikt om langere zaagsneden te maken wat vooral handig is bij het zagen van dikke materialen. Via de verstelbare pendelstanden past u de decoupeerzaag bovendien aan in functie van het te verzagen materiaal. Elke materiaalsoort heeft immers een eigen ideale pendelstand. Hoe harder het materiaal is, des te lager u de pendelstand instelt. Makkelijk toch, zo’n decoupeerzaag met pendelbewegingen?

Een decoupeerzaag met een batterij

Net omdat decoupeerzagen een ultieme buigzaamheid als universeel kenmerk hebben, mag een netsnoer nooit in de weg komen te zitten. Dat is niet alleen onhandig, maar ook onveilig door het risico om de elektriciteitskabel te verzagen.

Daarom raden wij steeds een decoupeerzaag met een batterij aan. Dan laat u zich niet belemmeren en gebruikt u de decoupeerzaag ook op plekken zonder stroom. Let daarbij wel even op de capaciteit van de batterij, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat u uw accu-decoupeerzaag constant moet opladen. Eventueel kunt u ook een extra accu bestellen. Zo gebruikt u uw decoupeerzaag terwijl de andere accu aan het opladen is, wat het wel handiger maakt.

Extra mogelijkheden en functies

Een moderne decoupeerzaag is voorzien van talloze functionaliteiten die uw klus heel wat eenvoudiger maken. Denk bijvoorbeeld aan een blaasfunctie waarmee zaagsel van de zaaglijn wordt weggeblazen of een afzuigsysteem om het zaagsel meteen in de stofzuiger te zuigen. Denk tot slot ook aan ingebouwde verlichting, een eventuele softgrip en een handig klemsysteem, zodat u razendsnel een nieuw zaagje monteert.

Altijd een geschikt decoupeerzaagblad

De zoektocht naar een geschikte decoupeerzaag kan soms een vervelend klusje zijn. Ook de uiteenlopende zaagbladen maken het moeilijk om een geschikt exemplaar te vinden. U houdt immers rekening met de lengte van het zaagje, maar ook met het aantal tanden. Onthoud daarvoor dat hoe harder het materiaal is, hoe meer tanden het zaagblad nodig heeft. Ons business-team staat daarbij steeds voor u klaar met het nodige advies om in een handomdraai de beste optie te vinden.

In ons assortiment vindt u diverse decoupeerzaagbladen en dit zowel met een U- als T-schacht. Zo vindt u steeds een zaagblad voor uw favoriete decoupeerzaag. Zoals u het intussen al van ons gewoon bent.