bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Online brandblusdekens kopen voor wandmontage. Brandblusdekens kunnen levens redden en zijn dan ook slimme aankoop voor elk huis en bedrijf. U koopt ze online via conrad. Bewezen brandveiligheid ✓ Extra voordelig ✓

Levens redden met een brandblusdeken

Voor een kleine brand in de keuken hoeft u niet meteen de brandblusser boven te halen, want met een brandblusdeken heeft u deze zo geblust. Ook bij brandende kleding volstaat het om een blusdeken te gebruiken. Dergelijke brandblusdekens bestaan namelijk uit onbrandbaar materiaal dat de zuurstof afsnijdt en zo meteen de vlam verstikt. Brandblusdekens kunt u daarom zelfs gebruiken om een brandende huid te doven. In zo'n geval is het wel belangrijk dat u de blusdekens correct gebruikt. Hoe u dat doet en wat u verder moet weten over brandblusdekens leggen onze experts voor u uit.

Hoe gebruikt u blusdekens in de keuken?

In de keuken zijn brandblusdekens wel vaker terug te vinden, net omdat u met zo'n blusdeken een vlam aan het fornuis meteen dooft. U trekt daarvoor het deken uit de houder en slaat de bovenkant van het deken een enkele keer om de handen. Op die manier beschermt u uw handen terwijl u het blusdeken met een enkele soepele beweging over het vuur legt. Doe dit steeds terwijl u achter het blusdeken gepositioneerd bent. Laat vervolgens het brandblusdeken nog een tijdje liggen, om te voorkomen dat er opnieuw zuurstof bij de hittebron komt en het vuur wordt aangewakkerd.

Hoe gebruikt u een blusdeken bij brandende personen?

Bij de meeste kleine branden moet u het blusdeken op dezelfde manier gebruiken als bij het gebruik van brandblusdekens in de keuken. Enkel wanneer de vlammen zijn overgeslagen op een persoon, intervenieert u op andere manier. Hierbij legt u het slachtoffer op de grond om deze vervolgens van de kin tot de voeten in het blusdeken te wikkelen. Daarbij dient u een wrijvende beweging te maken vanaf de kin naar beneden toe. Van zodra de vlammen zijn gedoofd, koelt u het slachtoffer met water.

Een speciale blusdeken kopen voor frituurbranden

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt zijn niet alle brandblusdekens geschikt voor het doven van frituurbranden. Deze branden bereiken nu eenmaal heel hoge temperaturen waardoor brandblusdekens niet langer efficiënt zijn. Eerder al concludeerde Test-Aankoop na verschillende tests dat blusdekens vaak falen bij dergelijke frituurbranden. Ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA heeft na een eerdere test sommige blusdekens afgeraden voor frituurbranden. U koopt daarom een speciaal blusdeken voor frituurbranden. Ook raden we u aan om te kiezen voor een aangepaste brandblusser.

Ontdek de design brandblusdekens van Conrad

Van woning tot studentenkamer of bedrijf, brandblusdekens moeten opvallen, dus een heldere rode kleur mag niet ontbreken. Conrad heeft echter ook gedacht aan uw interieur en heeft brandblusdekens met designmotieven in het aanbod. De opvallende kleuren en taferelen sluiten naadloos aan bij uw interieur. Zo hoeft veiligheid niet aan stijl te toornen.

Optimale brandveiligheid, dankzij Conrad

Brandblusdekens zijn enkel een oplossing bij beginnende branden. In het andere geval kiest u toch beter voor een brandblusser. Daarbij blijft het ook belangrijk om de brandhaard tijdig op te merken, waardoor ook rookmelders absoluut geen overbodige luxe zijn. Bent u toch te laat om in te grijpen? Dan is het tijd om te evacueren. Indien u over een brandwerende box beschikt hoeft u alvast niet te vrezen dat uw waardepapieren in vlammen opgaan. En indien u preventief noodladders en vluchtwegborden heeft aangebracht, gaat u voor optimale brandveiligheid.