bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bovenfreesmachines voor alle projecten bij Conrad

Met bovenfreesmachines boort of freest u verschillende vormen in hout. Dat is handig om bijvoorbeeld uitsparingen te maken in houten panelen om inbouwscharnieren te plaatsen, maar ook om een mooi decoratief patroon in hout te creëren. Denk bijvoorbeeld maar aan sierlijke houten lamellen of ornamenten. Bovenfreesmachines zijn er voor mensen die ervan houden om met hout te werken. Bij Conrad vindt u dan ook professionele bovenfreesmachines met diverse eigenschappen die bij elke houtbewerker in de smaak vallen.

Welke merken bieden goede bovenfreesmachines?

Bent u op zoek naar bovenfreesmachines, dan heeft u de keuze tussen een aantal toestellen van diverse merken. Bij Conrad maken we een selectie uit de beste bovenfreesmachines van de volgende kwaliteitsmerken:

·         Bosch Home and Garden (Bosch Groen)

·         Bosch Blauw voor professionals

·         Brüder Mannesmann

·         DeWALT

·         Einhell

·         Ferm

·         Holzmann Maschinen

·         Makita

·         Metabo

Welke soorten bovenfreesmachines bestaan er?

Er bestaan diverse soorten bovenfreesmachines die vaak een eigen specialiteit hebben:

  • Gipsfreesmachines. Deze zijn specifiek geschikt om in gipswerk figuren of patronen te frezen. Ze zijn ideaal voor decoratieve projecten waar u bijvoorbeeld gips combineert met werken in piepschuim.
  • Lamellenfreesmachines. Deze machines zijn specifiek geschikt om lamellen te bewerken. Zo geeft u kaders en ander decoratief houtwerk een boost.
  • Kantfreesmachines of randfreesmachines. Deze machines dienen om kanten van bijvoorbeeld kozijnen af te werken en er een patroon in te frezen.
  • Groeffreesmachines. Groeffreesmachines zijn, zoals de naam al zegt, geschikt om groeven in hout te maken. Afhankelijk van de sterkte van uw groeffreesmachine kan dit bijvoorbeeld in zacht hout of in tropisch hardhout.
  • Multifunctionele bovenfreesmachines. Deze kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken.

Waarop letten bij de keuze van bovenfreesmachines?

Bent u op zoek naar een bovenfreesmachine, dan kunt u op volgende zaken letten bij de aankoop:

  • Heeft de bovenfreesmachine bijvoorbeeld een geleiderail? Dat is belangrijk om bijvoorbeeld lamellen mooi gelijk over de hele lengte te frezen. En is de bovenfreesmachine gemakkelijk vast te maken aan de geleiderail, liefst zonder extra gereedschap?
  • Hoe hoog is het onbelast toerental? Als u vooral met zachtere houtsoorten werkt, hoeft dit onbelaste toerental niet zo hoog te zijn. Dan is het vermogen belangrijker. Bij harde houtsoorten moet het onbelast toerental wel hoog genoeg kunnen gaan.
  • Is er een stofafzuigingssysteem voorzien? Uitsparingen frezen in hout, daar komt heel wat stof bij kijken. Het is gemakkelijk als u bijvoorbeeld uw stofzuiger kunt aansluiten op de bovenfreesmachine, en zo het stof grotendeels kunt wegzuigen.
  • Hoe bevestigt u de frezen op bovenfreesmachines? Op elk toestel kunt u afhankelijk van de klus een andere frees plaatsen. Het is handig als dit zonder gereedschap kan en er bijvoorbeeld in een SDS-montagesysteem voorzien is, dat u kunt vergelijken met SDS-boren.
  • Merkspecifieke eigenschappen. Metabo heeft bijvoorbeeld een gepatenteerde en gereedschapsloze instelling van de freesdiepte in stappen. Vindt u dit belangrijk, dan kiest u specifiek voor een toestel van een bepaald merk.

Conrad, uw sourcingplatform met groot aanbod in professionele bovenfreesmachines

Conrad is niet gewoon een online winkel, wij zijn een echt sourcingplatform waar de afstand tussen onze winkel en uw zaak zo klein mogelijk is. Als groothandel met focus op de B2B-wereld spreken we uw taal en weten we welke tools u nodig heeft. Wij bieden bij Conrad meer dan enkel onze producten aan; wij hebben oplossingen op maat voor al uw projecten. U kunt steeds het advies van onze experts inwinnen, zodat u de beste bovenfreesmachines voor uw werkplaats of atelier koopt. Contact opnemen doet u online, telefonisch of via een van onze adviseurs op locatie. Op deze manier vinden we steeds de passende oplossing. Dankzij ons Technology In Focus-programma blijven we bovendien steeds op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Informatie die we van onze leveranciers krijgen, delen we zo snel en efficiënt met u als klant. Zo vindt u bij ons steeds de meest geavanceerde techniek en werktuigen. Bent u op zoek naar bovenfreesmachines of wilt u liever een randfreesmachine of een decoupeerzaag aankopen? Met enkele muisklikken bestelt u deze producten en krijgt u ze snel thuis geleverd.