bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Op zoek naar een boormachine? In ons assortiment vindt u onder andere accuboormachines en haakse boormachines van de bekende merken Bosch, Fein, Makita en Metabo.

Welke soorten boormachines zijn er?

Een elektrische boormachine is te vinden in de gereedschapskist van elke vakman en thuisklusser. Eenvoudige handboormachines bieden alleen de mogelijkheid om gaten te boren. De snelheid is niet te regelen, zeker niet bij de goedkopere modellen. Dergelijke apparaten zijn daarom alleen geschikt voor eenvoudige taken. Boren in beton of steen is er moeilijk of helemaal niet mee mogelijk. Een klopboormachine is een veel betere keuze voor het werken in harde materialen. Het heeft een ingebouwd hamermechanisme dat tijdens het boren snelle en korte axiale slagen op de boor uitoefent. Het instellen van een variabele snelheid is meestal mogelijk met klopboormachines.

De grote broer van de klopboormachine is de boorhamer. Deze is meestal aanzienlijk groter en zwaarder. Naast het boren van gaten kunt u met een boorhamer ook beitelwerkzaamheden uitvoeren en bijvoorbeeld muursleuven maken voor het leggen van kabels of leidingen. Net als de klopboormachine heeft ook de boorhamer een hamermechanisme. Hoewel hier aanzienlijk minder treffers worden geïmplementeerd, worden ze met meer kracht uitgevoerd. De haakse boormachine is een speciaal geval: bij deze tool wordt de boorkop 90 graden gekanteld om op moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen werken. In vergelijking met klopboormachines en boorhamers zijn de compacte en smalle apparaten vooral bedoeld voor precisiewerk. Voor stationair gebruik zijn er speciale tafelboormachines. Het te boren materiaal wordt in een werktafel geklemd en kan het moeiteloos worden bewerkt. In ons uitgebreide assortiment vindt u voor elke toepassing de juiste boormachine en diverse accessoiresets.

Accuboormachines versus boormachines met snoer

Inmiddels heeft de handel een grote verscheidenheid aan accu-boorhamers, accuschroevendraaiers en accu-haakse boormachines klaarliggen. Een accu-aangedreven model heeft verschillende voor- en nadelen: Het grote voordeel van een boormachine die is uitgerust met een accu is de grote flexibiliteit. U hoeft niet naar een stopcontact te zoeken of een verlengsnoer te gebruiken.
Moderne accuboormachines bieden vergelijkbare prestaties als boormachines met snoer. Door de accu zijn ze echter vaak zwaarder en door het ontwerp is de looptijd beperkt.
Een bekabelde boorhamer heeft daarentegen altijd een stopcontact nodig. In ruil daarvoor kan het voor onbepaalde tijd worden gebruikt, zelfs voor zwaar en langdurig werk. In de meeste gevallen zijn boormachines met snoer lichter door het ontbreken van een accu, wat vooral voordelig is bij langdurig gebruik.

Waar moet u op letten als u een boormachine wilt kopen?

Welke boor u moet kopen, hangt grotendeels af van het beoogde gebruik. Voor thuisgebruik is een klopboormachine altijd een goede keuze. Deze is meestal krachtig genoeg om ook in beton en steen gaten te boren. Naast bedrade modellen kunt u kiezen voor klopboormachines met accu die flexibel inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld werkzaamheden in de tuin of op zolder. Het is zinvol om een ​​accuboorhamer te gebruiken met snelheidsregeling en instelbare rechtsom en linksom. Dit betekent dat de boor ook gebruikt kan worden om schroeven vast of los te schroeven. Naast losse apparaten vindt u bij ons complete hamerboorsets met praktische accessoires.

Bij boormachines die voor professionele toepassingen worden gebruikt, moet u bijzonder veel belang hechten aan kwaliteit. Apparaten van bekende fabrikanten zijn robuust, duurzaam en bieden goede ondersteuning. Een ingebouwde snelheidsregeling is dan een vereiste. Het gebruik van een robuuste boorhamer is essentieel bij zwaar werk zoals het maken van kabelsleuven. Dit apparaat heeft meestal voldoende kracht om veeleisend werk in verschillende materialen uit te voeren. Modellen met accu zijn een praktisch en snel te gebruiken alternatief, vooral voor klantenservice. Om vuil te voorkomen, zijn praktische afzuiginstallaties verkrijgbaar als booraccessoires.