bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bent u op zoek naar een robuuste boorhamer voor een aantrekkelijke prijs? In ons assortiment boorhamers vindt u altijd een geschikte boorhamer voor uw doel. Wilt u weten waar u op moet letten bij de aanschaf van uw boorhamer? Wij leggen het u graag uit.

Een goede boorhamer voor ieder project

Een boorhamer gebruikt u bij uitstek om door beton en harde steensoorten te boren. Wist u dat een boorhamer steeds vaker van een beitelfunctie wordt voorzien? Een moderne boorhamer is immers meer dan alleen een boormachine. Alleen al daarom is uw machine misschien wel aan vervanging toe. Wij van Conrad adviseren u graag en geven u alvast een aantal belangrijke tips mee. Zo wordt het vinden van een geschikte boorhamer opnieuw een stuk eenvoudiger.

Waarop moet u letten bij de aanschaf van een boorhamer?

In de eerste plaats moet u steeds nagaan of u een boorhamer of een combimodel wilt. Een combihamer heeft een geïntegreerde draaistop waardoor u een beitel kunt monteren. Vooral bij fijn breekwerk is dat een handig extraatje; ideaal om tegeltjes in de keuken te verwijderen. Staat er stevig breekwerk op het programma? Voor het opbreken van muren en plafonds kiest u natuurlijk voor een extra krachtig exemplaar.

Hoe dan ook selecteert u de boorhamer of SDS-boormachine steeds in functie van uw activiteiten. Daarom gaat u de slagkracht van de boorhamer na. Voor velen volstaat een slagkracht van 1 tot 2 joule. Dit model zal meestal wel moeiteloos gaten tot 30 mm boren. Voor professionals adviseren we niettemin een boorhamer met een minimale slagkracht van 3 joule. Vaak zal het gewicht van deze boorhamer al snel oplopen, zeker bij intensief gebruik. Bij sporadisch gebruik hoeft dat geen probleem te zijn, maar wie het toestel vaak nodig heeft en met plafonds aan de slag gaat, is een model van minder dan 6 kilogram aan te raden.

Extra aandachtspunten bij het kiezen van een boorhamer

Er zijn nog een aantal andere factoren waar u best even op let. Een boorhamer met een accu is bijvoorbeeld altijd handiger, maar vaak net iets duurder. Bovendien kijkt u bij dit toestel best even naar de capaciteit van de accu, opdat u hem niet voortdurend hoeft op te laden. Ook de boorcapaciteit in diverse materialen en zelfs het merk van de boorhamer kunnen een rol spelen. Dat laatste is al helemaal het geval indien het merk over universele accu's en oplaadsystemen beschikt.

Bijpassende boren en beitels bestellen via conrad

U kunt de boren van uw accuboormachine of klopboormachine niet recupereren voor uw boorhamer. Een boorhamer heeft nu eenmaal een SDS-plus of SDS-max boorkop. U kunt deze bijpassende boorkoppen eenvoudig bestellen via onze website. Opteert u voor een combihamer? Ook de beitels voor uw combihamer zijn gewoon verkrijgbaar via deze website. Vergeet daarom niet om even een boorstofopvanger bij te bestellen. Zo kunt u netjes aan de slag gaan.

Let er eveneens op dat u de juiste boren gebruikt. Voor het boren in beton gebruikt u immers een betonboor, terwijl u voor het boren in steen voor een steenboor gaat. Dergelijke boren zijn voorzien van een speciale kop die het materiaal wegslaat. Een betonboor heeft een punt van wolfraamcarbide en is nog steviger dan een steenboor. Dat is meteen ook de reden waarom u een steenboor nooit gebruikt voor het boren in beton.