bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Die bomen buiten zien er prachtig uit, maar helaas kunnen de bladeren van de bomen wel voor overlast zorgen. Vallen de bladeren in de herfst en winter van de bomen en struiken, dan komen deze namelijk allemaal op uw buitenterrein of  in uw tuin terecht.

De bladblazer: het wapen tegen dode bladeren in de tuin

Die bomen in de tuin zien er prachtig uit, maar helaas kunnen de bladeren van de bomen wel voor overlast zorgen. Vallen de bladeren in de herfst en winter van de bomen en struiken, dan komen deze namelijk allemaal in uw tuin terecht.

Hierdoor ziet uw tuin er niet alleen rommelig uit, maar kunnen de planten, de bloemen en het gras in de tuin ook minder goed groeien. De bladeren stoppen namelijk de toevoer van lucht, voedsel en water in de grond en dit belemmert het groeiproces. Wilt u hier iets aan doen? Zorg er dan voor dat de bladeren in de tuin netjes opgeruimd worden. De beste manier om dit te doen, is door een bladzuiger of -blazer aan te schaffen.

De voordelen van een bladblazer

Het verwijderen van de bladeren in uw tuin met een bladzuiger of -blazer brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van het gebruiken van een bladblazer is dat u de bladeren in de tuin veel sneller op kunt ruimen. U hoeft niet meer aan de slag met een bezem of hark, maar gebruikt de bladzuiger of -blazer om alle bladeren in uw tuin op te ruimen. Daarnaast hoeft u ook niet krom als u dit tuingereedschap gebruikt bij het werken in de tuin. Tot slot kunt u met bladblazers ook de moeilijk bereikbare plekken van uw tuin bladvrij krijgen. De plekken waar u niet gemakkelijk met een bezem en/of hark kunt komen, zijn namelijk wel bereikbaar voor de bladblazer. 

De verschillende soorten bladblazers van Conrad

Er zijn verschillende soorten bladblazers die u kunt gebruiken om alle dode bladeren uit uw tuin te verwijderen. U kunt bijvoorbeeld een apparaat kopen dat op benzine werkt, maar u kunt ook een elektrisch apparaat aanschaffen. Verder vindt u in ons aanbod ook apparaten met accu.

De voordelen van benzinebladblazers

Het belangrijkste voordeel van de benzinebladblazer, is het feit dat dit apparaat veel kracht heeft. Zeker als er veel dode bladeren in de tuin liggen, is dit erg prettig. Ook werkt de benzinebladblazer het beste bij het verwijderen van bladeren uit een grote tuin. Gebruikt u de benzinebladblazer, dan heeft u dit namelijk in een mum van tijd gedaan. Tot slot heeft u bij het gebruik van een benzinebladblazer geen last van een snoer, want dit apparaat heeft geen snoer voor stroomtoevoer nodig.

De voordelen van elektrische bladblazers

Schaft u een elektrisch bladblazer aan, dan profiteert u ook van enkele voordelen. Een van de voordelen van dit apparaat, is het feit dat dit tuingereedschap minder herrie maakt tijdens het werken. Ook hoeft u nooit benzine te halen voor de elektrische bladzuiger of -blazer, want de stroomtoevoer wordt met een snoer geregeld. Tot slot is een elektrische bladzuiger of bladblazer vrij licht, waardoor u geen last van uw armen krijgt tijdens het gebruik.

De voordelen van bladblazers met accu

Het belangrijkste pluspunt van bladblazers met accu, is dat er bij deze apparaten geen snoer in de weg zit tijdens het werken. Ook zijn de bladblazers licht, produceren ze minder geluid tijdens het werken en hoeven ze niet bijgevuld te worden met benzine.

De beste bladblazers vinden: drie handige tips

Als u in tuingereedschap gaat investeren, wilt u natuurlijk het beste apparaat aanschaffen. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken door drie belangrijke tips te geven voor het aanschaffen van hoge kwaliteit bladblazers.

Tip 1: Kies de juiste aandrijving voor het apparaat. Werkt u het liefst met een apparaat met accu of met een apparaat dat op benzine werkt? Allebei hebben ze hun voor- en nadelen -zie hierboven-. Denk hier goed over na en zoek naar een apparaat dat bij u past.

Tip 2: Controleer de productspecificaties van diverse bladblazers. Ieder apparaat is weer anders en om erachter te komen of een apparaat bij u past, kunt u de specificaties van het betreffende product doorlezen.

Tip 3: Lees reviews over diverse bladblazers op onze website.

Heeft u bijvoorbeeld drie goede bladblazers gevonden en twijfelt u welk apparaat u aan moet schaffen? Lees dan enkele reviews en u komt er direct achter hoe andere consumenten over de drie verschillende producten denken.

» Kies nu de juiste bladblazer