bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Diverse batterijhouders van 1xAA tot de batterijhouder 18650. Net zoals uw batterijen koopt u ze via conrad. Steeds op voorraad ✓ Gratis retourneren ✓

Batterijhouders voor het herstellen van uw toestellen 

Batterijhouders zijn vaak onmisbaar en worden regelmatig aangekocht, bijvoorbeeld om een kapotte batterijhouder te vervangen of om zelf een schakeling te ontwerpen. Deze houders voorzien een schakeling immers van gelijkstroom. Bij Conrad vindt u batterijhouders voor diverse batterijformaten en met een uiteenlopend aantal cellen. Ook de aansluiting verschilt daarbij, zoals een steekmontage of soldeeraansluiting. Wij adviseren u bij het kiezen van batterijhouders en lichten bovendien twee veelgevraagde modellen voor u toe. 

Waarop letten bij het kopen van batterijhouders? 

Wilt u een kapotte batterijhouder vervangen? Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Maar indien u zelf aan een schakeling bouwt, gaat u voor uw aankoop het een en ander na. In de eerste plaats checkt u welke stroom u wilt voorzien en hoeveel ruimte er beschikbaar is. Op basis van deze criteria bepaalt u zelf welke batterijen u nodig heeft en om hoeveel stuks het gaat. Denk vervolgens na over de aansluitmethode van uw batterijhouder. Vooral in kinderspeelgoed kiest u best voor een afgesloten en vergrendelde batterijhouder. Als u daarentegen een eigen schakeling maakt als hobbyist, dan is dat minder belangrijk. 

Een volgend aspect waar u op let, is de bestendigheid. De meeste batterijhouders zijn immers niet water- of zuurbestendig. Als u toch een waterdichte of zuurbestendige batterijhouder wilt, dan gaat u daar specifiek naar op zoek. Wij raden aan om daarvoor de zoekbalk bovenaan deze website te gebruiken. Ga ten slotte de lengte van de kabel na en check of u een batterijhouder met schakelaar nodig heeft. Wat u ook verkiest, bij Conrad vindt u steeds wat u zoekt. 

Batterijhouder 18650

De batterijhouder 18650 is een van de populairste modellen op de markt. Deze batterijhouders worden gebruikt voor de gelijknamige accu op basis van lithium-ion. De batterij wordt omwille van de hoge capaciteit vaak gebruikt voor zaklampen of toestellen die voortdurend gebruikt worden en dus een constante energietoevoer nodig hebben. Uiteraard kunt u de batterij, in combinatie met de batterijhouder 18650, voor andere toepassingen gebruiken. Bij Conrad vindt u robuuste 18650-batterijhouders van het merk Velleman. Deze batterijhouders zijn zowel geschikt voor hobbyisten als voor industriële toepassingen. 

Batterijhouder 9V 

Een andere veelgevraagde batterijhouder is deze voor de PP3-batterijen van 9 volt. Ze zijn niet alleen verkrijgbaar als afdekbare batterijhouders, maar ook als eenvoudige batterijclips. Deze batterijhouders voor blokbatterijen worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals voor weegschalen, speelgoed en afstandsbedieningen. Hobbyisten gebruiken deze batterijhouders vaak om een eigen rookmelder te bouwen. Blokbatterijen bieden immers langdurig stroom en dat is voor een rookmelder essentieel. 

Andere batterij-accessoires kopen bij Conrad

Bij Conrad vindt u naast batterijhouders en batterijen, ook diverse batterij-accessoires terug. Het gaat daarbij onder andere om opbergboxenbatterijtesters en laadregelaars. Ook krimpkousen voor het veiligstellen van de verbinding met de verbruiker, vindt u natuurlijk terug in deze webwinkel.