bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bestel vandaag uw audiotransformatoren voor versterkers en audiocircuits bij Conrad

Audiotransformatoren zijn transformatoren die zijn ontworpen om in versterkers en hoogfrequente audio- en spraakcircuits te gebruiken. Verder vinden ze hun weg in koppelingen en toepassingen met impedantiematching. Audiotransformatoren staan een AC inputsignaal toe om een verwant AC outputsignaal te produceren, zonder dat de input en de output met elkaar verbonden zijn. Dat is mogelijk omdat een audiotransformator twee of meerdere spoelen van geïsoleerde draad gebruikt die rond een magnetische metaalkern zijn gewikkeld. Wanneer het wisselspanningssignaal door de ingangswikkeling gaat, verschijnt er een verwant wisselspanningssignaal op de uitgangswikkeling via een inductieve koppeling. Met audiotransformatoren die u bij Conrad bestelt, kunt u nieuwe elektronicaprojecten tot stand brengen, maar bijvoorbeeld ook reparaties uitvoeren aan bestaande apparatuur. Zodoende kunt u vaak waardevolle geluidsapparatuur een tweede leven geven en als geluidstechnicus zorgen voor een unieke sound bij opnames.

Wat zijn de verschillende functies van audio transformatoren?

Audiotransformatoren hebben heel wat verschillende functies. Hieronder zetten we de belangrijkste voor u op een rij:

  • Audiotransformatoren kunnen een signaalspanning versterken (verhogen) of verzwakken (verlagen).
  • Audiotransformatoren kunnen de impedantie van een stroomkring verhogen of verlagen.
  • Audiotransformatoren zetten een stroomkring om van ongebalanceerd naar gebalanceerd en van gebalanceerd naar ongebalanceerd.
  • Audiotransformatoren blokkeren gelijkstroom in een stroomkring, terwijl de wisselstroom doorgelaten wordt.
  • Audio transformatoren isoleren het ene audioapparaat elektrisch van het andere.
  • In geluidsapparatuur heeft een audiotransformator een rol op het vlak van geluidsproductie maar ook veiligheid.

Wat zijn de belangrijkste types audiotransformatoren?

Er zijn twee hoofdtypes audiotransformatoren:

  • Audiotransformatoren die werken volgens het step-up/step-down-principe. Bij dit systeem hebben de primaire en de secundaire wikkelingen een verschillend aantal wikkelingen. Dat betekent dat ze verschillende impedanties hebben. Verschillende impedanties zorgen ervoor dat het signaalniveau verandert als het door de transformator gaat.
  • 1:1 transformatoren. Dit type van audiotransformator noemt men vaak ook een scheidingstransformator. Een 1:1 audiotransformator heeft het hetzelfde aantal wikkelingen op elke spoel. Omdat de impedantie identiek is voor de primaire en secundaire wikkeling verandert het signaalniveau niet. Een eenheidstransfo garandeert een ongewijzigd audiosignaal van de primaire naar de secundaire. Tegelijkertijd blokkeert de transformator de gelijkspanning en radiofrequentie-interferentie (RFI). Bij een dergelijke transformator zijn de inputzijde en de outputzijde van elkaar geïsoleerd. Hierdoor isoleert u ook verschillende apparaten elektrisch van elkaar.

Veiligheid is steeds belangrijk bij het gebruik van transformatoren. Denk bijvoorbeeld maar aan transformatoren om te gebruiken in medische omgevingen of in voertuigen zoals auto’s. Daarom zijn sommige audiotransformatoren die we bij Conrad verkopen standaard voorzien van het RoHS-certificaat.

Wat de windingsverhoudingen betreft, is er ten slotte een grote keuze in audiotransformatoren:

·         1:1

·         1:2

·         1:3

·         1:4

·         1:5

Welke merken verkopen audiotransformatoren?

Er bestaan diverse merken van audiotransformatoren. Bij Conrad kiezen we resoluut voor kwaliteitsmerken. Een greep uit de merken die we aanbieden:

·         Elma TT

·         Neutrik

·         TRU COMPONENTS

·         Würth Elektronik

Waarom kiezen voor audiotransformatoren van kwaliteitsmerken?

Kiest u voor kwaliteitstoestellen, dan geniet u van diverse voordelen:

  • Bij kwaliteitstransformatoren merkt u bijvoorbeeld een brede frequentierespons.
  • Transformatoren van kwaliteitsmerken zijn beter beschermd en behuisd.

Bestel nu uw audiotransformatoren bij Conrad, de online groothandel in elektronica

Conrad is niet zomaar een online winkel van elektrische en elektronische toebehoren, het is een echt sourcingplatform. Bij Conrad winkelt u 24 uur per dag en vindt u steeds dat ene accessoire of component dat u nodig hebt. Om uw audioapparatuur te configureren, hebben we in ons aanbod van meer dan 4500.00 artikelen ook de nodige transformatoren en audiotransformatoren.

Wij bieden hierbij meer dan enkel producten of een goede service aan. Wij denken mee met uw project en gaan voor oplossingen op maat. Voor scholen bijvoorbeeld hebben we vaak speciale deals. Hiermee steunt Conrad de opleiding van jongeren tot ervaren en getalenteerde technici, onderhoudsmedewerkers of R&D engineers. Omdat we sterk staan in de B2B-wereld bent u bij ons aan het goede adres om artikelen in bulk en voor een scherpe prijs te bestellen. We wensen u veel succes met de aankoop van uw audiotransformatoren.