bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Schone lucht op de werkplek door effectieve afzuiginstallaties

Bij het zagen, schaven en frezen van hout ontstaan grote hoeveelheden stof, dat overal in het rond vliegt. Professionele afzuigsystemen zuigen dit vuil direct op wanneer het loskomt van het hout. Het vermindert op doeltreffende wijze het stof en de bijhorende hinder hiervan en draagt bij aan een nette werkplaats.

Waar en wanneer gebruikt u afzuiginstallaties?

Spaanders en stof ontstaan bij de verwerking van hard en zacht hout en van kunststoffen. Beide belemmeren het zicht op het werkstuk, verontreinigen de werkplek en bevuilen de hele werkplaats. Het schuur- en zaagstof dwarrelt door de kamer, dringt in alle kieren en laat een dikke laag vuil achter.

Stof is niet alleen hinderlijk voor u, ook uw apparatuur lijdt eronder

Moet u dan na het werk al dit vuil met de borstel en handschep verwijderen? Als u dit doet, besteedt u hier waarschijnlijk meer tijd aan dan aan de eigenlijke klus. Bovendien kunnen stof en zaagsel ook schade toebrengen aan uw apparatuur. Het is dus niet alleen een kwestie van netheid om afzuiginstallaties te gebruiken, ze verhogen ook de kwaliteit van uw werk en dragen bij aan de algemene levensduur van uw machines. Stof en zaagsel zijn schadelijk voor de ventilatoren van machines en kunnen de werking van de knoppen negatief beïnvloeden.

Daarnaast denkt u door afzuigsystemen te plaatsen ook aan uw gezondheid en deze van uw medewerkers. Het inademen van stof van bijvoorbeeld eiken en beuken moet u zo veel mogelijk vermijden. Fijn houtstof is verder ook gevoelig voor brand of kan aan de basis liggen van explosies.

Hoe werken afzuiginstallaties?

Dankzij afzuiginstallaties komen de onaangename verwerkingsresten niet in de eerste plaats in de lucht terecht:

  • Afzuigsystemen verwijderen spanen en stof dicht bij de plaats waar ze ontstaan of vrijkomen.
  • In plaats van rond te dwarrelen in de hele ruimte zuigt het afzuigsysteem de deeltjes netjes op en verzamelt ze in een stofzak.
  • Deze stofzak maakt u dan op een gemakkelijke en veilige manier schoon.

Resultaat: U hoeft geen splinters of houtresten samen te vegen, de afzuigtechnologie houdt de lucht die u inademt grotendeels schoon en u kunt genieten van een werkplek die altijd netjes en veilig is voor iedereen.

Voor wie is een afzuigsysteem de moeite waard?

Een doeltreffend afzuigsysteem is vooral aan te bevelen voor houtbewerking met machines die veel stof en spaanders produceren. In de commerciële houtbewerking schrijft de beroepsvereniging van werkgevers zelfs voor dat u het geproduceerde stof moet wegzuigen. Elektrische tafel- en handcirkelzagen, decoupeerzagen, schaafmachines, excentrische schuurmachines, bandschuurmachines, vlakfreesmachines, houtdraaimachines en vele andere stationaire of met de hand geleide machines zijn voorzien van een afzuigaansluiting. Op de opening in de behuizing kan een flexibele afzuigslang worden aangesloten die spanen en stof naar het afzuigsysteem transporteert.

Kiest u voor afzuiginstallaties of voor stofzuigers?

Voor een grondige extractie zijn volwaardige afzuigsystemen de beste keuze. Met hun hoge luchtdebiet krijgen afzuiginstallaties voor elkaar wat huishoudelijke stofzuigers en compacte industriële stofzuigers niet kunnen. Stofzuigers en werkplaatsstofzuigers zijn hoofdzakelijk ontworpen met het oog op zuigprestaties, terwijl bij afzuiginstallaties de nadruk ligt op een hoge luchtstroom. Dat betekent dat flexibele slangen en zuigbuizen met grote diameters kunnen worden gebruikt, die ervoor zorgen dat het systeem de deeltjes snel en efficiënt verwijdert. Door middel van adapters kunt u het afzuigsysteem desgewenst op meerdere machines tegelijk laten werken. Hierdoor hoeft u de zuigslang niet te wisselen wanneer u afwisselend verschillende gereedschappen gebruikt.

Conrad, de online specialist in afzuiginstallaties voor professionelen

Bij Conrad zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige afzuiginstallaties voor bedrijven en andere organisaties zoals scholen of fabrieken. Dankzij professionele afzuiginstallaties, afzuigslangen en andere werkplaatsuitrusting houdt u de werkplek steeds brandschoon.

Conrad helpt u graag bij de keuze van de juiste afzuiginstallaties. Wenst u hierin te investeren, dan kunt u ons steeds contacteren voor advies. Dat kan online, via de telefoon of gewoon tijdens een bezoek op locatie. Bij Conrad spreken we uw taal als professional. Daarom zijn we enkel tevreden met de beste oplossing. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we bovendien altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het produceren en verdelen van afzuiginstallaties. Bestel vandaag professionele afzuiginstallaties bij Conrad en zorg voor een schone en veilige werkplek.