Advies

Accu's voor motorfietsen

De accu van een motorfiets is een belangrijk onderdeel om de motorfiets goed te laten werken. De accu wordt ook wel het hart van de motorfiets genoemd; het zorgt ervoor dat de motor kan starten en dat de verlichting en accessoires het doen als de motor niet draait. Vaak wordt er pas een nieuwe accu aangeschaft als de oude accu kapot is, maar het komt ook voor dat accu's voor motorfietsen gekocht worden als reserveaccu. Het voordeel van zo'n reserveaccu is dat u niet hoeft te wachten tot er een nieuwe accu geleverd is. U kunt direct de nieuwe accu in de motorfiets zetten en weer de weg op.

Accu's voor motorfietsen van diverse merken

Er bestaan verschillende types accu voor motorfietsen, zoals AGM accu’s, gelaccu's, SLA accu's, lithiumaccu's en loodaccu’s. Het assortiment met accu's voor motorfietsen bij Conrad bestaat uit loodaccu's van de merken Varta en Yuasa. Loodaccu's zijn goede, betaalbare accu's voor motorfietsen. Er wordt bij loodaccu's onderscheid gemaakt tussen loodgel- en loodzuuraccu’s.

Wat is het verschil tussen accu's met loodgel en loodzuur?

De loodgel- en loodzuuraccu’s op deze pagina zijn betrouwbare accu’s met geringe zelfontlading die vrijwel allemaal onderhoudsvrij zijn. De accu’s zijn onderhoudsvrij, omdat de meeste accu's voor motorfietsen permanent zijn afgesloten. Als de accu eenmaal in uw motorfiets zit, heeft u er geen omkijken meer naar. Loodgelaccu’s worden vaak gezien als de beste motor accu, omdat deze beter bestand zijn tegen diepe ontlading dan loodzuuraccu’s. Het zuur in een loodgelaccu is namelijk stroperiger dan in een loodzuuraccu. Loodgelaccu’s zijn daarom meestal wat duurder dan loodzuuraccu’s.

Verschillen in capaciteit van de accu’s voor motorfietsen

Behalve het verschil in loodgel- en loodzuuraccu’s zijn er ook verschillen in de capaciteit van de accu's voor motorfietsen. De capaciteit van de accu’s wordt aangegeven in ampère per uur (Ah) en varieert van 5,5 Ah tot 19 Ah. Hoe hoger het aantal Ah, hoe langer er stroom geleverd wordt. Een accu met 19 Ah kan 1 uur lang 19 Ah leveren of 2 uur lang 9,5 Ah. Qua spanning zijn alle accu's voor motorfietsen hetzelfde: 12 volt.

Welke accu kunt u het beste kiezen voor uw motorfiets?

De keuze voor de beste accu voor uw motorfiets is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is het van belang om een keuze te maken tussen een loodzuuraccu of een loodgelaccu. Daarnaast kunt u kiezen tussen de verschillende capaciteiten van de accu’s. Is een capaciteit van 5,5 Ah voldoende of kunt u beter een accu aanschaffen die een langere tijd stroom voorziet? Bekijk ook de verschillende specificaties, zoals de afmetingen, het gewicht en alle andere specificaties van de accu’s die we verkopen. Sommige accu's voor motorfietsen hebben bijvoorbeeld een overdrukklep en er zijn ook accu's voor motorfietsen voorzien van loodplaten met een roosterconstructie van staal voor een hoog geleidingsvermogen.

Levensduur van accu's voor motorfietsen

Over het algemeen is de levensduur van de loodzuuraccu's voor motorfietsen op deze pagina zo’n 5 jaar. De levensduur is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de mate van gebruik van de accu, maar ook aan de omgevingstemperatuur of hoe de accu wordt opgeslagen. Als u een reserveaccu voor uw motorfiets aanschaft die u nog niet gebruikt, dan kunt u deze het beste bewaren op een droge, donkere plaats in huis.

Bekijk ook eens de andere accu’s in het assortiment van Conrad

Behalve accu's voor motorfietsen verkopen we ook startaccu’s. Startaccu's zijn ontworpen om in een korte tijd een hoog aantal ampères te leveren en zo de verbrandingsmotor te starten. De startaccu’s zijn verkrijgbaar voor motorfietsen en voor auto’s. Behalve de verschillende soorten accu's verkopen we bij Conrad ook allerlei accessoires voor accu’s, zoals een loodaccu-refresher, loodaccu-lader of een accuzuurtester.