bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een AAA-batterij is een batterij die bedoeld is voor diverse toepassingen. Het kan een breed scala aan apparaten van stroom voorzien, van afstandsbedieningen tot speelgoed, zaklampen, rookmelders, LED-lampen, controllers, camera's en tal van andere apparaten. Handig voor dagelijks gebruik in huis, maar ook praktisch voor professionals. Behalve AAA batterijen vindt u ook andere batterijen in ons assortiment.

Welke AAA batterijen zijn er?

Een LR03 AAA-batterij heeft altijd dezelfde afmetingen. Alle batterijen zijn 44,5 millimeter lang met een diameter van 10,5 millimeter. De spanning is 1,5 volt.

Het verschil tussen alkaline- en lithium AAA batterijen

Qua technologie heeft u de keuze uit alkaline of lithium. Lithiumbatterijen hebben een betere autonomie, zijn ideaal voor langzame ontladingen, ze zijn lichter, ze kunnen zeer lang bewaard worden en zijn bestand tegen extreme temperaturen (tot -40 ° C, tegen -15 ° C voor alkalinebatterijen). Dit laatste punt is gunstig voor gebruik buitenshuis in de winter (vrije tijd, bergbeklimmen, trektochten, enz.).
Aan de andere kant zijn deze batterijen iets duurder dan alkalinebatterijen en zijn ze niet gemaakt voor snelle ontladingen (ze kunnen snel kapot gaan). Bovendien accepteren sommige apparaten ze niet (dit geval is vrij zeldzaam en wordt meestal aangegeven door de fabrikant van het apparaat). 

Waar moet u verder rekening mee houden als u AAA batterijen bestelt?

De verpakking is ook een criterium om rekening mee te houden: van 1 stuk tot een grootverpakking van maar liefst 120 stuks afhankelijk van uw behoeften. Houd ten slotte ook rekening met de capaciteit, in mAh, wat een indicator is voor autonomie.

We verkopen producten van veel fabrikanten met bewezen producten, zoals Duracell en Energizer, maar u kunt ook kiezen voor onze eigen batterijen, Conrad Energy.

Kiest u liever voor oplaadbare AAA batterijen? Ook die vindt u in ons assortiment.