bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Oplaadbare batterijen AA

Heeft u oplaadbare batterijen AA nodig? Bij Conrad heeft u keus uit een ruim assortiment aan oplaadbare AA batterijen met verschillende eigenschappen en van diverse merken. Wij verkopen onder andere bekende merken als VARTA en Panasonic, naast oplaadbare batterijen van ons zeer scherp geprijsde eigen merk Conrad Energy. Bestellen kan al vanaf één stuks en bij grotere hoeveelheden profiteert u van onze aantrekkelijke staffelprijzen.

Of u nu batterijen zoekt met een hoge capaciteit of oplaadbare batterijen met een geringe zelfontlading; bij Conrad vindt u altijd een passende batterij. Overigens zijn ook de niet-oplaadbare AA batterijen (penlite) bij ons verkrijgbaar.

Welke oplaadbare batterijen AA moet u kiezen?

De oplaadbare batterijen AA die u bij Conrad koopt, zijn van het type nikkel-metaalhydride (NiMH). Nikkel-cadmium-batterijen (NiCd) mogen in Nederland niet meer verkocht worden.

De oplaadbare batterijen AA in ons assortiment hebben allemaal zo hun eigen unieke eigenschappen. Zo levert de ene batterij veel vermogen (tot wel 2850 mAh) en heeft de andere oplaadbare batterij als voordeel dat er minimale zelfontlading plaatsvindt. Welke oplaadbare AA batterij de beste keus is, is afhankelijk van het doel waarvoor u de batterij wilt gebruiken.

Meestal staat in het batterijenvakje of de handleiding van het apparaat aangegeven welke capaciteit batterij er nodig is. De capaciteit wordt uitgedrukt in mAh, de afkorting voor milliampère per uur. Het getal dat hier staat, zegt iets over het vermogen en de levensduur van de batterij. Over het algemeen geldt het volgende:

  • Zoekt u batterijen voor uw vaste of DECT telefoon? Meestal worden in dit soort telefoons oplaadbare batterijen AAA gebruikt van 400 tot 650 mAh. Het advies is om in een telefoon met AAA batterijen niet hoger te gaan dan 800 mAh. Heeft uw telefoon AA oplaadbare batterijen nodig? Kies dan voor batterijen met een maximale capaciteit van 2000 mAh.
  • In afstandsbedieningen en klokken is een lagere capaciteit oplaadbare batterij ook afdoende.
  • Voor speelgoed en dergelijke is 2.500 mAh een geschikte capaciteit.
  • Gaat u de oplaadbare batterijen gebruiken in bijvoorbeeld een digitale camera of een flitser? Dit soort zwaargewichten werken het beste met een zo hoog mogelijke capaciteit. De maximale capaciteit van oplaadbare batterijen AA is 2850 mAh.
  • Gebruikt u de batterijen maar af en toe of wilt u ze voor de zekerheid in huis hebben? Kies dan voor oplaadbare batterijen met minimale zelfontlading. In ons assortiment hebben we bijvoorbeeld oplaadbare batterijen AA die na 5 jaar opslag nog circa 60 procent van hun capaciteit hebben.
  • Ook bij Conrad verkrijgbaar: Energizer Recharge Power Plus, een krachtige, oplaadbare batterij die geschikt is voor industriële toepassingen.

Bespaar met oplaadbare batterijen AA

Naast dat oplaadbare batterijen AA een duurzame keus zijn, kunt u er ook nog eens geld mee besparen. Oplaadbare batterijen AA zijn wat duurder in de aanschaf, maar dit verschil heeft u na ongeveer zes keer opladen terugverdiend (bron: Milieu Centraal). Als u dan bedenkt dat veel oplaadbare batterijen tegenwoordig tot wel duizend keer oplaadbaar zijn, dan is het duidelijk dat u tientallen euro’s kunt besparen door dit type batterij te gebruiken.

Zo gaan oplaadbare batterijen AA langer mee

Net als andere soorten batterijen en accu’s hebben oplaadbare batterijen AA niet het eeuwige leven. We geven u een aantal tips, zodat uw oplaadbare batterijen AA zo lang mogelijk meegaan en u er optimaal van kunt profiteren:

  • Laad de batterijen op als er nog circa 40 procent in zit.
  • U hoeft de batterijen niet volledig op te laden. Die laatste paar procenten kosten veel meer tijd en het maakt weinig verschil uit voor de levensduur.
  • Wees spaarzaam met de snellader. De warmte die de snellader produceert, kan ervoor zorgen dat de oplaadbare batterijen minder lang meegaan.
  • Regelmatig bijladen heeft de voorkeur boven in één keer volledig opladen.

Zijn uw oplaadbare batterijen AA op? Breng ze dan naar een inzamelpunt bij u in de buurt. U vindt deze bijvoorbeeld bij veel supermarkten en andere winkels die batterijen verkopen.