JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Mechanische aandrijfelementen

Mechanische aandrijfelementen sturen het proces

Machines en hun losse onderdelen zijn weinig waard zonder passende aandrijving. Dit begrip verwijst naar de werking die ervoor zorgt dat de machine in kwestie, of het specifieke onderdeel, zich ook daadwerkelijk weet voort te bewegen. Dat kan op verschillende manieren. We hebben de hydraulische wijze, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zekere vloeistof om het een en ander te bewerkstelligen. We onderscheiden ook de pneumatische aandrijving, waarbij hetzelfde gebeurt met luchtdruk. Een van de meest voorkomende vormen is echter de mechanische variant. Lees hieronder verder over dit onderwerp óf verken het aanbod toebehoren voor deze vorm van techniek op Conrad.nl.

De mechanica - wat houdt het in?

De mechanische aandrijving is wellicht het meest bekende voorbeeld van het aansturen van machines. Het vakgebied wordt wereldwijd door duizenden personen bestudeerd, veelal als onderdeel van de natuurkunde. We noemen dit vakgebied mechanica - een discipline die constant evenwichten en bewegingen bestudeert, inclusief de krachten die erop actief zijn. 

Mechanische aandrijfelementen - welke zijn er?

Er bestaan diverse aandrijfelementen die deze mechanische aandrijving mede verwezenlijken. Op Conrad.nl vind je meerdere toebehoren, allemaal verdeeld over de volgende zes categorieën:

Deze producten zijn allemaal verantwoordelijk voor hun eigen, specifieke onderdeel. Zo is de koppel het element dat zorgt voor een effect van rotatie. Een tandriemaandrijving zorgt weer voor een zogenaamde synchrone aandrijving, een aandrijvingssoort die resulteert in een vaste verhouding. V-snaren lopen over twee verschillende poelies en hebben als voordeel dat ze een groot overbrengingsvermogen hebben.

Welk element moet ik hebben?

Welk element jij nodig hebt is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die je op dat moment uitvoert. Een V-snaar is een veel gebruikt onderdeel in de auto-industrie, maar dat houdt niet in dat er geen andere toepassingen zijn. 

Shoppen bij Conrad

Wanneer je erachter bent welk aandrijfelement je nu precies nodig hebt kun je op Conrad kijken of het product op voorraad is. Vaak is dit het geval. We beschikken over een groot assortiment verschillende producten en zijn daarmee dé online specialist op het gebied van technische en elektronische toebehoren. Laat je overtuigen door gemak van online shoppen en haal vandaag nog jouw mechanische aandrijfelementen in huis!

Naar boven