JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Luchtverbetering

Een gezonde lucht voor iedereen – Luchtreinigers van Conrad

Lucht is leven! En dat lucht gezond moet zijn spreekt voor zich. Helaas schort er de laatste jaren steeds meer aan dit goedje des levens. Er zijn tig dingen die lucht vervuilen, zoals uitlaatgassen en rook. Maar wist je dat ook de kwaliteit van de lucht in je woonkamer of kantoor vaak te wensen overlaat? In een kleine, te volle ruime kan slechte ventilatie zorgen voor een verhoogd CO2-percentage en een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot ademhalingsproblemen. Een verkeerde verhouding in luchtvochtigheid kan ook je pand en/of woning flink aantasten door bijv. schimmel. Reden genoeg dus om de luchtkwaliteit in je omgeving te meten en aan de slag te gaan om één van de belangrijkste vier elementen te optimaliseren.
Conrad geeft je een duwtje in de goede richting:

Luchtreiniger – Ga de strijd aan tegen hooikoorts
Luchtontvochtiger – Voorkom schimmel, zorg voor droge lucht
Luchtbevochtiger – Droge ogen? Misschien is de luchtvochtigheid te laag
Luchtverfrisser – Zorg voor een fris windje

Luchtreinigers – De pol op met Hooikoorts!

Iedereen kent het wel: tranende ogen, snotterende neuzen en een levenloos gevoel: hooikoorts! Deze allergie steekt vaak de kop op als de lente begint. Bloeiende bloemen, vogels die fluiten en neuzen die snuiten. Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën en ook een erg vervelende. Bij Conrad vind je een groot assortiment luchtreinigers die de pollen uit de lucht filteren, zodat je met een frisse neus kunt ademen. Het voordeel van een luchtreiniger is dat deze stil is; veel gezonder is dan tabletten slikken en nagenoeg geen onderhoud vergt. Ga de strijd bijstijds aan tegen hooikoorts en geef pollen geen kans.

Luchtontvochtigers – Zwarte kozijnen en muffe lucht? Reken er mee af!

Heb je last van zwarte plekken op je kozijnen of ruik je een muffe lucht? Dat is vaak een teken van een te hoge luchtvochtigheid. Vaak komt dit voor in bijkeukens waar het slecht geïsoleerd is, slaapkamers waar het soms wat te vochtig is en uiteraard badkamers. Gelukkig is dit probleem te voorkomen met een luchtontvochtiger. Een elektrische luchtontvochtiger trekt als het ware het vocht uit de lucht en slaat het op in een reservoir, waarna je het gewoon door de wc kunt spoelen. Weg ermee! Ook erg effectief tegen beslagen ramen zijn de luchtontvochtigerzakjes. Deze leg je bijvoorbeeld tegen je autoraam aan waarna je ’s ochtends in een auto zonder beslagen ramen stapt!

Luchtbevochtiger – Knipper jij je ook ongeluk? Upgrade de luchtvochtigheid

Is jouw woning te vergelijken met Death Valley? Is het er zo droog dat je constant moet knipperen en wil zelfs schimmel zich niet netstelen? Dan is je luchtvochtigheid te laag! Goed, het laatste voorbeeld zal niet het grootste probleem zijn, maar het is voor je gezondheid verre van goed. Droge ogen zijn al irritant maar ook hoofdpijn kan snel optreden als de luchtvochtigheid te laag is. Ook hierin biedt Conrad de oplossing, ditmaal met een luchtbevochtiger. Deze handige apparaten hebben een waterreservoir: je stelt simpelweg een stand in en de bevochtiger verdampt het water gelijkmatig in de lucht. Ideaal voor op kantoor of in je woonkamer.

Luchtverfrisser – Ongegeneerd windjes laten

Is jouw stoelgang soms te vergelijken met een pruttelend ventiel en laat je wel eens een windje ontsnappen tot ergernis van je huisgenoten of collega’s? Maskeer jouw meur met een frisse geur! Naast het feit dat luchtverfrissers trendy zijn, is de effectieve functie ervan de core-business: je woning of werkplek fris laten ruiken. Door een flesje aroma naar smaak toe te voegen aan de verfrisser zal de ruimte fris en fruitig ruiken en kan jij af en toe wat laten ontsnappen zonder dat iemand het merkt. Luchtverfrissers zijn erg energiezuinig, stil en hebben soms sfeerverlichting voor dat extra tintje. Een geurig tintje om precies te zijn!