JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Krimpkousen

Krimpkousen van Conrad: moeilijke problemen makkelijk oplossen

Heb je te kampen met een soldeerverbinding met een ongelijke diameter of vorm? Beschadigde of versleten contactpunten? Of slappe of kwetsbare leidingen? Met de krimpkousproducten van Conrad zijn deze problemen eenvoudig op te lossen. Niet alleen de professional, ook de huis-tuin- en keukenklusser kan er zó mee uit de voeten!

Manusje-van-alles

Een krimpkous is een slangetje van polymeer plastic dat de eigenschap heeft te krimpen bij verhitting. Zodoende zorgt het voor een nauwe omsluiting van ongelijke verbindingsstukken. Maar je kunt krimpkousen ook gebruiken om de contactpunten van batterijen te beschermen tegen kortsluiting. Of om bouwelementen met aansluitende delen te behoeden voor slijtage door schuring. Het is ideaal materiaal om kabels, leidingen en elektrische verbindingen te isoleren, te bundelen en te verstevigen. Het vormt een sterke beschermlaag tegen corrosie, vochtopeenhoping en schadelijke invloeden door extreme temperaturen. Krimpkousen kun je bij reparatie én preventie inzetten. Eigenlijk is de krimpkous het manusje-van-alles onder de doe-het-zelfproducten. Met het ruime assortiment krimpkousproducten van Conrad kan iedereen moeilijke problemen gemakkelijk oplossen.

Repareren met krimpkous: zó gedaan!

Breng eerst het krimpkousslangetje aan om de verbinding, het contact, de leiding of kabel. Verwarming dient te gebeuren op een temperatuur van 90-175˚C, afhankelijk van de exacte samenstelling van het materiaal. Dit kan het beste gebeuren met een soldeerbout (maar zorg dat die de kous niet aanraakt), een verfstripper (in de laagste stand) of een föhn in de hoogste stand. Zelfs een gewone aansteker kan het werk doen. Zorg er wel voor dat de hitte gelijkmatig verdeeld wordt, zodat het krimpkousslangetje egaal om de verbinding sluit. 

Meten is weten

Krimpkousen zijn er in verschillende diameters. Let bij de productomschrijving op de diameter van de krimpkous en de krimpgraad. Die bedraagt vaak 50% (aangegeven als 2:1), maar ook krimping tot één derde (3:1) is gangbaar. De aangegeven diameter op de productomschrijving betreft de diameter vóór de krimping.

Het gulle assortiment van Conrad

Je kiest voor Conrad omdat je er altijd kunt vinden wat jou het beste uitkomt. Bij Conrad kun je ook terecht voor honderden krimpkousproducten en –toepassingen. Zo is krimpkous per meter te krijgen, maar ook in speciale sets (reparatiesets en navullingen). We hebben dun-, midden- en dikwandige krimpkousen in verschillende diameters, kleuren , verschillende krimpgradaties (2:1, 2,5:1 en 3:1) en krimpkousen met en zonder smeltlijm. Ook jij kunt zo aan de slag met de krimpkousproducten van Conrad.

Kabels

Ons ruime assortiment aan kabels is uniek in de markt. U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het bij u leveren. Van coaxkabel of netwerkkabel tot schakeldraad of koperdraad. Dankzij dit grote assortiment van ruim 40.000 verschillende kabels vindt u vrijwel altijd de juiste kabel. U kiest daarbij zelf de afstand. De meest populaire kabels zijn bij ons leverbaar op rol of per meter. Wij leveren u in dit geval exact de gewenste lengte. Voor grotere aantallen krijgt u natuurlijk een aantrekkelijke korting.

Een belangrijke tip die wij u willen meegeven; onder de term ‘kabel’ verstaan wij doorgaans kabels en leidingen die bestaan uit meerdere elementen (geleider, isolatie etc). De groep met dunnere ‘draden’ omvat de enkele geleiders voor toepassing in de elektronica of binnenin een apparaat.

Naast verschillende soorten kabels geven wij u ook de keuze uit verschillende merken. Wilt u een luidsprekerkabel voor uw high-end-audiosysteem dan kiest u waarschijnlijk liever voor een A-merk als Oehlbach. Is de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkste, neem dan even een kijkje bij onze eigen merken. Onze Conrad kabels worden vrijwel zonder uitzondering goed beoordeeld.

Het Duitse LAPP Kabel is voor bedrijfsmatige toepassingen een bekende speler op de kabelmarkt. Met een assortiment van ruim 24.000 verschillende types bent u ook op zakelijk vlak bij ons aan het juiste adres. Van eenvoudige netwerkkabels tot geavanceerde ÖLFLEX stuurkabels voor de industrie. De zakelijke markt weet kabels van LAPP goed te vinden, maar vergeet ook merken als Helukabel, Faber Kabel, VOKA en AlpaWire niet.

In sommige gevallen is alleen de kabel voldoende. Voor andere toepassingen zult u nog een connector aan de kabel willen bevestigen. Ook deze connector vindt u bij Conrad, wij hebben namelijk ruim 80.000 verschillende connectoren in ons assortiment. Voor ieder vrouwtje een passend mannetje zullen we maar zeggen. Daarnaast willen wij u graag wijzen op de verschillende accessoires. Wilt u de kabels bevestigen, dan is een kabelclip of kabelbinder onmisbaar. Wilt u veilig werken (en wie wil dat niet), denk dan ook even aan een passende krimpkous en wartel.

Bent u op zoek naar een kabel waar de stekker al aan zit? Dan vindt u deze via Conrad.nl altijd bij de uiteindelijke toepassing. Een kant-en-klare HDMI-kabel staat bijvoorbeeld in de multimedia-sectie van onze website. Een meetsnoer vindt u bij de meetaccessoires.