JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Kabelschoenen

Verbind kabel en aansluitstuk eenvoudig met de kabelschoenen van Conrad

De term kabelschoenen doet mensen zonder technische knowhow wellicht denken aan een werkelijk paar stappers, maar in de wereld van de elektronica en techniek weet men waar het hier écht om gaat. Kabelschoenen vormen belangrijke connectoren voor mensen die werkzaam zijn met verschillende soorten kabels - of dit nu gebeurt in de privésfeer of gerelateerd aan werk. Hieronder vind je meer informatie over de kabelschoen, de verschillende soorten schoenen en natuurlijk wat Conrad.nl op dit gebied voor je kan betekenen.

Een kabelschoen - wat is het?

Zoals hierboven uitgelegd worden kabelschoenen gebruikt door mensen die werken met verschillende soorten kabels. De term verwijst naar een speciaal soort connector die het mogelijk maakt om een kabel te verbinden met vlakke aansluitstukken. Meestal zijn deze schoenen gemaakt van koper: ten slotte is het de bedoeling dat er een zeker elektrisch contact wordt bewerkstelligd en, indien mogelijk, geoptimaliseerd. Daarbij is het tevens van belang vooral geen opwarming van de contactoppervlakte te veroorzaken. Zodoende heeft een klein toebehoren als de kabelschoen nog een aantal zekere eisen waar ze aan moet voldoen voor men ermee aan de slag kan.

Welke soorten kabelschoenen zijn er?

Kabelschoenen zijn zoals gezegd meestal van koper, maar desondanks bestaan er meerdere varianten die - vanzelfsprekend – ook in diverse maten worden aangeboden. Op Conrad.nl wordt in ieder geval onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten:

De verschillende soorten hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Welke versie jij nodig hebt is daarom puur afhankelijk van waarvoor je deze gaat gebruiken - iedere editie heeft een specifieke bedoeling. Naast deze uitvoeringen beschikt Conrad ook over zogenaamde assortimenten waarin meerdere soorten zitten en een rijkelijk aanbod kabelschoen toebehoren: elementen die je wellicht nodig hebt tijdens het werken met kabels en kabelschoenen.

Shoppen op Conrad.nl - hoe werkt het?

Bij Conrad shop je eenvoudig en online naar de allerbeste elektronische en technische onderdelen en andere toebehoren, variërend van kabels voor een mobiele telefoon tot onderdelen voor het zelf in elkaar zetten van verschillende bouwpakketten. Wat je ook zoekt: je vindt het in ons ruime assortiment.

Naar boven