De METRALINE DM 61 en 62 serie

Conrad introduceert met de DM 62 en DM 61 multimeters een nieuwe productlijn in de METRALINE-serie van Gossen Metrawatt. De METRALINE RMS-meters realiseren een nieuw niveau in productkwaliteit en betrouwbaarheid en hebben een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

De METRALINE serie is bedoeld voor veeleisende gebruikers van moderne test- en meetapparatuur, zoals professionele elektriciens en bedrijven in de elektrotechnische industrie. De multimeters zijn geschikt voor meettaken in een breed scala aan toepassingen. Het compacte en ergonomische ontwerp zorgt voor maximale gebruiksvriendelijkheid en veiligheid in iedere toepassing. De instrumenten zijn uitgerust met een digitaal display, een analoge schaal met achtergrondverlichting en opslag van meetgegevens voor complexe meetsituaties.

Enkele unieke kenmerken van de METRALINE serie zijn de automatisch blokkerende aansluitingen (‘automatic blocking sockets’, ABS) die verkeerde aansluiting van de meetkabels voorkomen, en de geavanceerde True RMS meting van de effectieve waarde met een TRMS bandbreedte van 2 kHz (DM62). Alle instrumenten worden geleverd met drie jaar fabrieksgarantie.

Het meetbereik van de METRALINE serie varieert van 100 μV tot 1000 V voor de spanning, en van 10 μA tot 10 A voor de stroom; dit voor zowel AC als DC. De meetcategorie is CAT III 600 V / CAT IV 300 V. Het meetbereik wordt automatisch geselecteerd.

Klaus Leibold, Product Manager voor METRALINE bij Gossen Metrawatt, licht toe: “We zijn er opnieuw in geslaagd om de prijs-prestatieverhouding verder te optimaliseren. Met onze METRALINE-serie bieden wij Gossen's beproefde technologie en betrouwbaarheid tegen een aantrekkelijke prijs.”

Susanne Storch, Hoofd van de Productgroepen ‘Measurement, Environmental Measurement, Power Supplies’ bij Conrad, voegt hieraan toe: “Met de nieuwe, nauwkeurige en betrouwbare METRALINE-serie van Gossen bieden wij onze professionele klanten praktisch en ergonomisch ontworpen meetinstrumenten met meer uitgebreide RMS-metingen. Hiermee vormen zij een universele en efficiënte oplossing met alle vereiste functies."