STEM onderwijs

STEM staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics. Naast de klassieke vakken op de basisschool, middelbare scholen en universiteiten, worden ook experimenten en projecten in de kleuterklas meegenomen. Dit vormt de motor voor innovatie van de economie, en is daarom steeds belangrijker in het hedendaagse onderwijs. Wij bieden speciale STEM-leskits voor diverse leeftijden en moeilijkheidsgraden.

    

Leerpakketten en experimenteerpakketten

Leerpakketten en experimenteerpakketten maken zowel begeleide als autodidactische ondersteuning mogelijk voor schoolkinderen en jongeren. Op basis van leeftijd en voorkennis zullen de geselecteerde leerpakketten uw studenten inspireren voor technische en wetenschappelijke onderwerpen. De inhoud wordt op een praktische en speelse manier gepresenteerd met volop ruimte voor ontdekken en experimenteren.

    

Met deze koffer leren kinderen zelf te programmeren met de micro:bit, een superleuke kleine computer. Voorkennis is niet nodig en al snel maken ze zelf de leukste projecten. Ze maken visuele tekstberichten, leren licht en muziek te programmeren en maken een eigen nachtklampje. Kinderen raken op deze manier al op jonge leeftijd met computers en techniek, en met de duidelijke en kindvriendelijke handleiding kunnen ze eenvoudig snel aan de slag.

Ga naar de Micro:bit ›

De modulaire robotsystemen van Makeblock maken het met name voor kinderen en beginners gemakkelijker om aan de slag te gaan in de wereld van robotica en microcontrollers. Het board kenmerkt zich door zijn eenvoudig aan te sluiten en kleurgecodeerde RJ25-aansluitingen. Met probleemoplossende taken en door IT-concepten over te brengen, stelt Makeblock leerlingen op alle vaardigheidsniveaus in staat om op school toegang te krijgen tot robotica.

Ga naar de producten ›

    

    

STEM op de kleuterschool

Experimenteren, onderzoeken en vragen: kleuters hebben een honger naar kennis en de natuurlijke aanleg om te proberen te ontdekken. Geef hen een speelse en spannende introductie in de wereld van technologie en codering.

Bekijk de STEM-producten ›

STEM op de basisschool

Bij het geven van onderwijs in wetenschap en technologie is het belangrijk om leerlingen in een vroeg stadium nieuwsgierig te maken naar de STEM-vakken. Wij ondersteunen u als leerkracht in het activeren van vaardigheden als nauwkeurig observeren, vooruitdenken en het denken in oplossingen.

Bekijk de STEM-producten ›
of ga naar de programmeerproducten ›

STEM op het Voortgezet Onderwijs

Het bevorderen van de interesses en vaardigheden van kinderen en adolescenten met een STEM-focus is van centraal belang voor de individuele toekomstperspectieven van de leerlingen. We ondersteunen u met professioneel advies, intuïtieve producten en geselecteerde didactische materialen.

Bekijk de STEM- producten ›
of ga naar de MakerSpace-Kits ›

STEM op het Beroepsonderwijs

Studie- en onderzoeksgebieden met een STEM-focus zijn de sterkste innovators. Van Arduino tot Raspberry Pi, van MCU tot single-board computers en voedingen, Conrad biedt alles voor onderzoek en studie. En dit alles tegen een aantrekkelijke speciale onderwijskorting.

Bekijk de STEM-producten ›