Primair onderwijs

Veel basisscholen vinden het lastig om structureel invulling te geven aan W&T en digitale geletterdheid. Het probleem is vaak een gebrek aan kennis en de juiste materialen.

Wij brengen technische kennis naar uw school door het geven van trainingen aan leerkrachten. Ook leveren wij de materialen die u nodig heeft en, heel belangrijk, de passende leerlijnen waar u als leerkracht eerst zelf mee aan de slag gaat voordat u ze in de klas gebruikt. En mocht u meer hulp nodig hebben, dan denken we met u mee over een compleet lespakket. 
Conrad, denkt mee, ontzorgt en implementeert

Bekijk lesmaterialen ›
Informatie aanvragen ›

Voortgezet onderwijs

Binnen het VO is steeds meer tijd en aandacht voor techniek, programmeren en robotica. Dit is een must om het gat tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te dichten. Met Conrad heeft u één aanspreekpunt voor alles wat u nodig heeft tijdens uw technieklessen. Of het nu gaat om robotica, programmeren of praktische technieklessen, wij bieden alles wat u nodig heeft. Wij leveren gereedschap, componenten en complete leskits en denken samen met u na over passende lesprogramma's. Alles om u te ontzorgen. 
Conrad, denkt mee, ontzorgt en implementeert

Bekijk lesmaterialen ›
Informatie aanvragen ›
Testimonial Vechtdal College Ommen ›

Beroepsonderwijs / WO

Als specialistische opleiding heeft u producten nodig om uw lessen te ondersteunen en om in te zetten tijdens thematische projecten. Studenten moeten vertrouwd raken met de verschillende aspecten van robotica, elektronica en techniek. Conrad biedt een breed assortiment elektrotechnische producten waarmee u een compleet lesprogramma of project kunt verzorgen. 

Ga direct naar:

Lespakketten & lesmaterialen PO en VO

De implementatie van technologie binnen de verplicht gestelde leerlijnen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Door middel van 5 zogenoemde “Maker Spaces” wordt het al een stuk overzichtelijker. Bij elke “Maker Space” vindt u passende tools, materialen en lespakketten. 


Tools & Design

Ontwerpen, bouwen en maken

Bekijk alle educatieve bouwpakketten ›

Sciencespace

Hoe werkt licht, geluid, magnetisme en wat is optica?

Techspace

Als je A doet, gebeurt B. Maar hoe werkt het en wat kun je ermee? Ervaar de wonderlijke wereld van technologie.

Engineeringspace

Leer alles over Mechanica, Elektronica, Pneumatica en Resource & Development.

Codespace

Computational Thinking, programmeren, ICT... allemaal belangrijke onderdelen van ons dagelijks bestaan. Breng leerlingen de beginselen bij, daag ze uit en laat hen zien wat er mogelijk is.

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze Makerfactory producten ›

Interview Marco van Praag, Vechtdal college

“Op het Vechtdal college zijn we veel met techniek bezig. We zochten nieuwe mogelijkheden om onze leerlingen uit te dagen op technisch gebied en kwamen terecht bij Conrad. Zij kwamen langs en samen brainstormden we over ideeën over lesinvullingen. We kwamen uit bij de Micro:Bit. Leerlingen konden hier op een eenvoudige manier mee leren programmeren. Dat bleek een groot succes, dus vervolgens zijn we dit, samen met Conrad, gaan uitbreiden met een reuzenrad. Leerlingen gebruiken conventionele techniek in combinatie met nieuwe technologie om het reuzenrad te maken, bouwen en programmeren. Ondertussen werken we ook met de Hexapod van Conrad. Dit is een soort robotspin die leerlingen kunnen aansturen. We zijn erg blij met de samenwerking met Conrad en hopen nog veel uitdagende lessen en projecten samen op te kunnen zetten.”

 

Informatie aanvragen

Bent u op zoek naar een sparring partner of zoekt u inspiratie?