Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

Rookmelders verplicht per 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in elk gebouw. Of het nu om een bestaande woning, nieuwbouw appartement, bedrijfshal of kantoorpand gaat, elke verdieping moet worden voorzien van rookmelders. Bij een huurhuis is de verhuurder verplicht om de woning te voorzien van rookmelders.

Dit besluit is opgenomen in het Bouwbesluit en geldt voor elke verdieping: verblijfsruimtes én besloten ruimte met een vluchtroute.

Soorten rookmelders

Standaard rookmelders op batterijen

Een eenvoudige rookmelder die op batterijen werkt, voldoet al. Deze geven een akoestisch signaal bij rookdetectie, hoge temperaturen en brand. Een greep uit die rookmelders:

 


Rookmelder sets

Heeft u meerdere rookmelders nodig? Dan zijn rookmeldersets vaak goedkoper in aanschaf. De sets zijn verkrijgbaar als 2, 3 en 4 stuks.

 


Koppelbare rookmelders

Gekoppelde rookmelders slaan allemaal alarm als één van de rookmelders rook, brand of hoge temperaturen detecteert. Handig als u een groot (kantoor)pand heeft of als u in een rijtjeswoning of flat woont en in wilt kunnen grijpen als bij uw buren het alarm af gaat.

Een greep uit de gekoppelde rookmelders:

 


Slimme rookmelders

Slimme rookmelders geven niet alleen een akoestisch signaal bij rookontwikkeling, extreme hitte of brand, maar zenden ook een bericht naar uw telefoon, computer of tablet. U ziet dan ook direct welke melder af is gegaan.

Een greep uit de slimme rookmelders:

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U heeft de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord