Upgrade uw deurbel naar één die u wel hoort

Een deurbel laat u weten als er iemand voor de deur staat. Maar laat uw gehoor u af en toe in de steek of is de deurbel simpelweg niet krachtig genoeg meer en mist u wel eens een belletje? Dan is het tijd om uw deurbel te upgraden naar een model die u wel hoort! Wilt u een bel, gong, hoorn of keuze uit meerdere melodieën? Wat uw keuze ook is, ons assortiment is er voor iedereen, zodat u nooit meer de postbode met een pakketje van Conrad hoeft te missen!

Voordeel:

Hoorbare deurbel voor elke situatie

Nadeel:

Weinig aansluitvrijheid door kabelaansluiting

Duidelijk hoorbare deurbellen

Als u om wat voor reden dan ook uw deurbel niet hoort, is het tijd om deze te upgraden. De deurbellen uit ons assortiment helpen u hierbij. Of u nu een belgongzoemer of een deurbel met keuze uit meerdere melodieën zoekt, u heeft volop keuze. Het geluidsniveau loopt namelijk op tot ruim 100 dB(A) om een zo duidelijk mogelijk signaal te geven.

U hoeft echt geen techneut te zijn om een deurbel te vervangen. Vaak heeft u aan een spanningszoeker al genoeg. Deurbellen werken namelijk achter een transformator die universeel is, mits u de juiste voltages heeft. Om u een zo duidelijk mogelijk overzicht te geven, vindt u in de onderstaande tabel een overzicht van de modellen per voltages.

 

Voedingsspanning Type bel
Max. geluidsniveau
Max. aantal melodieën
Toepassingsgebied
Tot 6 V Gong 80 dB (A) 4 Thuis
6 V tot 8 V Bel 85 dB (A) 1 Thuis
6 V tot 8 V Gong 95 dB (A) 20 Thuis
6 V tot 8 V Hoorn / Zoemer 92 dB (A) 1 Thuis
Kantoorpand
Fabriekshal
8 V tot 12 V Bel 100 dB (A) 1 Thuis
Kantoorpand
8 V tot 12 V Gong 86 dB (A) 19 Thuis
12 V tot 24 V Bel 100 dB (A) 1 Thuis
Kantoorpand
Tot 230 V Bel 106 dB (A) 1 Kantoorpand
Fabriekshal
Schoolplein
Tot 230 V Gong
86 dB (A)
17 Thuis

 

Beltransformatoren en beldrukkers

Wilt u een bel met een ander voltage of uw complete systeem een upgrade geven, dan begint u bij de beltransformator. Een beltransformator zet 230 V namelijk om in het gewenste voltage. Zo kunt u uw complete systeem naar wens ombouwen. Als u alles upgrade, let dan wel op de beldrukker.

Naast de keuze voor design zijn beldrukkers gemaakt om te werken met een bepaalde hoogte in voltages en ampères. Let er te allen tijde goed op dat de beldrukker het vermogen van het systeem aankan.