Gereedschap van Proxxon

Het elektro-fijnmechanische gereedschap van Proxxon is zeer geschikt voor bijvoorbeeld modelbouwers, instrument mechanica, gereedschap makers, opticiens en juweliers. 
Het assortiment van Proxxon bevat alles wat u nodig hebt voor het gevoelige werk. De apparaten zijn stil, nauwkeurig en trillingsvrij, zelfs bij langdurig gebruik. 

Het gereedschap heeft een zeer hoge kwaliteit maar wel tegen een hele scherpe prijs. Conrad heeft een uitgebreid assortiment met Proxxon producten. Verschillende boorslijpers en boormachineshete draad snijderscirkelzagenschuurmachinesdecoupeerzagen en freesmachines. Natuurlijk compleet verkrijgbaar met de benodigde accessoires. Zoals boren en frezen, slijp- en freesstiften, profielfrezen en doorslijpschijven om te solderen, graveren of te lijmen zijn verkrijgbaar.

Meest in het oog springend bij dit gereedschap is het compacte en handzame ontwerp, waarmee de gebruiker eenvoudig op iedere plek, binnen en buiten aan de slag kan. Extra aandacht is daarbij besteed aan een goede ergonomische grip, waarmee het apparaat op verschillende manieren goed kan worden vastgehouden. Ondanks het kleine formaat leveren deze gereedschappen grootse prestaties. Zo levert de Micromot 28 481 Boorslijper, een apparaat dat de functies van een mini-boormachine en een mini-slijpmachine combineert, met een gewicht van maar 500 gram toch toerentallen tot 20.000 omwentelingen per minuut. De mini-krachtpatsers kunnen gebruikt worden voor het bewerken van alle denkbare materialen, inclusief staal, edelmetaal, glas, porselein en kunststof. De mini-gereedschappen van Micromot werken op een universele netvoeding die voor zowel de mini-boor als de mini-grafeermachine gebruikt kan worden.

Mini gereedschappen zijn als losse apparaten verkrijgbaar, u kunt dus een losse mini-slijpmachinemini-grafeermachine of mini-boor aanschaffen. Er zijn echter ook multitools verkrijgbaar. Deze tools combineren de functies van meerdere mini-gereedschappen in een enkel apparaat. Vooral gecombineerde boor- en slijpmachines zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Daarmee is voor ieders behoefte en iedere beurs een geschikt stuk mini-gereedschap beschikbaar.

Onze mini gereedschap sets worden meestal geleverd als complete sets in een handzame koffer, box of tas met een uitgebreide set accessoires. Daarnaast biedt Conrad een enorm assortiment aan extra accessoires, variërend van een flexibele as waarmee men ‘om het hoekje’ kan werken, tot een standaard om het apparaat vast te zetten of te gebruiken als een mini-draaibank. Ook zijn er beschermingsmiddelen te koop om de apparaten veilig te gebruiken. Het plaatsen en omwisselen van alle accessoires zoals zaagbladenfrezen en slijpschijven is bijzonder eenvoudig.