Professionele soldeertechnologie voor onderzoek, ontwikkeling en onderwijs

Goed uitgeruste klaslokalen en functionele apparatuur zijn basisvoorwaarden voor succesvolle projecten. Met ons assortiment van professionele soldeertechnologie vinden zowel beginnende ingenieurs, onderzoekers en ontwikkelaars de juiste apparatuur.

Wij zijn techniek.

Weller WT serie - Hoge flexibiliteit voor veelzijdige toepassingen

Gemaakt voor elkaar. Weller's compacte, gebruiksvriendelijke systemen van soldeer- en rework producten in de WT lijn passen zeer goed bij elkaar en geven u precies de werkbankruimte die u zo hard nodig heeft. Stapelbare, intelligente voedingseenheden. Draaibare veiligheidsplanken die met elkaar kunnen worden verbonden. Handig en veilig opbergen van soldeerstiften. Passieve soldeerbouten. Hybride soldeerbouten. Micro soldeerbouten. Achterwaartse compatibiliteit voor meer dan 1.000 tip/gereedschap combinaties.

Weller Erem - Precisiegereedschap voor elektronische componenten

Weller Erem® gereedschap is speciaal ontworpen voor elektronica met compromisloze Zwitserse kwaliteit en bieden de ultieme duurzaamheid. Met meer dan 1 miljoen consistente, precieze en nauwkeurige openings- en sluitingscycli bepalen deze hoogwaardige scharen de industriële norm. Met state-of-the-art kenmerken zoals Magic SpringTM, het zelfborgende schroefsysteem en Maximum Opening Stop Technology, bieden Weller Erem tangen de langste standtijd, de hoogste precisie en de beste kwaliteit ter wereld.

Toolcraft-soldeertechnologie - alles uit één bron voor professionals en beginners

Het TOOLCRAFT TPS-900 Rework-Station heeft eens te meer aangetoond dat toptechnologie ook tegen redelijke prijzen kan worden aangeboden. De TPS-900 is een professioneel soldeerstation voor industrieel gebruik. Naast de soldeerbout, soldeerpincet, desoldeerpistool en heteluchtbout is ook een vacuümpipet voor SMD-componenten ingebouwd. Alle parameters kunnen gemakkelijk naar het soldeerstation worden overgebracht via USB en aparte software.

Maar niet alleen professionals vinden bij TOOLCRAFT wat ze zoeken, ook voor beginners biedt de fabrikant een breed assortiment. Van extra soldeerstations voor elke gebruiker tot soldeer, desoldeer en accessoires.

Veiligheid op de werkplek met de juiste accessoires

Om veilig te kunnen solderen, is een heldere werkplekverlichting en dus goed zicht op de soldeerpunt en de soldeerstift van groot belang. Voor beide voorwaarden kan worden gezorgd, bijvoorbeeld door draaibare werkloepen met geïntegreerde verlichting. Een veelgebruikt hulpmiddel is de zogenaamde "derde hand": een klein apparaatje met vergrendelbare krokodillenklemmen, bijvoorbeeld om printplaten of componenten veilig vast te zetten tijdens het soldeerproces.

Aangezien de meeste elektronische soldeerbouten die in de praktijk worden gebruikt een kern van vloeimiddel zoals hars bevatten, is het onvermijdelijk dat tijdens het soldeerproces dampen vrijkomen. Vanuit gezondheidsoogpunt zijn deze niet zonder problemen. Bovendien kan de soldeerdamp neerslaan op componenten en printplaten en tot functieproblemen leiden. Daarom wordt aanbevolen om afzuiginrichtingen met filters direct boven de werkplek te gebruiken. In de commerciële sector zijn deze inrichtingen sowieso verplicht volgens VBG 15. Voor efficiënt werken en een opgeruimde werkplek zijn er ook soldeerstations met geïntegreerde afzuiging, zoals het TOOLCRAFT LSL-951 soldeerstation met LED-verlichting en soldeerdampafzuiging.

Topmerken

Produkte für leichtes Löten

Verdere onderwerpen rond het Sourcing Platform