Modelspoor: Märklin My World

Märklin is al jaren de grootste aanbieder van modelspoor producten. Met Märklin My World richten zij zich helemaal op jonge kinderen. My World is speciaal ontwikkeld voor jongens en meisjes vanaf 3 jaar. Het plezier van spelen met modeltreinen is precies wat zij met Märklin My World willen bereiken. Leuk voor jong en oud.

Märklin My World startsets

Märklin My World startsets worden geleverd met een infrarood afstandsbediening die makkelijk te bedienen is door kinderen. Het leuke aan zo’n modelspoor startset is dat u meteen kunt beginnen voor een voordelige prijs. De meeste modelspoorlocomotieven zijn voorzien van licht- en geluidsfuncties die het speelgenot bevorderen. Uiteraard kunnen deze functies vanaf de afstandsbediening bediend worden.

De My World beginnerssets zijn voorzien van de Märklin C-rails. Deze rails staat bekend om zijn hoge kwaliteit en robuustheid. Daarnaast kunnen kinderen eenvoudig de verschillende modelspoor railsstukken in- en uitelkaar klikken. Hierdoor hoeven kinderen niet elke keer de hulp van ouders te vragen. Sommige My World wagons zijn uitgevoerd met een slimme magneet koppeling. Zo’n magneetkoppeling is de ideale oplossing voor een kind om zorgeloos mee te spelen. Let hierop bij het kopen van My World artikelen of de wagons en treinen voorzien zijn van magneet koppelingen.

Kwaliteit My World modeltreinen

De Märklin My World treinen zijn net als de professionele line van hoge kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van robuuste materialen die spontaan en zorgeloos rijplezier bieden aan kleine modelspoor starters. Ook bevatten de My World producten geen kleine onderdelen en zijn de kunststof componenten uitgebreid getest naar hoge kwaliteitseisen. 

Niet alleen de modelspoortreinen voldoen aan deze hoge eisen. Ook de populaire modelspoor C-rails is in kwaliteit te onderscheiden van andere merken. Mede door het geavanceerde kliksysteem en de degelijkheid van de C-rails staan de Märklin My World artikelen garant voor hoge kwaliteit en speelplezier. 

Märklin My World assortiment

De My World line van Märklin is in 2011 op de markt gekomen met een standaard assortiment aan startsets. Mede door de populariteit van Märklin My World artikelen breidt Märklin het assortiment fors uit. Waar in 2011 nog slechts enkele ICE sets verkrijgbaar waren zijn er nu al verschillende uitbreiding mogelijkheden zoals losse My World treinen en goederen wagons. 

In 2012 werd naast de schillende hogesnelheidstreinen de eerste My World goederentrein aan het assortiment toegevoegd. Kinderen kunnen zelf de goederenwagens vullen met apart verkrijgbare kunststof goederen en er is zelfs een ketelwagon die met echt water gevuld kan worden. 

Sinds 2013 zijn er ook treinen en Märklin My World wagons verkrijgbaar waarbij de bovenkant verwisseld kan worden. Zo kan uw kind van een stoomtrein een moderne goederentrein maken in één simpele klik. Ook is er een wagon verkrijgbaar die kinderen zelf kunnen inkleuren met een mooie tekening. Kortom kinderen zullen zo nooit uitgekeken zijn op de Märklin startsets.

My World uitbreidingsmogelijkheden

Als een kind eenmaal de smaak te pakken heeft zal hij of zij al snel de modelbaan willen uitbreiden met C-rails en andere accessoires. Het My World rails assortiment biedt een ruime keuze aan uitbreidingsmogelijkheden. Denk hierbij aan wissels, seinen, gebouwen en een spoorwegoverweg. 

Bij iedere Märklin My World startset wordt een handige handleiding meegeleverd waar rails uitbreidingsmogelijkheden worden voorgesteld. Een startset wordt hierbij aangeduid met de C1 en kan eenvoudig met Märklin uitbreidingssets C2, C3, C4 en C5 worden uitgebreid.

Modelspoor normen

Märklin is al sinds 1935 grondlegger van diverse modelspoor normen. De term H0 (schaal 1:87) is tot vandaag de dag de meest voorkomende maat binnen de modelspoor hobby. Dit betekent dat u altijd kunt putten uit een enorme selectie van modelspoorbaan accessoires en uitbreidingsmogelijkheden. 

De modeltreinen van Märklin werken normaal op een wisselstroom spanning. Als voedingsbron wordt een transformator aangesloten op de rails. Bij de meeste Märklin My World sets is dit echter niet het geval. Deze My World treinen werken op batterijen die uiteraard worden meegeleverd. Op deze manier staat er geen stroom op de modelspoor rails en zijn de startsets veilig voor jonge kinderen.

Het grote voordeel van de Märklin My World startsets is dat deze worden geleverd met de standaard C-rails. Mocht uw kind op een leeftijd komen die geschikt is voor de professionele line dan hoeft hij of zij niet opnieuw rails te kopen. Maar kan de rails worden aangesloten op een professionele digitale modelspoor centrale.

Voordelen Märklin My World

Om u te overtuigen van de Märklin My World artikelen staan hier alle voordelen van de My World modelspoor line overzichtelijk beschreven.

  • Geschikt voor jonge kinderen vanaf 3 jaar
  • Afstandsbediening met makkelijke bediening voor kinderen
  • Robuuste kunststof materialen die voldoen aan hoge veiligheidseisen
  • Stevige C-rails met een geavanceerd kliksysteem
  • Vele uitbreidingsmogelijkheden voor de My World startsets
  • Alles exact in de schaal H0 (schaal 1:87)
  • Op latere leeftijd eenvoudig over te stappen naar de professionele Märklin line