Auto: hulp bij autopech

Wat te doen bij autopech?

Een auto ongeval komt altijd onverwacht. Hoewel het natuurlijk lastig is om uw hoofd koel te houden in een dergelijke situatie is het erg belangrijk dit toch te doen. Indien er enkel sprake is van blikschade en u verder kunt rijden, kunt u samen met het andere slachtoffer een rustige parkeerplaats opzoeken waar u samen de schadeformulieren kunt invullen. Indien er getuigen zijn is het ook handig als u de gegevens van deze mensen ook noteert. Wat er ook gebeurt na een aanrijding, gebruik altijd uw gezonde verstand. Probeer rationeel te blijven nadenken.

Lever altijd bewijs aan uw verzekeraar d.m.v. van een dashcam

Bij een ongeval kunt u problemen met uw verzekeraar voorkomen door beeldmateriaal van het ongeval te maken. Het maken van foto’s is dan natuurlijk een goede optie. Een betere optie is echter om het hele ongeluk te filmen met een van onze dashcams. Door deze camera in uw auto te monteren kunt u uw hele reis opnemen. Op het moment dat er een ongeluk gebeurd heeft u dus de beschikking over zeer belangrijk bewijsmateriaal.

Klein defect? Maak gebruik van onze auto-gereedschapskits

Naast ongelukken waar anderen bij betrokken zijn kan het natuurlijk ook gebeuren dat uw auto defecten vertoont zonder dat er een ander aan te pas komt. Denk bijvoorbeeld aan een lekke band, een lege accu of defecte verlichting. Speciaal voor deze kleine defecten hebben wij een aantal auto-gereedschapskits in ons assortiment. 

Bevrijd uzelf of anderen uit benarde situaties met een noodhamer

Stel dat u in de situatie terecht komt dat u klem komt te zitten in uw auto. Of misschien bent u in de buurt als een andere automobilist zoiets overkomt. Dan is het natuurlijk van groot belang dat u zo snel mogelijk handelt en een van de auto ramen doorslaat zodat u uzelf of een ander kunt bevrijden. Met een van onze noodhamers is het inslaan van een van de ruiten van een auto een fluitje van een cent. Deze noodhamer stelt u in staat om levens te redden.

Voorkom gevaarlijke situaties door een gevarendriehoek

Het allerbekendste veiligheidsproduct is natuurlijk de gevarendriehoek. In veel Europese landen is een gevarendriehoek verplicht. Om boetes te voorkomen is het dus zeer verstandig om voordat u op vakantie gaat een gevarendriehoek aan te schaffen. Als uw auto op een gevaarlijke plek stil staat dient u de gevarendriehoek minimaal 30 meter achter uw auto te plaatsen. Deze afstand geeft andere autobestuurders voldoende tijd om te remmen. Voor de exacte regels in het buitenland dient u contact op te nemen met de desbetreffende autoriteiten.

Altijd handig om bij u te hebben; een verbanddoos en een brandblusser

In Nederland en België zijn een brandblusser en een verbanddoos dan weliswaar niet verplicht, toch is het erg handig de beschikking te hebben over een exemplaar. Door een brandblusser bij u te hebben vergroot u uw veiligheid. In sommige andere landen zijn bovenstaande producten wel verplicht. Dit is natuurlijk een goede reden om deze producten toch aan te schaffen.